Researchanalist Humane Genetica

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Ben je geïnteresseerd in hersenonderzoek en hoe we nieuwe cel modellen kunnen gebruiken om therapieën te ontwikkelen? Werk je graag in een jong en dynamisch team en vervul je graag een belangrijke centrale functie in onze onderzoeksgroep? Lees dan verder.

In het kort

• Je hebt een afgeronde HLO-opleiding in de moleculaire biologie, of een aanverwant vakgebied.
• Je bent bedreven in moleculair biologische technieken zoals western blotting, qPCR en PCR en microscopie.
• Je hebt aantoonbare ervaring en affiniteit met celkweek.
• Je werkt georganiseerd, nauwkeurig en zelfstandig.
• Je werkt graag in teamverband en bent communicatief vaardig in zowel Nederlands als Engels.
• Je bent gemotiveerd om hersenaandoeningen te bestuderen.

Wat ga je doen?

Je werkt mee aan verschillende lopende projecten in de onderzoeksgroep van Prof.dr. Willeke van Roon-Mom. Je zult werken in het kweeklab waar gewerkt wordt met geïnduceerde pluripotente stamcellen (iPSC). Daarnaast zal je verantwoordelijk zijn voor organisatorische taken die horen bij het draaiend houden van het iPSC lab en de betrokken promovendi en post-docs ondersteunen. In de groep van Prof.Dr. Willeke van Roon-Mom worden RNA therapieën ontwikkeld voor verschillende hersenaandoeningen die veroorzaakt worden door een CAG repeat expansie mutatie. De 2D en 3D  iPSC modellen die we maken spelen een belangrijk rol in het modelleren van de ziekte en het testen van nieuwe behandelingen. Jouw werkzaamheden behelzen de differentiatie van iPS cellen tot neuronale cellen en het uitvoeren van functionele assays.

Wat vragen wij?

Je bent een enthousiaste en doortastende analist die het leuk vindt om in een jong en dynamisch team te werken aan translationeel onderzoek. Je hebt aantoonbare ervaring en affiniteit met celkweek en moleculair biologische technieken (western blotting, fluorescentie microscopie, etc). Je bent flexibel en in staat om zelfstandig, maar ook in teamverband, te werken. Je werkt nauwkeurig en je hebt een flexibele werkhouding. Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden, ook in het Engels. Daarnaast beschik je over organisatorische vaardigheden.

Meer informatie

Deze functie is voor 36 uur per week en de aanstelling is voor een jaar.

Meer informatie over de vacature vind je in de Engelse tekst. Meer informatie over het onderzoek vind je hier.

Een referentiecheck is onderdeel van de sollicitatieprocedure.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 

Inge Briaire

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

De afdeling Humane Genetica is een breed georiënteerde onderzoeksafdeling, geleide door prof. dr. Silvère van der Maarel. Het onderzoek richt zich op de (epi)genetische aspecten van monogene, multifactoriële en verworven ziekten, en de vertaling naar klinische toepassingen. De afdeling bestaat uit 22 onderzoeksgroepen die zijn ingebed in vier overkoepelende onderzoekslijnen. Dit onderzoek is ingebed in het LUMC medisch onderzoeksprofiel ‘Translational Neurosciences’ en “Medical Genomics’. Het onderzoek wordt ook ondersteund door interacties met andere afdelingen binnen en buiten het LUMC en verschillende patiëntenorganisaties. De NeuroD-onderzoeksgroep wordt geleid door Prof. dr. Willeke van Roon-Mom.

Carrière in het LUMC

Grensverleggend beter worden; dat is onze missie. Dit geldt niet alleen voor de zorg, maar ook voor onze medewerkers. Om te kunnen blijven leren en ontwikkelen bieden wij interne opleidingen en bijscholing aan. Daarnaast heb je recht op een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantiegeld, fietsregeling en sportbudget. Ook kun je gebruikmaken van onze pensioenregeling bij het ABP, waarbij het LUMC maar liefst 70% van je pensioenpremie betaalt en je netto meer salaris over houdt.

Contact: Willeke van Roon-Mom, professor Humane Genetica, afdeling Humane Genetica
071 526 94 35
email: w.vanroon@lumc.nl

Solliciteren