Stagiair Medische Psychologie Willem-Alexander Kinderziekenhuis

Tijdelijk werk & stageplaatsen

Je functie

Vind jij het leuk om nieuwe kennis en ervaringen op te doen in de dynamische omgeving van een kinderziekenhuis? Voel jij goed aan waar kinderen en hun gezin de meeste behoefte aan hebben in een situatie waarin gezond zijn niet vanzelfsprekend is? Bloei jij op van samenwerken met collega’s in een multidisciplinair team? En ben je geïnteresseerd in diagnostiek, behandeling, zorgvernieuwing en beleid…? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren naar onze stageplek in het Willem-Alexander Kinderziekenhuis (WAKZ) van het LUMC.

In het kort

• Deze stage is bedoeld als masterstage voor de opleiding Kinder- en Jeugdpsychologie of Orthopedagogiek
• Je gaat aan de slag in een team van (GZ-)psychologen binnen de sectie Medische Psychologie van het WAKZ
• Hier kijk je mee met intakes, behandelgesprekken en beleidsoverleggen
• Mocht je er klaar voor zijn dan is het ook mogelijk zelfstandig intakes te voeren
• De startdatum van deze stage is 1 september en je stage beslaat minimaal 9 maanden  

Wat ga je doen?

Als stagiair bij de sectie Medische Psychologie van het WAKZ kom je in een team te werken van vijf GZ-psychologen en zes psychologen. Ons team richt zich voornamelijk op de diagnostiek en behandeling die valt binnen de speerpunten van het WAKZ: kinderen die een stamceltransplantatie ondergaan, kinderen met een aangeboren hartafwijking en de Neonatologie Intensive Care Unit (NICU). Hier zien we kinderen (0 tot 18 jaar) en hun gezinnen. Daarnaast zijn er verschillende andere essentiële specialismen waar we bij betrokken zijn. Onze zorg richt zowel op klinisch opgenomen kinderen als kinderen die poliklinisch onder behandeling staan van een kinderarts. Als stagiair krijg je de mogelijkheid om mee te kijken met intakes, behandelgesprekken en beleidsoverleggen bij de verschillende (GZ-)psychologen. Je krijgt één vaste stagebegeleider en daarnaast de mogelijkheid om met andere (GZ)-psychologen mee te lopen. Zodra je eraan toe bent is het eventueel mogelijk zelfstandig intakegesprekken te voeren en bepaalde behandelingen uit te voeren.  

Wat vragen wij?

Deze stage is bedoeld als masterstage voor de opleiding Kinder- en Jeugdpsychologie of Orthopedagogiek, waarbij je betrokken bent bij klinisch opgenomen kinderen en bij kinderen van de polikliniek. Tijdens deze stage is het mogelijk om de BAPD- of NVO-basisaantekening diagnostiek te behalen. Het is belangrijk dat je minimaal drie dagen per week beschikbaar bent voor een periode van minimaal negen maanden (per september 2021).

Meer informatie

Voor vragen of meer informatie over deze vacature kun je ook contact opnemen met Marieke Schimmel, GZ-psycholoog of Nienke Vreeken, GZ-psycholoog i.o. klinisch psycholoog, telefoon 071 529 76 49.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

In het Willem-Alexander Kinderziekenhuis (WAKZ) worden na verwijzing van de kinderarts kinderen en jongeren (tot 18 jaar) onderzocht en behandeld door medewerkers van het Team Psychosociale Zorg. Dit team bestaat uit GZ-psychologen, maatschappelijk werkers, psychologen, psychiaters, pedagogisch medewerkers en de educatieve voorziening. Het team richt zich hierbij voornamelijk op ontwikkelingsproblemen, omgang met ziekte of lichamelijke klachten en medische gerelateerde angsten of traumatische klachten. Daarnaast worden kinderen die tot een hoge risicogroep behoren, zoals prematuren en kinderen met een aangeboren hartafwijking, gescreend  op neurocognitieve tekorten, gedragsproblemen en sociaal-emotionele problemen.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: Nienke Vreeken, GZ-psycholoog i.o. klinisch psycholoog, WAKZ
071 529 76 49

Solliciteren