PhD-kandidaat Marie-Curie Project TrainCKDis over Polycysteuze Nierziekte

Onderzoek & onderwijs

Je functie

De afdeling Humane Genetica is op zoek naar een PhD-kandidaat voor een Marie Skłodowska-Curie subsidie TrainCKDis over Polycysteuze Nierziekte. Het onderzoek focust zich op het ontrafelen van moleculaire mechanismen in progressieve polycysteuze nierziekte. Ben jij de geschikte kandidaat?

In het kort

• Je staat aan het begin van je onderzoek carrière en hebt minder dan vier jaar onderzoekservaring
• Je hebt niet langer dan twaalf maanden in Nederland gewoond in de drie jaar voorafgaand de aanstelling op dit project
• Binnen deze functie is het belangrijk dat je ervaring hebt met moleculaire en biologische laboratoriumtechnieken
• En het is een pre als je ervaring hebt met dierproeven
• Lees de Engelse vacature voor de volledige functieomschrijving 

Wat ga je doen?

Polycysteuze nierziekte wordt gekenmerkt door de vorming van vele met vocht gevulde blazen (cysten) in de nieren. In de tijd nemen het aantal en de grootte van de cysten toe, uiteindelijk resulterend in nierfalen. Ons onderzoek  richt zich in belangrijke mate op het ontrafelen van het  ziekte-mechanisme,  met als doel het ontwikkelen van  nieuwe therapieën. Voor dit doel worden muismodellen, cellijnen en organoïden gebruikt met (weefselspecifieke) verstoring van het betrokken gen, in combinatie met moleculair biologische technieken, genetische technieken en strategieën voor het identificeren van medicijnen. Ben jij nieuwsgierig geworden? Lees de volledige functiebeschrijving in de Engelse vacature.

Wat vragen wij?

Je hebt een master Biomedische Wetenschappen, Moleculaire Biologie Biofarmaceutische Wetenschappen of een vergelijkbare richting. Je hebt aantoonbare ervaring met moleculaire en biologische laboratorium technieken en in de bioinformatica. Het is een pre als je ervaring hebt met dierproeven.  

Meer informatie

Bekijk de volledige functieomschrijving in de Engelse vacaturetekst.

Meer informatie over dit project is te vinden op de EURAXESS website. Dit EU-Horizon 2020 gefinancierd project heeft strikte toelatingscriteria, onder andere dat je staat aan het begin van je onderzoek carrière (minder dan vier jaar onderzoekservaring) en nog niet in het bezit bent van een PhD. Verder heb je niet langer dan twaalf maanden in Nederland gewoond in de drie jaar voorafgaand de aanstelling op dit project. Alle voorwaarden kun je nalezen op  https://ec.europa.eu/research/mariecurieactions/sites/mariecurie2/files/msca-itn-fellows-note_en_v2.pdf .

De startdatum van de functie is 1 september 2020.

Voor deze vacatures worden referenties opgevraagd. Het geven van een presentatie behoort tot de procedure.


Baoxu Pang

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

De afdeling Humane Genetica is een breed georiënteerde onderzoeksafdeling, geleid door prof. dr. Silvère van der Maarel. Het onderzoek richt zich op de (epi)genetische aspecten van monogene, multifactoriële en verworven ziekten, en de vertaling naar klinische toepassingen. De afdeling bestaat uit 21 onderzoeksgroepen die zijn ingebed in vier overkoepelende onderzoeksthema's. Voor meer informatie over je werkplek verwijzen we je graag naar de Engelse vacature.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.  

Contact: Dorien Peters, hoogleraar Humane Genetica
071 526 9490

Solliciteren