Opleiding tot Verpleegkundig Specialist Cardiologie

Medisch & klinisch

Je functie

Ben jij verpleegkundige met interesse in en/of ervaring met cardiologie en wil jij jezelf verder ontwikkelen tot verpleegkundig specialist en specialiseren op het gebied van hartziekten? Dan is de opleiding tot verpleegkundig specialist cardiologie wat voor jou!

In het kort

• Je volgt de tweejarige opleiding Master Advanced Nursing Practice (MANP)
• De opleiding start in september 2022
• Tijdens je opleiding werk je in ons Hartlongcentrum op de afdeling Hartziekten
• Je wordt breed opgeleid binnen diverse specialismes
• Jouw focus ligt op patiënten met een hartinfarct en/of patiënten met ritmestoornissen 

Wat ga je doen?

Je volgt de tweejarige opleiding tot verpleegkundig specialist, waarbij je in de praktijk werkt in ons Hartlongcentrum op de afdeling Hartziekten. Hier word je breed opgeleid binnen de diverse specialisaties van de cardiologie. Je aandachtsgebied ligt met name bij patiënten met atrium fibrilleren en patiënten met een hartinfarct. Wij leiden je op tot verpleegkundig specialist met als doel dat je uiteindelijk zelfstandig poliklinische en klinische zorg gaat verlenen aan onze cardiologische patiënten. Uiteindelijk ben jij voor hen, maar ook onze medici en andere zorgverleners het eerste aanspreekpunt. Op den duur voer je zelfstandig poliklinische en e-health spreekuren. Precieze invulling van de functie wordt naar gelang van de behoefte van de afdeling en jouw ervaring ingevuld.

Wat vragen wij?

Om deel te nemen aan de opleiding Master Advanced Nursing Practice (MANP) is een afgeronde hbo-V opleiding vereist. Het is een voordeel als je al ervaring hebt als verpleegkundige op het gebied van cardiologie. Verder is het belangrijk dat je affiniteit hebt met e-health en je proactief en doortastend bent.

Meer informatie

Het betreft een tijdelijk dienstverband (twee jaar) voor de duur van de opleiding. De opleiding start in september 2022. Na het afronden van je opleiding wordt gekeken naar mogelijkheden om dit dienstverband te verlengen of om te zetten naar een vast contract.

Ben je al verpleegkundig specialist Hartziekten? Bekijk dan onze andere vacature!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Het Hartlongcentrum, dat bestaat uit de subafdelingen Hartziekten, Longziekten en Thoraxchirurgie, biedt topklinische, vernieuwende en innovatieve zorg aan patiënten met aangeboren en verworven cardiovasculaire ziekten en longaandoeningen. Doel van de afdeling is goede, efficiënte en veilige zorg bieden aan patiënten met hart-, vaat- en longaandoeningen Als verpleegkundig specialist in opleiding ben je onderdeel van een enthousiast, ambitieus en nauw samenwerkend multidisciplinair team. Wij delen onze kennis en ervaring graag met jou!

Carrière in het LUMC

Grensverleggend beter worden; dat is onze missie. Dit geldt niet alleen voor de zorg, maar ook voor onze medewerkers. Om te kunnen blijven leren en ontwikkelen bieden wij interne opleidingen en bijscholing aan. Daarnaast heb je recht op een eindejaarsuitkering, reiskostenvergoeding en sportbudget. Ook kun je gebruikmaken van onze aantrekkelijke fietsregeling en is het mogelijk om in je pauze heerlijk te eten in het bedrijfsrestaurant waar onze producten vers bereid worden.

Contact: Loes van Winden, verpleegkundig specialist, Hartlongcentrum
071 529 9608

Solliciteren