Stage (Wetenschaps-)Redactie

Tijdelijk werk & stageplaatsen

Je functie

Wij zoeken een creatieve stagiair voor onze redactie die het leuk vindt om (wetenschappelijke) content te creëren, interactie met onze onderzoekers aan durft te gaan en oog heeft voor kwaliteit. Ben je een gedreven (wetenschaps-)redacteur in opleiding? Kom dan ons team versterken!

In het kort

• Je volgt minstens een relevante hbo-opleiding en zoekt een stageplek voor zes maanden in 2022
• Je buigt je over al onze communicatie en creëert content  
• Je krijgt de kans om veel kennis en ervaring op te doen op het gebied van communicatie 

Wat ga je doen?

Als stagiair maak je deel uit van de centrale redactie van het LUMC en werk je mee aan het bedenken van nieuwe ideeën en concepten voor (wetenschappelijke) content. Zo houd je je bezig met het creëren van tekst en beeld en ben je verantwoordelijk voor het plaatsen van nieuwsberichten, zowel in- als extern. Ook draai je operationeel mee in het webcareteam. Naast dat je meewerkt op de centrale redactie van het LUMC, krijg je ook de ruimte om kennis op te doen van andere disciplines binnen het vakgebied. Tijdens deze stage is er veel ruimte voor creativiteit en eigen initiatief. De rol van (wetenschaps-)communicatie is van prominent belang en daar hebben we jouw hulp bij nodig!

Wat vragen wij?

We hoeven jou niet uit te leggen hoe je content online goed onder de aandacht brengt. Anderzijds ben je nog lang niet uitgeleerd en zoek je een leuke meewerkstage. Je volgt een relevante opleiding op minimaal hbo-niveau en je communicatieve vaardigheden zijn uiteraard fantastisch. Je bent leergierig, proactief, zelfstandig, creatief en een goede schrijver. Ook heb je een goed gevoel voor beeld. Ervaring met webcare is een pre.

Meer informatie

De stageplek is in 2022 beschikbaar voor een periode van 6 maanden. Je bent minimaal 24 uur per week beschikbaar. Indien je meer uren wilt werken is dit bespreekbaar. Ook voor een onderzoeksstage staan we open.

Uiteraard wordt met de huidige coronamaatregelen rekening gehouden, maar het is wel de bedoeling dat je regelmatig op locatie werkt.

Stage lopen bij het LUMC

Benieuwd hoe het is om stage te lopen bij het LUMC? Lees de verhalen van onze collega's! 

Je werkplek

Het redactieteam valt onder het directoraat Communicatie. Het team bestaat uit meerdere redacteuren, een beeldredacteur en een adviseur. Ons team is verantwoordelijk voor alle content: van de social media kanalen waarop het LUMC actief is (Instagram, LinkedIn, Twitter, YouTube en Facebook) tot de eigen kanalen als LUMC.nl en Albinusnet (intranet).

Carrière in het LUMC

Bij ons krijg jij de kans om jouw theoretische kennis toe te passen in de praktijk. Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Dit houdt in dat je tijdens je stage vanuit het LUMC begeleiding krijgt, maar ook dat wij stimuleren om jezelf verder te ontwikkelen. Zo kun je als stagiair deelnemen aan interne cursussen.

Contact: Annemiek Schouten, redacteur, afdeling Communicatie
071- 526 53 26

Solliciteren