Verpleegkundige Hematologie/Oncologie

Verpleegkundig & assisterend

Je functie

“Ons werk is intensief. Je werkt namelijk met patiënten vanaf 16 jaar oud die een ingewikkeld ziektebeeld hebben. Maar jij kunt er voor hen zijn.” Voel jij je aangesproken? Dan hebben wij de baan voor jou. De afdelingen Hematologie en Oncologie zijn namelijk op zoek naar zowel ervaren als beginnende verpleegkundigen. Voorwaarde is wél dat je enthousiast bent en barst van de ambitie!

In het kort

• Van patiënten tot familie; jij staat voor iedereen klaar
• Meewerken aan wetenschappelijke studies
• Veel nieuwe kennis opdoen
• Werken met een uitdagende en veelzijdige patiëntengroep

Wat ga je doen?

Als verpleegkundige Hematologie/Oncologie werk je op de afdelingen binnen het LUMC Oncologie Centrum Klinisch (LOCK) en zijn je werkzaamheden zeer divers: variërend van het toedienen van High Risk Medicatie tot het toedienen van stamceltransplantaties. Het LOCK bestaat uit de afdelingen Hematologie, Oncologie- Electief en Oncologie Langverblijf.   Naast het verplegen en begeleiden van de patiënten, sta je altijd klaar voor de familieleden en bezoekers van de patiënten. Je krijgt bovendien de kans om mee te werken aan verschillende wetenschappelijk studies. Je hebt oog voor de kwaliteit van de zorg en de manier waarop de afdeling is georganiseerd. Dat betekent ook dat je nieuwe ontwikkelingen op de voet volgt, en tijd en energie investeert in het opdoen van nieuwe kennis. Samen met het team van medici creëer je een vertrouwde omgeving, waarin jij de spil bent. Werken in een universitaire setting betekent dat je te maken hebt met een uitdagende en veelzijdige patiëntengroep, in een dynamische werkomgeving.

Wat vragen wij?

Je hebt een mbo-V of hbo-V opleiding afgerond én je bent in het bezit van een BIG-registratie. Bij voorkeur heb je als specialisatie Hematologie of Oncologie gedaan, en anders ben je bereid je hierin te specialiseren. Je beschikt over minimaal één jaar werkervaring in een ziekenhuis. Ervaring met de zorg voor hematologische/ oncologische patiënten is een pre. Je bent een echte teamspeler, die graag samenwerkt met enthousiaste en bevlogen collega’s. Maar ook zelfstandig werken gaat je prima af. Je bent een type dat niet snel ergens van in de stress schiet. Sterker nog: je houdt onder alle omstandigheden je hoofd koel. Tot slot ben je doortastend en weet je van aanpakken.

Meer informatie

Voor deze functie zullen wij twee referenties opvragen. 

Voor vragen kun je ook contact opnemen met Thea van Wetten, duaal manager oncologisch centrum via telefoonnummer 06-53234857 of:

Marije Zwetsloot / Marianne den Butter, verpleegkundig teamleiders LOKH: 071-5298746
Janneke Jungerius, verpleegkundig teamleider LOKL: 071-5298441
Miranda Hillebrink, verpleegkundig teamleider LOKE: 071-5297570

Marleen Hilgersom

‘Je bouwt echt een band op met de patiënten. Hun leven hangt aan een zijden draad en wij kunnen er voor hen zijn’

Je werkplek

Of je nu een starter bent of al de nodige ervaring met je meebrengt, voor ons is het belangrijkst dat je enthousiast, leergierig en patiëntgericht bent. De afdelingen binnen het LOCK vormen samen een organisatorische eenheid. Na een uitgebreide inwerkperiode, ben je werkzaam op twee van de drie afdelingen binnen het LOCK. In de kliniek Hematologie worden de patiënten geïsoleerd verpleegd, gedurende een lange periode. Daardoor bouw je een intensieve band met deze patiënten op. De afdeling is gespecialiseerd in stamceltransplantaties. De afdeling Oncologie- electief is een gemengde afdeling voor dag- en langverblijf voor chemotherapie en hoog risico medicatie Verpleegkundigen van deze afdeling verzorgen tevens de voorlichting over de behandeling op de polikliniek. Een aantal verpleegkundigen van de afdelingen werkt tevens op een aantal bedden buiten het ziekenhuis, in Katwijk, en geven daar dagbehandelingen. De afdeling Oncologie langverblijf is eveneens een grote afdeling waar patiënten met complicaties van hun oncologische aandoening of behandeling worden verpleegd. Dit zijn zowel longpatiënten alsmede oncologie- en hematologiepatiënten. Het LUMC Centrum Oncologie Klinisch onderscheidt zich door topreferentie zorg en nieuwe studies.      

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: Marije Zwetsloot, verpleegkundig teamleider LOKH
071 529 8746

Solliciteren