IC Neonatologie Verpleegkundige

Verpleegkundig & assisterend

Je functie

Onze Neonatale Intensive Care Unit (NICU) verzorgt in de regio Zuid-Holland Noord de opvang en behandeling van premature baby's en zieke pasgeborenen die intensieve zorg nodig hebben na geboorte. Wil jij een belangrijke rol spelen in het leven van onze allerkleinste patiënten en hun ouders? Wij zijn ter versterking van ons team op zoek naar een IC Neonatologie verpleegkundige.

In het kort

• Je geeft gezinsgerichte en specialistische zorg
• Je zorgt voor premature, dysmature en zieke baby’s
• Je bent een steunpilaar voor de ouders
• Je komt te werken in een academische omgeving op een moderne Neonatale Intensive Care Unit (NICU)

Wat ga je doen?

Als IC Neonatologie verpleegkundige geef jij specialistische zorg aan onze premature, dysmature en zieke baby’s. Vaak komen onze allerkleinste patiënten uit de regio, maar soms ook uit andere delen van Nederland. Wij zijn namelijk het landelijk centrum van kinderen met een rhesus-antagonisme en TTTS (Twin to twin transfusion syndrome). Ook de zorg voor kinderen met aangeboren hartafwijkingen is ons specialisme. Als IC Neonatologie verpleegkundige zorg je niet alleen voor onze patiënten, maar beteken je ook heel veel voor hun ouders. Wij weten als geen ander wat voor emotionele en intensieve periode dit is voor de jonge ouders. Ons doel is dan ook alle zorg paraat, samen de regie en een gastvrij verblijf voor het kind en de ouders. Dit betekent dat (een van) de ouders altijd kan blijven slapen en we hen actief betrekken bij het zorgproces. Als verpleegkundige speel jij hier een ontzettend belangrijke rol in. Jij bent namelijk het aanspreekpunt en de steunpilaar voor de ouders in deze onzekere, maar vooral emotionele tijd. Je werk als IC Neonatologie verpleegkundige kun je omschrijven als bijzonder en betekenisvol. Jij wil de dagelijkse patiëntenzorg dan ook, samen met ons, verbeteren. Dit betekent niet alleen dat jij als verpleegkundige in een academisch ziekenhuis mee mag werken aan onderzoeken, maar dat je bij ons ook de ruimte krijgt om zelf verbetervoorstellen te doen en door te voeren. Met elkaar werken we continue aan het verbeteren van de zorg voor onze kwetsbare en allerkleinste patiënten. Kom jij ons team versterken?

Wat vragen wij?

Wil je op onze NICU komen werken dan heb je een diploma IC Neonatologie nodig. Heb je dat diploma (nog) niet maar wil je wel graag de opleiding volgen? Ook dat kan bij ons. Daarvoor is een afgeronde hbo-V of mbo-V opleiding wel een vereiste. Uiteraard is het belangrijk dat je enthousiast bent om voor onze allerkleinste patiënten en hun ouders te zorgen. Verder ben je iemand die initiatief neemt; je signaleert niet alleen verbeteringen maar je doet er daadwerkelijk iets mee. Omdat de ontwikkelingen in ons vakgebied razendsnel gaan, is het van belang dat je gemotiveerd bent om dat bij te houden. 

Meer informatie

Ben jij momenteel (in opleiding tot) verpleegkundige en geïnteresseerd in deze vacature?  Bekijk onze  Instagram Takeover  of neem eens een kijkje op onze website . Ook hebben we ook een hele bijzondere wervingsfilm  van de NICU

Wil je een keer komen kijken? Bel ons gerust, dan bespreken we de mogelijkheden: we laten je graag onze prachtige afdeling zien en dan kun je ook meteen kennismaken met het team. 

Voor deze vacature kunnen referenties worden opgevraagd.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Sanne van den Berg

Sanne van den Berg

"Je bent de ogen van de dokter en de stem van het kind."

Je werkplek

Onze NICU is één van de tien Neonatale IC-centra in Nederland. We zijn het eerste ziekenhuis in de Randstad met zeventien eenpersoonskamers en vier tweelingenkamers. Ons verpleegkundig team bestaat uit zeventig verpleegkundigen aangestuurd door drie teamleiders, doktersassistenten, secretaresses en ondersteunende diensten.  We vormen een hecht en ijzersterk team en je kan 24/7 bij je collega’s terecht.  De samenwerking met de neonatologen, fellow’s, arts-assistenten en physician assistents is heel laagdrempelig. Natuurlijk hebben we soms te maken met emotionele gebeurtenissen. Ook tijdens die momenten zijn we er voor elkaar. Reken maar dat je terecht komt op een afdeling waar we het vanzelfsprekend vinden om elkaar te helpen en regelmatig tijd maken om bijzondere mijlpalen met elkaar te vieren.

Carrière in het LUMC

Of je nu een starter of een ervaren medewerker bent, het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Rianne de Jong

Contact: Rianne de Jong, verpleegkundig teamleider
071 526 40 64

Solliciteren