Researchanalist Het Ontrafelen van de Inhiberende Eigenschappen van MuSK Monoclonale antistoffen

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Ben je nieuwsgierig naar hoe ziekmakende patiënt antistoffen wellicht als therapie toegepast kunnen worden? Hou je ervan om in een jong en dynamisch team te werken? Lees dan verder.

In het kort

• Je hebt een afgeronde HLO-opleiding in proefdierkunde, moleculaire biologie, immunologie of aanverwante richting
• Je hebt een “artikel 12” of “artikel 9” certificaat en hebt enkele jaren ervaring met het werken met proefdieren
• Je bent bedreven in moleculair biologische technieken;
• Je hebt ervaring met immunologische technieken zoals ELISA, affiniteitschromatografie en immunofluorescente kleuringen
• Je bent gemotiveerd om auto-immuunziekten en antistofkarakteristieken te bestuderen. 

Wat ga je doen?

Je zult meewerken aan verschillende lopende projecten in de onderzoeksgroep van dr. Huijbers. Daarnaast zal je verantwoordelijk zijn voor organisatorische taken die horen bij het draaiend houden van het onderzoekslab en ondersteun je de betrokken promovendi en postdocs. In de groep van dr. Huijbers wordt onderzoek gedaan naar de pathofysiologie van neuromusculaire auto-immuunziekten zoals myasthenia gravis (MG). Er is bijzondere interesse in auto-immuunziekten die gekenmerkt worden door een dominante IgG4-response. Voor een van deze aandoeningen, MuSK MG, zijn recent monoclonale antistoffen van patiënten geïsoleerd die het onderzoek naar het ziektemechanisme verder mogelijk maken. Daarnaast hebben deze antistoffen bijzondere eigenschappen waardoor ze wellicht als therapeuticum gebruikt kunnen worden. Jouw werkzaamheden behelzen het onderzoeken van de effecten van (lokale) toediening van deze antistoffen in onze muismodellen. Daarnaast zal je de antistoffen ook maken en manipuleren. Deze onderzoeken worden verder mogelijk gemaakt door de aanwezigheid van en ervaring met een variatie aan genetische, proteomic en antilichaam-gebaseerde technologieën en cellulaire en proefdiermodellen die beschikbaar zijn in dit lab.

Wat vragen wij?

Je bent een enthousiaste en doortastende analist die het leuk vindt om in een jong en dynamisch team te werken aan fundamenteel en translationeel onderzoek. Je hebt ervaring met het werken met proefdieren en moleculair biologische technieken (klonering, humane celkweek, Western blotting, fluorescentie microscopie, flow cytometrie, etc). Ervaring met affiniteitschromatografie (antilichaamisolatie) heeft extra de voorkeur. Je bent flexibel en in staat om zelfstandig, maar ook in teamverband, te werken. Je werkt nauwkeurig en je hebt een flexibele werkhouding. Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, ook in het Engels en over organisatorische vaardigheden.

Meer informatie

Voor deze vacature kunnen wij referenties opvragen.

Meer informatie over de onderzoekslijnen vind je hier.

Kees van Bergen

"Kansen aangrijpen."

Je werkplek

Je werkt voor zowel de afdeling Humane Genetica (prof. dr. S.M. van der Maarel, afdelingshoofd) als Neurologie (prof. dr. J.J.G.M. Verschuuren, afdelingshoofd). Beide afdelingen werken al lange tijd samen aan onderzoek naar neuromusculaire aandoeningen. Dit onderzoek is ingebed in het LUMC medisch onderzoeksprofiel ‘Translational Neurosciences’. De translationele samenwerking omvat fundamenteel onderzoek, analyses van patiëntmateriaal en klinische expertise. Het onderzoek wordt ook ondersteund door interacties met andere afdelingen binnen en buiten het LUMC. De MuSK-onderzoeksgroep wordt geleid door dr. M.G.M. Huijbers.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: dr. Maartje Huijbers, afdeling Humane Genetica
071 526 94 84

Solliciteren