Arts-onderzoeker Medische Oncologie

Medisch & klinisch

Je functie

De afdeling Medische Oncologie zoekt een enthousiaste arts-onderzoeker met interesse in translationeel oncologisch onderzoek. Ben jij de kandidaat die wij zoeken? Dan maken we graag kennis met je!

In het kort

• Je werkt samen met (internationale) experts op het gebied van de behandeling van endometriumcarcinoom
• Je hebt een belangrijke rol in de coördinatie, uitvoering en analyse van een de MMRd-GREEN studie en bent nauw betrokken bij de overkoepelende RAINBO organisatie en studies
• Je verricht translationeel onderzoek naar immunologische mechanismen in MMRd endometriumcarcinoom
• Je draagt bij aan de ontwikkeling en implementatie van precisietherapie waaronder immuuntherapie voor vrouwen met gynaecologische tumoren

Wat ga je doen?

De afdeling Medische Oncologie initieert samen met de afdelingen Radiotherapie en Pathologie een internationaal RAINBO (Refining Adjuvant treatment IN endometrial cancer Based On molecular features) programma van vier studies gebaseerd op moleculaire kenmerken voor adjuvante therapie voor patiënten met een endometriumcarcinoom. Elke studie wordt gecoördineerd door een andere internationale onderzoeksgroep. Het LUMC coördineert het overkoepelende RAINBO-programma waarin behandeling op maat vergeleken wordt met de standaardbehandeling betreffende overleving, bijwerkingen, kwaliteit van leven, en translationeel onderzoek op de gezamenlijke trial biobank, en de MMRd-GREEN studie die onderzoekt of  immuuntherapie bij en na adjuvante radiotherapie meerwaarde heeft bij de patiëntgroep met mismatch repair deficient (MMRd) endometriumcarcinoom. Voor dit project zijn wij op zoek naar een enthousiaste arts-onderzoeker met interesse in translationeel onderzoek in de oncologie. Je hebt een belangrijke rol in de coördinatie, uitvoering en analyse van een de MMRd-GREEN studie. Daarnaast verricht je translationeel onderzoek naar immunologische mechanismen in MMRd endometriumcarcinoom in samenwerking met de afdeling pathologie, en je draagt bij aan de ontwikkeling en implementatie van precisietherapie waaronder immuuntherapie (in combinatie met radiotherapie) voor vrouwen met gynaecologische tumoren

Wat vragen wij?

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en ambitieuze basisarts met een MSc-graad in de Geneeskunde; een combinatie met (bachelor) Biomedische Wetenschappen of een soortgelijke studie wordt gewaardeerd. Je hebt aantoonbare affiniteit met medisch-wetenschappelijk onderzoek, bij voorkeur binnen de oncologie. Naast uitstekende contactuele en organisatorische eigenschappen ben je proactief, flexibel, stressbestendig en in staat om zowel zelfstandig als in (internationaal) teamverband goed te functioneren. Je hebt uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden in zowel het Nederlands als Engels.

Meer informatie

Je werkt in een dienstverband van 36 uur per week voor de duur van het promotietraject van vier jaar. In overleg kan ook in parttime (deeltijd) worden gewerkt. Het streven is om aan het einde van deze periode het onderzoek af te ronden met een promotie. Het salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring, en bedraagt maximaal €4.615,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (schaal 10, CAO UMC). 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Franca Witjas, PhD-kandidaat

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan hier de verhalen van onze LUMC-collega's

Je werkplek

Je komt te werken op de afdeling Medische Oncologie van het LUMC in nauwe samenwerking met de afdelingen Radiotherapie en Pathologie. Sfeer en samenwerking staan bij ons hoog in het vaandel. Speerpunten van onze afdeling zijn klinisch gebonden en translationeel onderzoek op het gebied van precisie immuuntherapie en gynaecologische tumoren.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: dr. J.R Kroep, internist-oncoloog, afdeling Medische Oncologie
071 526 34 64

Solliciteren