Arts-onderzoeker / PhD-kandidaat Orthopedie

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Ben jij op zoek naar een uitdagende onderzoekspositie binnen een ambitieuze samenwerking van drie universitaire medische centra en meerdere perifere ziekenhuizen? Het LUMC zoekt een promovendus op het gebied van de kinderorthopedie, in samenwerking met het Erasmus MC – Sophia Kinderziekenhuis en het Maastricht UMC+. Ben jij de kandidaat die we zoeken?

In het kort

• Binnen dit onderzoek participeer je in twee randomized controlled trials (RCT) en eventuele nevenprojecten
• De TRAM-studie is een multicenter RCT (15 centra) in samenwerking met Maastricht UMC+,  naar de behandeling van kinderen met een gecentraliseerde stabiele heupdysplasie middels het actief monitoren dan wel spreidvoorziening.
• De TXA trial is een RCT in samenwerking met het Erasmus MC – Sophia kinderziekenhuis, waarbij het effect van het medicament tranexaminezuur op bloedverlies wordt onderzocht bij botoperaties rond de heup bij kinderen.

Wat ga je doen?

Als onderzoeker zal je je met deze twee trials richten op het coördineren en uitvoeren van het onderzoek; de verwerking en analyse van de data, alsmede het schrijven van wetenschappelijke artikelen en houden van voordrachten op (inter-)nationale congressen. Voor het TRAM-onderzoek zal je met name bezig zijn met de logistiek, dataverzameling en verwerking van de gegevens van ruim 800 baby’s, die zullen worden geïncludeerd in 15 kinderorthopedische centra. Het doel van dit onderzoek is om uit te zoeken of actief monitoren van kinderen met gecentreerde / milde heupdysplasie niet in een lager aantal kinderen met normale heupontwikkeling resulteert op de leeftijd van 12 maanden, vergeleken met kinderen behandeld met een spreidvoorziening. Dit is een zeer relevante vraag binnen de (kinder)orthopedie. Resultaten zullen gepresenteerd worden op (inter)nationale congressen en gepubliceerd worden in wetenschappelijke tijdschriften. Met het TXA-onderzoek willen we analyseren of een gift met het medicijn tranexaminezuur pre-operatief zal leiden tot een lager per-operatief bloedverlies t.o.v. een placebo, bij bot-operaties (osteotomieën) rond de heup bij kinderen met o.a. heupdysplasie. Je houdt je bezig met de logistiek, dataverzameling en verwerking van de gegevens van +/- 180 kinderen die de komende jaren deze operaties zullen ondergaan in het Erasmus MC – Sophia Kinderziekenhuis.

Wat vragen wij?

Je beschikt over een (bijna) afgeronde wetenschappelijke opleiding Geneeskunde/AKO, of bijv. technische geneeskunde of bewegingswetenschappen. Enige werkervaring in zowel onderzoek als een klinische omgeving is een pre, net als ervaring met het gebruik van software analysepakketten (bijv. SPSS). Bij voorkeur heb je minimaal één (internationale) wetenschappelijke publicatie op je naam staan. Je kunt goed in teamverband werken en beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel in woord als geschrift. Uiteraard spreek je naast Nederlands ook vloeiend Engels.

Meer informatie

Afhankelijk van je achtergrond word je als PhD-kandidaat of arts-onderzoeker ingeschaald. Als PhD-kandidaat betekent dit een salaris van € 2.631,- in het eerste jaar en €3.336,- in het laatste jaar (schaal Pro). Als arts-onderzoeker bedraagt je salaris minimaal €3.047,- en maximaal € 4.800,- (schaal 10, CAO UMC). Deze bedragen zijn op basis van een fulltime dienstverband.

Het geven van een presentatie behoort tot de procedure. Voor deze vacature kunnen referenties worden opgevraagd.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Franca Witjas, PhD-kandidaat

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan hier de verhalen van onze LUMC-collega's

Je werkplek

Je gaat aan de slag op de afdeling Orthopedie van het LUMC. Er wordt onder andere samengewerkt met de afdeling Biomedical Data Sciences, waar veel kennis en expertise voorhanden is op het gebied van epidemiologie, data-analyse en predictiemodellen. Voor het TRAM-onderzoek werk je nauw samen met je collega onderzoeker die werkzaam is in het Maastricht UMC+, kinderorthopeden in participerende centra, Health Technology Assessment (HTA) deskundigen, en andere wetenschappelijk onderzoekers. Je bent name werkzaam in het LUMC, maar zal ook deelnemende centra bezoeken. Voor het TXA-onderzoek zal je gemiddeld een dag per week werkzaam zijn in het Erasmus MC – Sophia. Er zal begeleiding zijn vanuit zowel het Erasmus MC en het LUMC.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: dr. Pieter Bas de Witte, (kinder)orthopedisch chirurg – traumatoloog
071-5263606
p.b.de_witte@lumc.nl

Solliciteren