PhD Moleculaire Celbiologie, Genoom Editing

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Ben je geïnteresseerd in deelname aan onze onderzoeksinspanningen gericht op het modelleren en corrigeren van genetische defecten die ten grondslag liggen aan Duchenne spierdystrofie (DMD)? Heb je een sterke interesse in het veld van genoomengineering? Ben jij de ambitieuze en toegewijde Ph.D. kandidaat die wij zoeken?

In het kort

• Het PhD-programma maakt deel uit van het door de EU gefinancierde Marie Skłodowska-Curie Doctoral Network (DN): GetRadi - "Gentherapie van zeldzame ziekten"
• Dit onderzoek omvat het testen van CRISPR-Cas9-varianten (d.w.z. "nickases" en prime editors) en maakt voornamelijk gebruik van virale vectoren voor de aanlevering in cellen.
• De aanstelling moet leiden tot een proefschrift en is voor een minimale duur van drie jaar gefinancierd door het Horizon Europe-programma
• Er wordt verwacht dat uw onderzoek een geïntegreerde toolbox voor genoom editing identificeert die in staat is tot veiligere en efficiëntere gencorrectie in menselijke cellen. 

Wat ga je doen?

De volledige vacature lees je in de Engelse tekst.

Wat vragen wij?

De volledige vacature lees je in de Engelse tekst.

Meer informatie

Als PhD-kandidaat betekent dit een salaris van € 2.631,- in het eerste jaar en €3.336,- in het laatste jaar (schaal Pro). Deze bedragen zijn op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast ontvangt u een maandelijkse mobiliteitsvergoeding in overeenstemming met de Marie Skłodowska-Curie DN-norm.

De sollicitatie moet de volgende documenten in Pdf-formaat bevatten: (i) Motivatiebrief (ii) CV; iii) een kopie van MSc diploma en een afschrift van de stukken; iv) publicatie(s), indien van toepassing; v) twee referentiebrieven met contact informatie.

Voor de geselecteerde kandidaat is het van belang dat de benodigde documentatie voor de inschrijving bij de LUMC Graduate School compleet is. In ieder geval zijn het MSc diploma en een afschrift van de stukken in de oorspronkelijke taal met een geautoriseerde Engelse vertaling, zo niet in het Nederlands, noodzakelijk.

De deadline voor sollicitaties is 20 oktober 2022, 23.59 uur. Kandidaten worden beoordeeld en op de shortlist geplaatst voor interviews, die half november moeten plaatsvinden. Alle kandidaten worden op de hoogte gebracht van het resultaat van hun sollicitatie.

Beoogde startdatum is 1 maart 2023.

De volledige vacature lees je in de Engelse tekst.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Dylan Noone

Dylan Noone

“De interdisciplinaire, samenwerkende aanpak spreekt me enorm aan.”

Je werkplek

De volledige vacature lees je in de Engelse tekst.

Carrière in het LUMC

Grensverleggend beter worden; dat is onze missie. Dit geldt niet alleen voor de zorg, maar ook voor onze medewerkers. Om te kunnen blijven leren en ontwikkelen bieden wij interne opleidingen en bijscholing aan. Daarnaast heb je recht op een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantiegeld, fietsregeling en sportbudget. Ook kun je gebruikmaken van onze pensioenregeling bij het ABP, waarbij het LUMC maar liefst 70% van je pensioenpremie betaalt en je netto meer salaris over houdt.

Contact: Manuel A.F.V. Goncalves, associate professor, Afdeling  Cel en Chemische  Biologie

e-mail m.f.v.goncalves@lumc.nl.

Solliciteren