Analist Klinische Genetica

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Wil jij niet alleen complex genetisch onderzoek doen, maar ook bijdragen aan de kwaliteit van diagnose, behandeling en verdere professionalisering van de zorg? Dan ben je in ons Laboratorium voor Diagnostische Genoomanalyse (LDGA) op je plek.

In het kort

• Je hebt MLO of HLO afgerond
• Je hebt ervaring met moleculair biologische en/of cytogenetische technieken
• Je kunt zelfstandig en in een team werken
• Je hebt affiniteit met erfelijkheidsonderzoek diagnostische toepassingen 

Wat ga je doen?

Als analist rouleer je in zowel het moleculaire als cytogenetische takenpakket. Het moleculaire takenpakket omvat onder andere taken ten behoeve van de DNA-isolatie en sequentieanalyse-faciliteit, waarbij je gebruik maakt van geavanceerde geautomatiseerde systemen. Bij de DNA-isolatiefaciliteit ben je verantwoordelijk voor de isolatie van DNA uit bloedmonsters, de kwaliteitscontroles en de DNA-concentratiebepalingen, inclusief normalisatie van DNA-monsters, die nodig zijn voor genetische testen. Binnen de sequentiefaciliteit ben je onder ander mede verantwoordelijk voor het opzuiveren en sequensen van de PCR-producten en de bediening van de sequentieapparatuur. Binnen het cytogenetische takenpakket behoren weefselkweek, het isoleren van metafases gekweekt uit bloed of beenmerg, het maken van chromosoompreparaten, het toepassen van diverse kleuringstechnieken om individuele chromosomen te classificeren en het uitvoeren van fluorescentie in situ hybridisatie (FISH) tot je takenpakket. De werkzaamheden omvatten verder het in ontvangst nemen en administratief verwerken van ingestuurd materiaal. Je hebt tevens een actieve rol in het werken met en het bijhouden van het kwaliteitssysteem. De exacte verdeling van je werkzaamheden is afhankelijk van het aandachtsgebied waarop je wordt ingezet.

Wat vragen wij?

Je hebt MLO/HLO afgerond in de richting medische biologie, life science of biochemie. Bij voorkeur heb je ervaring met moleculaire biologische technieken en cytogenetische technieken. Je bent in staat om te werken volgens een kwaliteitssysteem. We zijn op zoek naar een enthousiaste analist die zowel zelfstandig als ook in teamverband nauwgezet de werkzaamheden uitvoert en een flexibele instelling heeft. Daarnaast heb je een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschift. Tot slot heb je affiniteit met erfelijkheidsonderzoek en de diagnostische toepassingen, computers en geavanceerde laboratoriumsystemen.

Meer informatie

Voor deze vacature kunnen referenties worden opgevraagd.

Acquisatie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Aroena Badal

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

De kerndiensten van de afdeling Klinische Genetica bestaan uit het geven van erfelijkheidsadvisering en -voorlichting aan patiënten en hun familieleden, en het verrichten van (syndroom) diagnostiek op het gebied van een groot aantal verschillende aandoeningen. De afdeling stelt zich tot doel nieuwe kennis snel en goed toe te passen in de medische praktijk. Door nauwe samenwerking met de afdeling Humane Genetica van het LUMC in het Centrum voor Humane en Klinische Genetica (CHKG) zijn wij in staat de allernieuwste ontwikkelingen in de diagnostiek van erfelijke ziekten snel in de praktijk te gebruiken. In het Laboratorium voor Diagnostische Genoomanalyse (LDGA) zijn de specialismen voor cytogenetisch, moleculair genetisch en hemoglobinopathieën onderzoek ondergebracht. Naast patiëntenzorg wordt ook geparticipeerd in research en onderwijsactiviteiten. Het laboratorium is geaccrediteerd door de Raad voor Accreditatie.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert je graag bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Wij bieden onder andere (interne) opleidingen en bijscholing aan. Deels verwerken wij dit in je persoonlijke opleidingsplan. Maar je krijgt ook de mogelijkheid om zelf opleidingen en cursussen te volgen buiten je vakgebied om.

Contact: Hakima el Idrissi, hoofdanalist, afdeling Klinische Genetica
071 526 86 35

Solliciteren