Verpleegkundige Intensive Care (IC)

Verpleegkundig & assisterend

Je functie

Wij als het Leids Universitair Medisch Centrum verzorgen topreferente en topklinische zorg aan een complexe en diverse patiëntenpopulatie. Op onze Intensive Care behandelen we patiënten uit de regio, maar ook uit heel Nederland. We werken met de nieuwste apparatuur en doen veel wetenschappelijk onderzoek. Ben jij IC-verpleegkundige en zou je op onze afdeling willen werken? Dan maken we graag kennis met jou.

In het kort

• Je geeft specialistische en hoog complexe zorg aan onze volwassen IC-patiënten
• Je weet als geen ander dat snel en adequaat reageren van levensbelang is
• Er is veel ruimte en aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en bij- en nascholing
• Het begeleiden van IC-studenten is een belangrijk onderdeel van je takenpakket
• Je werkt in een multidisciplinair team samen met artsen, fysiotherapeuten en andere disciplines
• Er is veel aandacht voor kwaliteitsverbetering en wetenschappelijk onderzoek, en hier speel je een actieve rol in

Wat ga je doen?

Als IC-verpleegkundige verleen je zeer specialistische en hoog complexe zorg aan onze patiënten. Bij ons werk je in een dynamische omgeving waar we de kwaliteit van zorg belangrijk vinden. Jij vormt samen met de IC-arts het behandelteam. Onze afdeling bestaat uit een aantal units, waar alle patiëntencategorieën door elkaar liggen. Er liggen patiënten postoperatief na hartchirurgie en neurochirurgie, maar ook traumatologie, transplantatiechirurgie en interne geneeskunde zijn specialismen op onze IC. Geen dag is dus hetzelfde. Een belangrijke taak van jou is de begeleiding van de patiënt en familie.

Wat vragen wij?

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste IC-verpleegkundige. Je bent een gemotiveerde kandidaat die mbo-V of hbo-V heeft afgerond, aangevuld met de IC-aantekening.

Meer informatie

Ben je nieuwsgierig geworden? Wij nodigen je van harte uit om een dag  mee te lopen op de IC. Dit is een onderdeel van onze sollicitatieprocedure. 

Kun je niet wachten? Bekijk dan onze IC-film.

Voor meer informatie of bij vragen kun je ook contact opnemen met Lennard Pennekamp, verpleegkundig teamleider afdeling volwassen- intensive care, telefoon 071-5262387.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Alex Varkevisser

Alex Varkevisser

“Het technische en menselijke gaan op de IC hand-in-hand.”

Je werkplek

Het LUMC is een van de zeven UMC’s in Nederland waar topreferente en topklinische zorg centraal staat. Denk hierbij aan orgaantransplantaties en zeer specialistische thoraxchirurgie. Onze IC-units werken intensief met elkaar samen en hebben elk een eigen verpleegkundig team, aangestuurd door teamleiders.

Carrière in het LUMC

Grensverleggend beter worden; dat is onze missie. Dit geldt niet alleen voor de zorg, maar ook voor onze medewerkers. Om te kunnen blijven leren en ontwikkelen bieden wij interne opleidingen en bijscholing aan. Daarnaast heb je recht op een eindejaarsuitkering, reiskostenvergoeding en sportbudget. Ook kun je gebruikmaken van onze aantrekkelijke fietsregeling en is het mogelijk om in je pauze heerlijk te eten in het bedrijfsrestaurant waar onze producten vers bereid worden.

Contact: Els den Hollander, verpleegkundig teamleider afdeling volwassen- intensive care
071 526 26 90

Solliciteren