Physician Assistant Neonatologie

Medisch & klinisch

Je functie

Onze Neonatale Intensive Care Unit (NICU) verzorgt in de regio Zuid-Holland Noord de opvang en behandeling van premature baby's en zieke pasgeborenen die intensieve zorg nodig hebben. Wil jij als physician assistant een bijdrage leveren aan een kansrijke start voor deze patiënten met als doel de beste kansen te bieden op de lange termijn? Dan ben jij de collega waar wij voor onze afdeling Neonatologie op zoek zijn!

In het kort

• Samen met het team behandel en begeleid je jaarlijks 700 neonaten en hun ouders
• Je bent verantwoordelijk voor de continuïteit van de dagelijkse zorg: de opvang, diagnostiek en behandeling van onze allerkleinste patiënten
• Je vindt de kwaliteit van onze zorg ontzettend belangrijk en kijkt continu naar hoe dit nog beter kan

Wat ga je doen?

Als physician assistant Neonatologie geef jij specialistische zorg aan onze premature, dysmature en zieke baby’s. Onze patiënten komen niet alleen uit de regio, maar uit heel Nederland. Wij zijn namelijk het landelijk behandelcentrum van moeders en foetussen met rhesus-antagonisme en tweelingzwangerschappen met TTTS (Twin to twin transfusion syndrome) en TAPS (twin anemia polycythemia sequence). Ook de zorg voor kinderen met aangeboren hartafwijkingen is ons specialisme. Als physician assistant verricht je werkzaamheden over de volle breedte van de Neonatologie. Dit betekent dat je verantwoordelijk bent voor de opvang, diagnostiek en behandeling van onze allerkleinste patiënten. Je voert niet alleen medische routinetaken zelfstandig uit, maar loopt ook visite en geeft intensieve, specialistische zorg aan onze neonaten. Daarnaast speel je ook een belangrijke rol bij het begeleiden van de ouders en je betrekt hen actief  bij het zorgproces. En ook binnen dit zorgproces ben je van grote betekenis: je krijgt hierin de ruimte om te kijken naar hoe we dit continu kunnen verbeteren.

Wat vragen wij?

Om voor deze functie in aanmerking te komen heb je de masteropleiding Physician Assistant afgerond met als aandachtsgebied (kinder-)intensive care of neonatologie. Ook als je de opleiding afgerond hebt met het aandachtsgebied algemene kindergeneeskunde vragen we je om te reageren op deze vacature. Verder is het belangrijk dat je interesse hebt in de acute klinische patiëntenzorg en beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden. Tevens ben je flexibel en stressbestendig en bereid een bijdrage te leveren aan de verdere professionalisering van het beroep en de beroepshouding van physician assistant. Word jij onze nieuwe collega?

Meer informatie

Voor deze functie vragen wij minimaal twee referenties op.  

Voldoe jij niet aan dit profiel, maar ben je wel geïnteresseerd in het volgen van de opleiding tot Physician Assistant? Bekijk dan onze vacature ‘Physician Assistant Neonatologie in opleiding’.


Franca Witjas, PhD-kandidaat

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan hier de verhalen van onze LUMC-collega's

Je werkplek

Onze NICU is één van de tien Neonatale IC-centra in Nederland. We zijn het eerste ziekenhuis in de Randstad met zeventien eenpersoonskamers en vier tweelingenkamers. Als physician assistant werk je zowel op de IC Neonatologie (NICU) als de Medium Care. Onze afdeling is onderdeel van het GeboorteHuis Leiden en het Willem Alexander Kinderziekenhuis (WAKZ) en vormen samen met de afdeling Verloskunde het Perinataal Centrum LUMC. Je werkt onder  supervisie van de (fellow)neonatologen en nauw samen met de arts-assistenten en de Intensive Care Neonatologie (ICN) verpleegkundigen. Samen met je team ben je verantwoordelijk voor de behandeling en begeleiding van jaarlijks ruim 700 premature, dysmature en zieke neonaten en hun ouders. En deze patiënten komen naar het LUMC vanuit het hele land.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken. Bij ons krijg je de ruimte om richting te geven aan je eigen ontwikkeling.

Contact: Simon van Groningen, physician assistant, afdeling Neonatologie
071 526 2909

Solliciteren