Researchanalist Massaspectrometrie

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Zoek je een interessante functie bij het Centrum voor Proteomics en Metabolomics? Wil je meewerken aan verschillende projecten binnen de proteomicsgroep? Dan ben jij misschien wel de researchanalist die wij zoeken.  

In het kort

• Je bent verantwoordelijk voor de massaspectrometrie
• Je bedient en onderhoudt de massaspectrometrie- en chromatografieapparatuur
• Je meet het proteoom/ligandoom van cellen en weefsels
• Na de metingen werk je data uit en interpreteer je de resultaten
• Je hebt aantoonbare affiniteit met techniek

Wat ga je doen?

Als researchanalist werk je mee aan tientallen projecten binnen de proteomicsgroep, waarin je de massaspectrometrische metingen doet. De vraagstellingen komen van vele groepen binnen het LUMC, maar ook daarbuiten. Je bent verantwoordelijk voor een verscheidenheid aan chromatografische scheidingstechnieken en de koppeling met de massaspectrometers. Alsmede voor het onderhoud van de apparatuur en het organiseren en plannen van de metingen. Na de massaspectrometrische metingen werk je de data uit, interpreteer je de resultaten samen met je collega’s en communiceer je met de samenwerkingspartner.

Wat vragen wij?

Je hebt een afgeronde HLO-opleiding in een analytische richting en bent bekend met analytisch laboratoriumonderzoek. Je hebt bij voorkeur ervaring met chromatografische technieken en massaspectrometrie. Aanvullende ervaring in het biomedisch veld werkt in je voordeel. Ook beheers je de Engelse taal goed. Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband prima uit de voeten en communiceert helder. Tot slot ben je accuraat en flexibel ingesteld.

Meer informatie

Voor deze vacature kunnen we referenties opvragen.

De aanstelling is in eerste instantie voor twee jaar. Afhankelijk van het functioneren en de financiering van het project is er mogelijkheid op verlenging. 

Lees hier meer over de proteomicsgroep. 

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

De aanstelling is bij het Centrum voor Proteomics en Metabolomics (CPM), in het bijzonder de proteomicsgroep van het CPM. Deze groep heeft een historisch gegroeide focus op immunologie, HLA-peptidomics, celbiologie en microbiologie. De proteomicsgroep heeft vele samenwerkingspartners in het LUMC, andere universiteiten en het bedrijfsleven. Onze primaire focus ligt op het gebied van methode-ontwikkeling om een groter deel van het proteoom te kunnen identificeren, en daardoor ziektemechanismen beter te begrijpen. Daarvoor gebruiken we vele chromatografische en elektroforetische technieken, en massaspectrometrie

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert je bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken. Je hebt daarnaast de mogelijkheid om symposia bij te wonen, nieuwe technieken aan te leren en je te verdiepen in labmanagementactiviteiten.

Contact: Peter van Veelen, associate professor, hoofd proteomicsgroep CPM

P.A.van_Veelen@lumc.nl

Solliciteren