Verpleegkundig Specialist Nierziekten

Verpleegkundig & assisterend

Je functie

Ben jij verpleegkundig specialist en wil jij betrokken zijn bij de zorg voor een complexe groep van patiënten met zeldzame, systemische auto-immuunziekten en daarnaast bouwen aan de zorg van morgen? De afdeling Nierziekten zoekt een verpleegkundig specialist om ons team van professionals te komen versterken.

In het kort

• Je komt te werken op de afdeling Nierziekten
• Hier ben je als casemanager verantwoordelijk voor de patiënt
• Je neemt de coördinatie van zorg op je, en geeft voorlichting over aandoeningen en behandeling
• Ook ben je actief betrokken bij onderzoek binnen de afdeling Nierziekten

Wat ga je doen?

Het werk van een verpleegkundig specialist op de afdeling Nierziekten is zeer afwisselend en bestaat uit verschillende expertisegebieden. Je komt te werken op het Niercentrum: de polikliniek voor patiënten met nieraandoeningen en niertransplantatie waar patiënten in het LuVaCs expertisecentrum behandeld worden voor een van de renale auto-immuunziekten: systemische lupus erythematosus, ANCA-geassocieerde vasculitis of complement-gerelateerde nierziekten. Als verpleegkundig specialist ben je verantwoordelijk voor de patiënt en heb je de rol van casemanager waarbij je de coördinatie van zorg tussen verschillende specialisten op je neemt, en tevens voorlichting geeft over de aandoening en de behandeling daarvan. Daarnaast ondersteun je wetenschappelijke studies door het geprotocolleerd begeleiden van patiënten (inclusief bloedafnames). Ook ben je het aanspreekpunt voor de patiënt. Je bent daarmee een belangrijke schakel binnen de zorg voor deze patiëntencategorieën. Verder heb je een zelfstandig spreekuur, waarin je zorg draagt voor het optimaliseren van de (medicamenteuze) behandeling en heb je een coördinerende rol bij de zogenoemde shared care tussen verschillende specialismen binnen het LUMC en bij de shared care met medisch specialisten van omliggende regionale ziekenhuizen. Zo doe je de triage van patiënten met klachten of patiënten die verwezen worden en leid je het regionaal multidisciplinair overleg.

Wat vragen wij?

Wij zijn op zoek naar een leergierige, gemotiveerde collega die de patiënt centraal stelt. Je bent een verpleegkundige met minimaal hbo-werk- en denkniveau die de master Advanced Nursing Practice met succes afgerond heeft (of deze op korte termijn gaat afronden) en/of al werkzaam is als verpleegkundig specialist. Daarnaast is het een pre als je ervaring hebt in de nefrologische, internistische of reumatologische patiëntenzorg. Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en je werkt graag samen. Je bent een ondernemende zorgprofessional met een passie om in een hoog complexe omgeving de beste zorg voor jouw patiënten te leveren en organiseren. Je wordt enthousiast van innovatieve zorg en wetenschappelijke ontdekkingen en deinst niet terug voor het implementeren van nieuwe technologie in jouw zorgprocessen. Je hebt organisatorisch talent en ziet het als een mooie uitdaging om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de functie, het vakgebied van systemische auto-immuunziekten en om bruggen te bouwen tussen multidisciplinaire zorgverleners.

Meer informatie

Voor deze vacature vragen we referenties op. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.  

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Onze afdeling Nierziekten houdt zich bezig met onderzoek, diagnose en behandeling van patiënten met nierproblemen. Het is onze missie om state-of-the-art zorg te leveren voor nierpatiënten, de zorg te vernieuwen en verbeteren door middel van fundamenteel en klinisch wetenschappelijk onderzoek. Bij ons werk je zelfstandig als onderdeel van het expertise behandelteam, bestaande uit internist-nefrologen, reumatologen, arts-onderzoekers, research nurses en administratieve ondersteuners.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: dr. Onno Teng, internist-nefroloog, afdeling Interne Geneeskunde – Nierziekten
071 526 24 18
Y.K.O.Teng@lumc.nl

Solliciteren