PhD-kandidaat Onderzoek naar Verkleinen van Gezondheidsverschillen

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Met de Countering Syndemics studie richten wij ons op het verminderen van gezondheidsverschillen door de veerkracht van gemeenschappen te versterken. Nu zoeken wij voor dit onderzoeksproject een PhD-kandidaat. Word jij onze nieuwe collega?

In het kort

• Je levert een bijdrage aan het verkleinen van gezondheidsverschillen
• Het ontwikkelen van nieuwe werkvormen, in samenwerking en afstemming met wijkbewoners, professionals en beleidsmakers, zie jij als een uitdaging
• Je bent in staat om in verschillende sociale omgevingen te werken en bruggen te slaan
• Je rondt het promotietraject vervolgens af tot een proefschrift. 

Wat ga je doen?

In wijken met relatief veel inwoners met een lagere sociaal economische positie hebben inwoners vaker een minder goede gezondheid. Zij leven in sociaal minder goede omstandigheden, wat vaak leidt tot meer stress en andere gezondheidsproblemen. Dit patroon van sociaaleconomische clustering van gezondheidsproblemen wordt ook wel Syndemics genoemd en wordt veelal ook bepaald door (structurele) factoren buiten het individu om. De huidige sociale en gezondheidssystemen lukt het echter niet deze syndemische kwetsbaarheid te voorkomen. Daarbij zijn publieke gezondheidsprogramma’s vaak op een gezondheidsprobleem gericht, terwijl het hier gaat om meerdere problemen. Als PhD-kandidaat werk je mee aan het onderzoek Countering Syndemicts, waarbij we de syndemische kwetsbaarheid tegengaan door een gemeenschapsaanpak gericht op veerkracht te ontwikkelen. Het onderzoek wordt gefinancierd door NWO en ZonMw. In dit onderzoek staan de wijken en burgers centraal. Allereerst breng je de structurele mechanismen die tot kwetsbaarheid en veerkracht leiden in kaart. Nadat vastgesteld is welke gezondheids- en sociale problemen vaak samen voorkomen, ontwikkel je samen met de bewoners, professionals en beleidsmakers (community resilience approach) een gemeenschapsaanpak voor veerkracht. Vervolgens pakken we in de Resilience Policy Lab de structurele mechanismes aan die tot syndemische kwetsbaarheid leiden in een wijk of gemeenschap en trekken we lessen voor interventies door professionals en voor beleid. In de laatste fase van het onderzoek evalueer je de aanpak. Vervolgens rond jij het promotietraject af tot een proefschrift.

Wat vragen wij?

Je hebt een afgeronde master sociale- of gezondheidswetenschappen, bestuurskunde of een vergelijkbare studie. Je hebt affiniteit hebt met zowel kwantitatief als kwalitatief onderzoek. Het is een pre als je projecten hebt ontwikkeld met burgers. Je durft uit je eigen comfortzone te komen en kan je goed verplaatsen in de leefwereld van anderen. Je kan goed analytisch en conceptueel denken en je bent in staat je ideeën helder te communiceren. Verder ben je zelfstandig, proactief en beschik je over een inventieve geest. Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Meer informatie

Je krijgt een arbeidsovereenkomst ter vervaardiging van een proefschrift voor de duur van de opleiding met een maximum van vier jaar. Het salaris bedraagt € 2.570,- bruto per maand in het eerste jaar, oplopend tot € 3.271,- in het laatste jaar bij een fulltime dienstverband (schaal Pro, CAO UMC).

De sollicitatieprocedure bestaat uit twee rondes. De eerste ronde gesprekken vindt plaats op maandagochtend 13 juni en de tweede ronde is op maandagmiddag 20 juni.

Bekijk hier de vacature van de Haagse Hogeschool.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Het onderzoek vindt plaats in twee wijken in Leiden en Den Haag: jij zult je met je onderzoek op Leiden richten. Dit betekent ook dat je afwisselend bij het LUMC en de Hogeschool Leiden werkt. Bij de Haagse Hogeschool wordt tegelijkertijd een tweede PhD-kandidaat aangesteld, waarmee je gaat samenwerken. Tijdens het onderzoek werk je ook nauw samen met bewoners, beleidsmakers en maatschappelijke organisaties. Je bent lid van het onderzoeksteam van Countering Syndemics bestaande uit jou en de andere promovendus bij de Haagse Hogeschool,  postdocs en bijbehorende begeleiders. Gezamenlijk werken we aan de doelstellingen van het project, waardoor je met veel disciplines zult samenwerken en communiceren. Uiteindelijk, na het implementeren en evalueren van de effecten van het onderzoek, wordt het Resilience Policy Lab ook ingezet in andere gemeentes.

Carrière in het LUMC

Grensverleggend beter worden; dat is onze missie. Dit geldt niet alleen voor de zorg, maar ook voor onze medewerkers. Om te kunnen blijven leren en ontwikkelen bieden wij interne opleidingen en bijscholing aan. Daarnaast heb je recht op een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantiegeld, fietsregeling en sportbudget. Ook kun je gebruikmaken van onze pensioenregeling bij het ABP, waarbij het LUMC maar liefst 70% van je pensioenpremie betaalt en je netto meer salaris over houdt.

Contact: Dr. Suzan van der Pas. Associate professor, afdeling PHEG en Lector Sociale Innovatie en Ondernemerschap op Hogeschool Leiden

Mail:  s.van_der_pas@lumc.nl

Solliciteren