Stage Sociotherapie

Medisch & klinisch

Je functie

Ben jij derdejaarsstudent Social Work of SPH en ben je opzoek naar een stageplek in de kinder- en jeugdpsychiatrie? Wil jij je leercurve een boost geven? Wij hebben momenteel een stageplek sociotherapie.

In het kort

• Je wordt stagiaire sociotherapie bij LUMC Curium waarbij je standplaats Oegstgeest of Gouda wordt
• Je wordt ingezet in de behandeling, verzorging en begeleiding van kinderen en jongeren die bij ons in behandeling zijn
• Gedurende jouw stage breiden we je takenpakket steeds verder uit
• Je helpt patiënten vooruit door ze te coachen en trainen op het gebied van psycho-educatie, zelfstandigheids- en sociale vaardigheidstraining
• Uiteindelijk stroom je uit als junior sociotherapeut

Wat ga je doen?

Wij behandelen gezinnen met kinderen die door psychische klachten ernstige problemen hebben thuis, op school of met vriendjes. Aan een behandeling gaat onderzoek vooraf, waarbij het gezin standaard betrokken wordt. Meestal bieden we gezinnen ambulante hulp, soms is dagbehandeling of opname nodig. Voor crisissituaties is onze wachtdienst dag en nacht bereikbaar. Voor kinderen in ziekenhuizen (LUMC), jeugdzorg + (de Vaart) en justitiële jeugdinrichtingen (Teylingereind) bieden we consultatie ter plaatse. Als stagiaire sociotherapie ben je onderdeel van ons multidisciplinaire team. Je wordt ingezet in de behandeling, verzorging en begeleiding van kinderen en jongeren die bij ons in behandeling zijn. We nemen je tijdens je stage van tien maanden (Social Work) of vijftien maanden (Koppelstage Pedagogiek) mee in de dagelijkse gang van zaken. Gedurende jouw stage wordt je takenpakket steeds verder uitgebreid om je uiteindelijk op te leiden tot junior sociotherapeut. Onze behandelingen vragen om intensieve samenwerking. Daarom werk je nauw samen met de het hele team en met de familie van de patiënten.

Wat vragen wij?

Je bent derdejaars hbo-student Social Work of SPH en op zoek naar een stageplek. Ook studenten hbo-V die momenteel op zoek zijn naar een differentiatiestage voor 24 uur per week komen in aanmerking. Van jou verwachten we dat je eigen verantwoordelijkheid kun nemen. Jij kiest immers voor een uitdagende stage in de kinder- en jeugdpsychiatrie. Jij wilt leren en groeien in een multidisciplinair team. Je helpt patiënten vooruit door ze te coachen en te trainen op het gebied van psycho-educatie, zelfstandigheids- en sociale vaardigheidstraining. Daarvoor sta je sterk in je schoenen, je durft beslissingen te nemen en ook je eigen handelen te beoordelen. Een stage in de kinder- en jeugdpsychiatrie is niet de eenvoudigste, maar jij kunt het aan. En wij leiden je op tot een topper van een sociotherapeut!

Meer informatie

De startdatum van deze stageplaats is 1 september 2021. We vragen van jou flexibel te zijn in verband met onze diensten. Zo kun jij ingeroosterd worden op de dag, avond of voor onze weekenddiensten.  

Evelien Luijt, recruiter

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Per 1 januari 2021 is Curium onderdeel van het LUMC. Integratie met de afdeling Psychiatrie van het LUMC is een logische stap in onze samenwerking. De afdeling Curium blijft op de locaties in Gouda en Oegstgeest. LUMC Curium is een academisch centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie en onderdeel van het LUMC. Als gespecialiseerd academisch centrum bieden wij zorg aan patiënten met complexe problematiek. De inhoud van onze individuele behandeltrajecten staat altijd voorop. We kijken goed naar wat nodig is en ook naar wat níét nodig is.

Carrière in het LUMC

LUMC Curium biedt een inspirerende werkomgeving. We leren van elkaar, we delen kennis en ervaringen met collega's en we houden elkaar scherp om de kwaliteit van onze zorgverlening constant te verbeteren. Bij ons werken dan ook bevlogen mensen, die zich met hart en hoofd inzetten voor de patiënt. Daarnaast is er genoeg ruimte voor relativering, humor en creativiteit. Want ook voor onze eigen medewerkers willen we een gezonde en stimulerende omgeving creëren. We bieden een groot aantal opleidingsplaatsen en moedigen alle collega's aan zich te ontwikkelen en door te groeien.

Contact: Tara Polane, opleidingscoördinator, afdeling Curium

E-mail: T.polane@lumc.nl

Solliciteren