(Senior) Verpleegkundige Oncologie

Verpleegkundig & assisterend

Je functie

Wist je dat patiënten uit het hele land naar ons Oncologie Centrum komen omdat wij gespecialiseerde behandelingen aanbieden? En dat jij als verpleegkundige Oncologie een belangrijke rol kan spelen in het verbeteren van de (inter)nationale oncologische zorg? Lees gauw verder!  

In het kort

• Je komt te werken op de afdeling Oncologie Electief. Dit is een gemengde afdeling voor dag- en langverblijf waar chemotherapie en hoog risico medicatie wordt toegediend
• Je krijgt de kans mee te werken aan wetenschappelijke studies binnen een academisch ziekenhuis
• Je bent leergierig en geïnteresseerd in de nieuwe ontwikkelingen binnen de zorg
• Je werkt met een uitdagende en veelzijdige patiëntengroep
• Je creëert een vertrouwde omgeving en staat altijd klaar voor patiënten en hun familie

Wat ga je doen?

Ons Oncologisch Centrum bestaat uit drie afdelingen. Als verpleegkundige Oncologie kom je te werken op de afdeling LUMC Oncologie Centrum Electief (LOKE). Kenmerkend van deze afdeling is de hoge turnover op de Dagbehandeling en langdurige zorg op de klinische kant. Dit gecombineerd met persoonlijke aandacht en een optimale zorg voor onze patiënten maakt dat je werkt in een dynamische werkomgeving. Hoewel de kuren en protocollen qua zorg vast liggen, gebeurt daaromheen veel meer. Iedere patiënt is uniek en kan anders reageren op een kuur. Van te voren weet je nooit hoe je dag loopt. Naast het verplegen en begeleiden van de patiënten, sta je altijd klaar voor de familieleden en bezoekers van de patiënten. Je creëert, samen met je collega’s, een vertrouwde omgeving, waarbij je oog hebt voor de kwaliteit van de zorg en de manier waarop de afdeling is georganiseerd. Dat betekent ook dat je nieuwe ontwikkelingen op de voet volgt, en tijd en energie investeert in het opdoen van nieuwe kennis. Bovendien krijg je de kans om mee te werken aan verschillende, wetenschappelijke studies. Niet alleen deel je jouw bevindingen, maar je krijgt ook de kans om te werken met de allernieuwste apparatuur en therapieën.

Wat vragen wij?

De kandidaat die wij zoeken heeft een diploma mbo-V of hbo-V op zak. Je hebt daarbij een Oncologie- en/of Hematologie-opleiding succesvol afgerond. Je beschikt daarnaast over een aantal jaar werkervaring als gediplomeerd verpleegkundige. Je bent een echte teamspeler, die graag samenwerkt met enthousiaste en bevlogen collega’s. Maar ook zelfstandig werken gaat je prima af. Omdat je werkt onder wisselende omstandigheden is het belangrijk dat je stressbestendig en flexibel bent. Dit vraagt van jou dat je snel kan schakelen tussen de verschillende situaties, prioriteiten kan stellen en ook onder druk, bij tegenslag of weerstand goede prestaties kan blijven leveren en rustig kan blijven handelen. Tot slot ben je leergierig, doortastend en weet je van aanpakken.

Meer informatie

Voor deze functie vragen wij twee referenties op. 

Wij zijn doorlopend op zoek naar nieuwe collega's.

Ben je nieuwsgierig geworden naar onze afdeling? 
Neem dan een kijkje op onze website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Katy Rozendaal

"Ik wil het voor de patiënt zo fijn mogelijk maken."

Je werkplek

De afdeling Oncologie Electief is onderdeel van het LUMC Oncologie Centrum Klinisch (LOCK). Naast Oncologie Electief bestaat het LOCK ook uit de afdelingen Hematologie en Oncologie Langverblijf. De afdeling Oncologie Electief is een gemengde afdeling voor dag- en langverblijf waar chemotherapie en hoog risico medicatie wordt toegediend. De afdeling is open van maandagochtend tot zaterdagmiddag. Verpleegkundigen van deze afdeling verzorgen tevens de voorlichting over de behandeling op de polikliniek. Een aantal verpleegkundigen van de afdelingen werkt tevens op een satellietdagbehandeling in Katwijk, en geven daar dagbehandelingen. Het LOCK onderscheidt zich door topreferente en topklinische zorg, veelal gekoppeld aan klinisch wetenschappelijk onderzoek.

Carrière in het LUMC

Grensverleggend beter worden; dat is onze missie. Dit geldt niet alleen voor de zorg, maar ook voor onze medewerkers. Om te kunnen blijven leren en ontwikkelen bieden wij interne opleidingen en bijscholing aan. Daarnaast heb je recht op een eindejaarsuitkering, fiscale uitruilregeling woon-/werkverkeer en sportbudget. Ook kun je gebruikmaken van onze aantrekkelijke fietsregeling en is het mogelijk om in je pauze heerlijk te eten in het bedrijfsrestaurant waar onze producten vers bereid worden.

Contact: Sander de Bruin, verpleegkundig teamleider, LOKE
06-15396252
J.A.de_Bruin@lumc.nl

Solliciteren