PhD-kandidaat/Postdoc Rol van het Complementsysteem bij Reuma en Lupus

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Ben jij een startende of ervaren onderzoeker en wil je bijdragen aan onderzoek in de richting van immunohematologie en bloedtransfusie? Dan hebben wij de rol voor jou! Het LUMC zoekt namelijk een PhD-kandidaat of postdoc voor onderzoek naar het complementsysteem.

In het kort

• Je onderzoek richt zich op de rol van het complementsysteem bij gemodificeerde eiwitten in reuma of lupus
• Je kunt als PhD-kandidaat of als postdoc solliciteren
• Als postdoc heb je ook een superviserende rol in onderzoeksprojecten
• Je werkt multidisciplinair samen in een innoverende academische omgeving 

Wat ga je doen?

Specifiek richt je je op de rol van het complementsysteem bij het ontstaan van immuunreacties tegen post-translationeel gemodificeerde zelfeiwitten, zoals die voorkomen bij bijvoorbeeld patiënten met reuma of lupus. Als PhD-kandidaat beoog je met dit onderzoek te promoveren. Solliciteer je als postdoc? Dan zul je ook een superviserende rol richting andere onderzoekers binnen dit project en aanverwante projecten vervullen.

Wat vragen wij?

Voor deze functie zijn wij op zoek naar een PhD met een voltooide master richting Biomedische Wetenschappen of Biologie. Als postdoc heb je ook een promotietraject afgerond. Je hebt ervaring met biochemische technieken, zoals eiwitzuivering en westernblot. Tevens heb je ervaring met cellulaire en immunologische technieken zoals celkweek, FACS-analyse en ELISA. Ervaring met het werken met proefdieren is een pre. Je bent dan ook in het bezit van een artikel 9-kwalificatie. Je hebt een flexibele instelling en bent gemotiveerd om met verschillende projecten tegelijk bezig te zijn. Zeker als postdoc is dit belangrijk, omdat je ook een superviserende rol in onderzoeksprojecten zult hebben.

Meer informatie

Je werkt in een dienstverband van 36 uur per week. Als PhD-kandidaat krijg je een dienstverband ter vervaardiging van een proefschrift voor de duur van de opleiding, met een maximum van vier jaar. Het salaris bedraagt € 2.422,- bruto per maand in het eerste jaar, oplopend tot € 3.103,- in het laatste jaar (schaal Pro, cao UMC).
Als postdoc krijg je een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar, met uitzicht op verlenging van een of twee jaar. Je salaris is op basis van je opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 4.481,- bruto per maand (schaal 10, cao UMC).
Voor deze vacature kunnen referenties worden opgevraagd. Het geven van een presentatie maakt deel uit van de procedure.

Leoni Abendstein

Leoni Abendstein

“Iedereen is vervangbaar, maar een team bestaande uit de ideale mix van individuen is onvervangbaar.”

Je werkplek

De teams van de afdeling Immunohematologie en Bloedtransfusie (IHB) doen onderzoek naar onder andere de pathogenese van auto-immuunziektes, transplantatie en anti-tumor therapie. Je komt te werken in het laboratorium van een van de onderzoeksgroepen binnen de afdeling IHB. Deze onderzoeksgroep zal bestaan uit een mix van researchanalisten, promovendi en postdocs die zich allemaal richten op antistoffen en complement.  

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.  

Leendert Trouw

Contact: Leendert Trouw, associate professor, afdeling IHB
071 526 38 69

Solliciteren