Stage Social Media & Contentcreatie

Tijdelijk werk & stageplaatsen

Je functie

Wij zoeken een creatieve social media stagiair die het leuk vindt om content te creëren, interactie met onze volgers durft aan te gaan en oog heeft voor kwaliteit. Kennen social media geen geheimen voor jou? Kom dan ons team versterken!

In het kort

• Je volgt tenminste een relevante hbo-opleiding en zoekt een stageplek voor zes maanden
• Je buigt je over al onze social media kanalen, waar je content voor creëert
• Je krijgt de kans om veel kennis en ervaring op te doen op het gebied van communicatie

Wat ga je doen?

Als stagiair social media werk je mee aan het bedenken van nieuwe ideeën en concepten voor onze social media content. Zo houd je je bezig met het creëren van tekst en beeld en ben je verantwoordelijk voor het plaatsen van social media uitingen. Ook draai je operationeel mee in het webcare-team. Je analyseert onze social media cijfers en maakt maandelijkse rapporten om te zien wat er beter kan. Je krijgt de kans om mee te draaien binnen ons team op de afdeling Communicatie en ook kennis op te doen van andere disciplines binnen dit vakgebied. Tijdens deze stage is er veel ruimte voor creativiteit en eigen initiatief binnen een diverse en complexe organisatie. De rol van social media wordt steeds prominenter en daar hebben we jouw hulp bij nodig!

Wat vragen wij?

We hoeven jou niet uit te leggen wat stories en reels pakkend maakt en welke emoji’s je gebruikt. Anderzijds ben je nog lang niet uitgeleerd en zoek je een leuke meewerkstage. Je volgt een relevante opleiding op minimaal hbo-niveau en je communicatieve vaardigheden zijn uiteraard fantastisch. Je bent leergierig, proactief, zelfstandig, creatief en een goede schrijver. Ook heb je een sterk gevoel voor beeld, voornamelijk door middel van fotograferen via je telefoon. Ervaring met Photoshop en/of OBI4wan is een pre.

Meer informatie

De stageplek is in 2022 beschikbaar voor een periode van 6 maanden. Je bent minimaal 24 uur per week beschikbaar. Indien je meer uren wilt werken is dit bespreekbaar. Uiteraard wordt met de huidige coronamaatregelen rekening gehouden, maar het is wel de bedoeling dat je regelmatig op locatie werkt.

Stage lopen bij het LUMC

Benieuwd hoe het is om stage te lopen bij het LUMC? Lees de verhalen van onze collega's! 

Je werkplek

Het social media team valt onder het directoraat Communicatie. Het team bestaat uit redacteuren, een beeldredacteur en een adviseur. Dit team is verantwoordelijk voor de social media kanalen waarop het LUMC actief is (Instagram, LinkedIn, Twitter, YouTube en Facebook), geeft intern social media advies aan afdelingen en ambassadeurs, doen de webcare en maken maandelijks een analyse van de social media prestaties.  

Carrière in het LUMC

Bij ons krijg jij de kans om jouw theoretische kennis toe te passen in de praktijk. Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Dit houdt in dat je tijdens je stage vanuit het LUMC begeleiding krijgt, maar ook dat wij stimuleren om jezelf verder te ontwikkelen. Zo kun je als stagiair deelnemen aan interne cursussen.

Contact: Sharon Verbeek-Rijkaart, online marketing- en communicatieadviseur, directoraat Communicatie
071-526 64 81
socialmedia@lumc.nl

Solliciteren