Researchverpleegkundige Radiologie

Verpleegkundig & assisterend

Je functie

Wil jij bijdragen aan onderzoek naar D-CAA (Dutch-type Cerebrale Amyloid Angiopathie), ook wel bekend als de ‘Katwijkse Ziekte’? Wij zijn binnen onze onderzoeksgroep op zoek naar een researchverpleegkundige die onder meer als aanspreekpunt voor de deelnemers fungeert en nauw samenwerkt met de andere leden van het multidisciplinaire onderzoeksteam. Ben jij klaar voor deze spilfunctie?

In het kort

• Je werkt mee aan een nieuw, internationaal onderzoek naar patiënten met D-CAA
• Binnen dit onderzoek doen we zowel radiologische als neurologische testen
• Je onderhoudt nauw contact met de deelnemers en begeleidt hen tijdens onderzoeksdagen
• Je voert metingen uit en houdt de studiedocumentatie bij

Wat ga je doen?

Het LUMC is het expertisecentrum voor patiënten met D-CAA, ook wel ‘Katwijkse ziekte’ genoemd. D-CAA is een erfelijke aandoening waarbij op relatief jonge leeftijd hersenbloedingen en dementie optreden. Wij doen vooraanstaand onderzoek op het gebied van deze aandoening en werken nauw samen met verschillende partners wereldwijd. Begin 2021 starten we met een nieuw, internationaal onderzoek waarin we, in samenwerking met de onderzoeksgroep in Perth, Australië, het natuurlijk beloop van de ziekte in een grote groep D-CAA-patiënten over twee jaar volgen. We doen dit met zowel radiologische als neurologische testen. Het uiteindelijke doel van deze studie is het testen van medicijnen voor zowel patiënten met D-CAA als ouderen met de niet-erfelijke vorm van deze ziekte. Als researchverpleegkundige ben je binnen deze onderzoeksgroep een belangrijk teamlid. Je bent het aanspreekpunt voor de deelnemers en onderhoudt het contact met hen. Je begeleidt de deelnemers tijdens hun onderzoeksdagen in het LUMC en neemt ook studietaken op je, zoals het doen van metingen. Ook administratieve taken zoals het bijhouden van studiedocumentatie hoort bij jouw functie.

Wat vragen wij?

Voor de internationale studie die op het punt staat om te starten zoeken wij een enthousiaste en gedreven onderzoeksverpleegkundige die ons team komt versterken. Je bent een verpleegkundige met een hbo-V diploma op zak en interesse in wetenschappelijk onderzoek. Ervaring met het ondersteunen van wetenschappelijk onderzoek is een pre. Je bent op de hoogte van geldende wet- en regelgeving (bijvoorbeeld GCP). Je bent patiëntgericht en communicatief vaardig. Daarbij houd je ervan om de beste resultaten te behalen en je vindt het oplossen van problemen uitdagend. Je werkt zorgvuldig en kunt goed overzicht behouden, zeker als een situatie complex is. Tot slot vind je het belangrijk om in een divers en collegiaal team te werken.

Meer informatie

Voor deze vacature kunnen we referenties opvragen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Lisanne Blauw, postdoc

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Het onderzoek is een samenwerking tussen de afdelingen Radiologie en Neurologie. Beide afdelingen doen veel gezamenlijk onderzoek, met name op het gebied van de Katwijkse ziekte. Jij komt te werken op de afdeling Radiologie en wordt onder andere begeleid door prof.dr.ir. Thijs van Osch, een MRI-fysicus en een van de hoofdonderzoekers. Je werkt nauw samen met de andere leden van het multidisciplinaire onderzoeksteam, bestaande uit hoofdonderzoekers, enkele promovendi en onderzoeksstudenten, een databasemanager en een onderzoekscoördinator.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: Ellen Stijl – ‘t Hart, onderzoekscoördinator, afdeling Radiologie

e.p.stijl-t_hart@lumc.nl

Solliciteren