Postdoc / PhD-kandidaat Economische Evaluatie Stamceltherapie

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Het LUMC zoekt voor de sectie Medische Besliskunde een onderzoeker naar economische aspecten van stamceltherapie. Wil jij economische evaluaties uitvoeren en de haalbaarheid van therapieën onderzoeken en wil jij deel uitmaken van de reis van het baanbrekende consortium (reNEW) om nieuwe stamcelgebaseerde therapieën voor patiënten te genereren?  Dan ben jij de onderzoeker waar wij naar op zoek zijn!

In het kort

• Je hebt onderzoekservaring op het gebied van Health Technology Assessment, (gezondheids)economie, of vergelijkbaar
• Je kunt als PhD-kandidaat of postdoc aangesteld worden, afhankelijk van je ervaring
• Kennis van en ervaring op het gebied van stamceltherapie strekt tot aanbeveling
• Je analyseert en presenteert resultaten en publiceert in internationale tijdschriften
• Je werkt in een interdisciplinaire, academische en internationale setting 

Wat ga je doen?

De ontwikkelingen op het gebied van stamcel onderzoek vorderen gestaag. Naast veel laboratorium onderzoek zijn er inmiddels ook klinische studies gaande naar stamcel therapieën. Over economische aspecten is nog weinig bekend. Doel van dit project is daar verandering in te brengen, in samenwerking met onderzoekers uit Denemarken en Australië. Van specifieke therapieën zul je economische evaluaties uitvoeren, om vroeg in het ontwikkelingsproces de haalbaarheid van deze therapieën te onderzoeken. Daarnaast is er ruimte voor jouw eigen ideeën, over bijvoorbeeld economische methodologie, kosten en kwalieit van leven, marktwerking en vergoeding.

Wat vragen wij?

Om als postdoc aangesteld te worden ben je gepromoveerd in health technology assessment, (gezondheids)economie, of een soortgelijk gebied. Ben je niet gepromoveerd, maar heb je wel overtuigende onderzoekskwaliteiten en ervaring in een relevante richting? Dan kun je ook solliciteren en aangesteld worden als PhD-kandidaat. Verder ben je een heldere denker, nieuwsgierig, initiatiefrijk, organisatorisch sterk en je kunt zowel zelfstandig als in internationaal teamverband werken. Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel in het Nederlands als Engels en zowel mondeling als schriftelijk.

Meer informatie

Je krijgt in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor twee jaar, met mogelijkheid tot verlenging. Indien je aangesteld wordt als postdoc, krijg je ook een meer superviserende rol binnen onderzoeksprojecten en meer verantwoordelijkheid.

Je kunt aangesteld worden als postdoc of als PhD, afhankelijk van kennis en ervaring.
Als postdoc krijg je een contract voor initieel van twee jaar, salarisschaal 10 (max. €4.707,-, CAO UMC).
Als PhD krijg je een contract voor vier jaar, salarisschaal PRO (max. €3.271,-, CAO UMC).

Informatie over reNEW vind je hier.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Berend van Meer, postdoc

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

De sectie Medische Besliskunde van de afdeling Biomedical Data Sciences van het LUMC is een interdisciplinaire onderzoeksafdeling. Gezondheidswetenschappers, psychologen, economen en artsen houden zich hier bezig met de analyse en ondersteuning van medische besluitvorming. Het huidige onderzoeksproject maakt deel uit van het samenwerkingsverband reNEW, samen met onderzoekers in Denemarken en Australië.

Carrière in het LUMC

Grensverleggend beter worden; dat is onze missie. Dit geldt niet alleen voor de zorg, maar ook voor onze medewerkers. Om te kunnen blijven leren en ontwikkelen bieden wij interne opleidingen en bijscholing aan. Daarnaast heb je recht op een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantiegeld, fietsregeling en sportbudget. Ook kun je gebruikmaken van onze pensioenregeling bij het ABP, waarbij het LUMC maar liefst 70% van je pensioenpremie betaalt en je netto meer salaris over houdt.

Contact: Wilbert van den Hout, gezondheidseconoom, afdeling Biomedical Data Sciences – Medische Besliskunde
071-526 45 77
e-mail: w.b.van_den_hout@lumc.nl

Solliciteren