Intensive Care (IC) Verpleegkundige

Verpleegkundig & assisterend

Je functie

Ben jij IC-verpleegkundige en wil jij je breder ontwikkelen binnen je vakgebied? Of wil jij je juist verder specialiseren en bijvoorbeeld de opleiding tot IC-verpleegkundige voor de Kinderunit volgen? Wat jouw ambities of wensen als IC-verpleegkundige ook zijn, op onze IC-afdeling is het mogelijk!

In het kort

• Je verleent specialistische en intensieve zorg aan onze patiënten
• Jij werkt op onze IC met de nieuwste apparatuur en draagt ook bij aan wetenschappelijk onderzoek
• Bij ons is veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en bij- en nascholing
• Niet alleen kun jij je verder ontwikkelen als IC-verpleegkundige, maar krijg je bij ons ook de kans om je bijvoorbeeld te specialiseren

Wat ga je doen?

Onze IC-afdeling biedt topreferente en topklinische zorg aan een complexe en diverse patiëntenpopulatie. Zo behandelen we patiënten uit heel Nederland. Onze afdeling bestaat uit een twee volwassenunits, waar alle patiëntencategorieën door elkaar liggen. Zo verzorgen wij patiënten postoperatief na hartchirurgie en neurochirurgie, maar ook traumatologie, transplantatiechirurgie en interne geneeskunde valt onder onze specialismen. Samen met de IC-arts vorm je het behandelteam en werk je in een dynamische omgeving waar we de kwaliteit van zorg belangrijk vinden. Je behartigt de belangen van onze patiënten en geeft begeleiding aan de familie en naasten. Geen dienst is hetzelfde op onze IC, onder andere vanwege de onvoorspelbaarheid. Zo verzorgen we patiënten na een geplande operatie, maar hebben we ook regelmatig te maken met acute opnames. Daarnaast werken wij ook nauw samen met de Kinder en Algemene IC-unit. Door deze samenwerking krijg jij ook de ruimte om je te oriënteren: waar liggen mijn interesses, waar krijg ik energie van en wil ik me specialiseren of juist breed ontwikkelen? Wij vinden persoonlijke ontwikkeling ontzettend belangrijk en ondersteunen je hier graag in.

Wat vragen wij?

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste IC-verpleegkundige. Je bent een gemotiveerde kandidaat die mbo-V of hbo-V heeft afgerond, aangevuld met de IC-aantekening.

Meer informatie

Wij zijn doorlopend op zoek naar nieuwe collega's.

Ben je nieuwsgierig geworden? Wij nodigen je van harte uit om een dag  mee te lopen op de IC. Dit is een onderdeel van onze sollicitatieprocedure. 

Kun je niet wachten? Bekijk dan onze IC-film of bezoek onze website werkenopdeic.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Alex Varkevisser

Alex Varkevisser

“Het technische en menselijke gaan op de IC hand-in-hand.”

Je werkplek

De IC beschikt in totaal over 44 bedden, verdeeld over twee units voor volwassenen, een kinderunit en een algemene unit. De units werken intensief met elkaar samen en hebben elk een eigen verpleegkundig team, aangestuurd door teamleiders. Persoonlijke ontwikkeling, perspectief en bij- en nascholing vinden wij belangrijk. Wij werken met de nieuwste apparatuur en werken mee aan wetenschappelijk onderzoek om de gezondheidzorg te verbeteren. Voor jou als IC-verpleegkundige betekent dit dat jij bij ons de kans krijgt om jezelf verder te ontwikkelen. Zo kun jij je specialiseren in een bepaald apparaat of besluiten om jezelf om te scholen tot IC-Kinderverpleegkundige.

Carrière in het LUMC

Grensverleggend beter worden; dat is onze missie. Dit geldt niet alleen voor de zorg, maar ook voor onze medewerkers. Om te kunnen blijven leren en ontwikkelen bieden wij interne opleidingen en bijscholing aan. Daarnaast heb je recht op een eindejaarsuitkering, reiskostenvergoeding en sportbudget. Ook kun je gebruikmaken van onze aantrekkelijke fietsregeling en is het mogelijk om in je pauze heerlijk te eten in het bedrijfsrestaurant waar onze producten vers bereid worden.

Contact: Lennard Pennekamp, verpleegkundig teamleider, afdeling Intensive Care
071 526 23 87

Solliciteren