PhD-kandidaat Anemie bij Inflammatoire Darmziekten

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Anemie komt veel voor bij patiënten met de ziekte van Crohn en Colitis Ulcerosa (Inflammatoire darmontsteking; IBD). In Nederland gaan we een multicenter studie starten, waarbij we willen uitzoeken of patiënten met milde inflammatie hetzelfde reageren op iv ijzer- als op oraal ijzersuppletie. Lijkt dit jou een interessant onderzoek? Dan is dit mogelijk de vacature voor jou!

In het kort

• Je doet onderzoek op de afdeling Maag-, Darm-, en Leverziekten
• Je hebt interesse in onderzoek bij patiënten met een inflammatoire darmontsteking (IBD)
• Je werkt samen met verschillende ziekenhuizen
• Je onderzoek is zowel epidemiologisch als translationeel
• Voor deze functie is het van belang dat je zowel de Nederlandse als de Engelse taal goed beheerst
• Het project start op 1 februari 2022 

Wat ga je doen?

Binnen de afdeling Maag-, Darm- en Leverziekten (MDL) is de zorg voor patiënten met IBD één van de speerpunten. Als PhD-kandidaat ben je verantwoordelijk voor de planning, uitvoering en het analyseren van de uitkomsten van de onderzoeken, alsmede het hierover rapporteren en publiceren. Binnen ons team, waarin de zorg voor deze patiëntengroep wordt georganiseerd, lopen reeds meerdere onderzoeken. Bovendien loopt er al een onderzoek naar anemie bij IBD. Je hebt de eerste periode dan ook een directe collega op dit gebied. Verder loopt er ook een onderzoek op het gebied van eHealth, waarin ruimte is voor jouw input.  

Wat vragen wij?

We zoeken een excellente en ambitieuze arts-onderzoeker (behaald Msc-graad in de geneeskunde). Ervaring met het werken met databases en het zelfstandig opzetten van onderzoek en het analyseren van data strekt tot de aanbeveling. Verder ben je een zeer gemotiveerde, accurate en zelfstandige teamspeler met een flexibele werkinstelling en ben je in staat effectief te werken in een team waarvoor je goede sociale en organisatorische vaardigheden nodig hebt. Een hoge mate van zelfstandigheid is belangrijk en helpt je om het optimale uit het traject te halen. Je helpt de diverse centra die participeren in de studie zowel op afstand als fysiek, en benadert zelfstandig de patiënten. Het is essentieel dat je zowel de Nederlandse als de Engelse taal goed beheerst, voor communicatiedoeleinden, alsmede voor publicaties en presentaties.

Meer informatie

Je krijgt een aanstelling voor de duur van drie jaar, wat resulteert in een proefschrift.

Deze studie wordt gefinancierd door ZonMW binnen het programma Goed Gebruik Geneesmiddelen. Daarnaast is er ruimte om onderzoek te doen op het gebied van eHealth.

Het project start op 1 februari 2022.

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Je werkt bij de afdeling MDL onder de supervisie van Dr. Andrea van der Meulen. Dit project is ingebed in een programma van essentiële cursussen en het LUMC biedt veel opleidingskansen door middel van lezingen, seminars en workshops. Je werkt nauw samen met de verschillende professionals in diverse centra in Nederland, betrokken bij de zorg van deze patiëntengroep. Het Inititiative Crohn en Colitis (ICC) en de patiëntenvereniging crohn&colitis.nl zijn ook actief betrokken bij de ZonMW-aanvraag. Prof. dr. Gerard Dijkstra, ibd-specialist in het UMCG, is mede-supervisor van jou binnen de ZonMW-studie.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert je bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden we onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken. Binnen de klinische omgeving van het LUMC kom je in contact met de belangrijkste professionals, waardoor je PhD-netwerk vergroot wordt.

Contact: Dr. Andrea van der Meulen, afdeling Maag-Darm-Leverziekten
071 526 52 17
ae.meulen@lumc.nl

Solliciteren