PhD-kandidaat/Arts-onderzoeker Palliatieve Zorg

Onderzoek & onderwijs

Je functie

De Expertisecentra Palliatieve Zorg van LUMC en MUMC+ (Maastricht) slaan hun handen ineen en onderzoeken in een ZonMw-project de doeltreffendheid van twee interventies om klachten van ‘droge mond’ bij patiënten te verminderen. Ben jij een enthousiaste gezondheidswetenschapper, arts of ervaren verpleegkundig specialist en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Dan ben jij wellicht de collega waar wij voor dit onderzoek naar op zoek zijn!

In het kort

• Het LUMC voert een cluster randomized trial met mondvoorlichtingsprogramma uit
• En het MUMC+ voert een randomized controlled trial met medicatie uit
• Jij bent promovendus op beide deelstudies en bent onderdeel van de onderzoeksgroep LUMC/MUMC+
• Je standplaats is Leiden waar je werkt voor het Expertisecentrum Palliatieve Zorg (EPZ)

Wat ga je doen?

De Expertisecentra Palliatieve Zorg van LUMC en MUMC+ (Maastricht) onderzoeken de effectiviteit van twee interventies om klachten van ‘droge mond’ bij patiënten met een levensbedreigende aandoening of kwetsbaarheid te verminderen. Zo wordt vanuit het LUMC een cluster randomized trial met een mondvoorlichtingsprogramma uitgevoerd en voert het MUMC+ een randomized controlled trial met de medicatie pilocarpine uit. In beide onderzoeken worden zowel kwantitatieve als kwalitatieve data verzameld en geanalyseerd. Als PhD-kandidaat neem je deel aan beide deelstudies en ben je onderdeel van de onderzoeksgroep LUMC/MUMC+. Je bent betrokken bij de opzet van het onderzoek en medeverantwoordelijk voor de uitvoering van de studie.

Wat vragen wij?

We zijn op zoek naar een enthousiaste gezondheidswetenschapper, arts of ervaren verpleegkundig specialist met goede sociale en communicatieve vaardigheden voor een uitdagend promotietraject. Analytische vaardigheden, affiniteit met statistiek en liefst ook enige ervaring met statistiek en SPSS strekken tot aanbeveling. Je kunt goed samenwerken in een team en staat open voor een breed takenpakket. Ook heb je een sterke motivatie om de zorg voor patiënten met een ongeneeslijke ziekte te verbeteren. Daarnaast ben je in staat efficiënt en zelfstandig te werken en heb je goede vaardigheden op het gebied van organiseren, plannen, coördineren. Je weet anderen te enthousiasmeren en te verbinden, waarbij goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden in het Nederlands en in het Engels belangrijk zijn. Tot slot heb je affiniteit met de palliatieve zorg.

Meer informatie

Afhankelijk van je achtergrond word je als PhD-kandidaat of arts-onderzoeker ingeschaald. Als PhD-kandidaat betekent dit een salaris van € 2.495,- in het eerste jaar en € 3.196,- in het laatste jaar (schaal Pro). Als arts-onderzoeker bedraagt je salaris minimaal € 2.911,- en maximaal € 4.615,- (schaal 10, CAO UMC). Deze bedragen zijn op basis van een fulltime dienstverband. Na het eerste jaar wordt beoordeeld of verlenging voor de duur van het promotietraject haalbaar is.
De aanstelling is voor de duur van het onderzoek en is 4 jaar.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Lisanne Blauw, postdoc

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Je standplaats is het Expertisecentrum Palliatieve Zorg LUMC (EPZ LUMC) in Leiden. De Expertisecentra Palliatieve Zorg van het LUMC en MUMC+ verzorgt en ontwikkelen diverse activiteiten op het gebied van patiëntenzorg, onderwijs en onderzoek zowel gericht op het UMC als ook op de regio. Zo maken de EPZ’s deel uit het van een eigen regionaal samenwerkingsverband, consortia, met alle zorginstellingen en onderwijsinstellingen op het gebied van de palliatieve zorg uit de regio. Binnen deze consortia worden diverse projecten gericht op verbetering van de palliatieve zorg ontwikkeld en uitgevoerd. Zo nemen meerdere verpleeghuizen en ziekenhuizen, zowel in de regio Zuid-Holland Noord als in de regio Limburg, deel aan dit onderzoek. Belangrijkste doel van het EPZ is het verbeteren van de kwaliteit van de palliatieve zorg zowel op patiëntniveau binnen het UMC, als ook de regionaal en landelijk. Hiertoe behoren optimaal symptoommanagement, zorg voor naasten en tijdige inzet van palliatieve zorg. Bij het EPZ werken kaderartsen, verpleegkundig specialisten, verpleegkundig consulenten en onderzoekers.

Carrière in het LUMC

Grensverleggend beter worden; dat is onze missie. Dit geldt niet alleen voor de zorg, maar ook voor onze medewerkers. Om te kunnen blijven leren en ontwikkelen bieden wij interne opleidingen en bijscholing aan. Daarnaast heb je recht op een eindejaarsuitkering, reiskostenvergoeding en sportbudget. Ook kun je gebruikmaken van onze aantrekkelijke fietsregeling en is het mogelijk om in je pauze heerlijk te eten in het bedrijfsrestaurant waar onze producten vers bereid worden.

Contact: prof. dr. Yvette van der Linden, hoofd Expertisecentrum Palliatieve Zorg Leiden,
071 526 3525

Solliciteren