Business Controller (Divisie 1)

Management & bedrijfsvoering

Je functie

Wil jij je financiële kennis inzetten voor het verbeteren van de zorg? Weet jij je analyses, begrotingen en rapportages om te zetten in een helder advies? Vind jij het leuk om samen te werken met (medisch) specialisten? En beschikt jij over uitstekende communicatieve vaardigheden? Dan ben jij de business controller waar wij naar op zoek zijn!

In het kort

• Je adviseert (medische) afdelingen binnen het ziekenhuis op financieel gebied
• Dit betekent dat je analyses doet, rapportages maakt en begrotingen opstelt
• Je geeft financieel advies ter bevordering van de bedrijfsvoering
• Je maakt deel uit van een team bestaande uit adviseurs en een coördinator 

Wat ga je doen?

Als business controller ondersteun je, als partner in business, het divisiebestuur en afdelingsmanagement van een van de vier divisies binnen het LUMC. Je bent goed op de hoogte van het reilen en zeilen van de afdelingen binnen jouw aandachtsgebied. Je adviseert en begeleidt het management van deze afdelingen. Je onderzoekt daarnaast in multidisciplinair verband de ontwikkelingen en knelpunten in de bedrijfsvoering van afdelingen en levert een belangrijke bijdrage aan de begrotingscyclus. Specifiek ten aanzien van control interpreteer en analyseer je de kern- en stuurgetallen. Je signaleert afwijkingen, treedt proactief op, doet voorstellen voor interventies en ondersteunt leidinggevenden bij het uitvoeren van deze interventies.

Wat vragen wij?

Je hebt een achtergrond in bedrijfseconomie op academisch of hbo-niveau. Je beschikt bij voorkeur over enkele jaren ervaring in het vakgebied, zo mogelijk binnen een instelling voor gezondheidszorg. Je hebt een scherpe analytische blik met oog voor de context. Verder ben je in staat cijfers te vertalen naar heldere managementinformatie, waarna je deze informatie weer omzet naar integrale adviezen voor het bestuur en de afdelingen. Je bent een enthousiaste teamspeler met een flexibele en proactieve instelling die bovendien beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden. Word jij onze nieuwe collega?

Meer informatie

Voor deze vacature kunnen wij referenties opvragen.

Reijer Staats

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Het LUMC is een centrum van medische vernieuwing, dat de patiëntenzorg wil verbeteren door internationaal vooraanstaand onderzoek. We werken daarbij patiëntveilig en gastvrij. Om dit te realiseren zijn artsen, gespecialiseerde zorgverleners, ondersteunend personeel en wetenschappelijke onderzoekers nodig. Divisie 1 heeft een omvang van circa 1.500 fte en bestaat uit de afdelingen: Heelkunde, Anesthesiologie, Cardiologie, Thoraxchirurgie, Orthopedie, Revalidatie, Fysiotherapie, Urologie, OK Centrum, Intensive Care, Spoedeisende Hulp, Poliklinieken, Transferbureau, diverse verpleegafdelingen en de Centrale Sterilisatie Dienst. De functie valt onder de sectie Planning & Management Informatie, die deel uitmaakt van het Bureau Bedrijfsvoering. Het bureau ondersteunt en adviseert het management op afdelings- en divisieniveau op het gebied van planning & control, personeel & organisatie, informatie & automatisering, facilitaire zaken, inkoop en kwaliteit. Samen met een medisch afdelingshoofd en de manager zorg staat het bureau onder leiding van een manager bedrijfsvoering. Zij vormen samen het bestuur van divisie 1.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: Hiske Eggink, coördinator Planning & Control, Bureau Bedrijfsvoering divisie 1

Email: h.e.a.eggink@lumc.nl

Solliciteren