Manager Verpleging Poliklinieken

Management & bedrijfsvoering

Je functie

Word jij enthousiast van het realiseren van een optimale zorgorganisatie? Ben jij een daadkrachtige leidinggevende met een innovatieve houding? En heb jij een duidelijk bedrijfskundige visie? Lees verder, dit is de vacature die jij zoekt!

In het kort

• Je geeft leiding aan teamleiders op de verschillende poliklinische units
• Je implementeert en leidt projecten en innovaties ter verbetering van de zorg en bedrijfsvoering
• Je richt je op beleidsontwikkeling, waaronder het meerjarenbeleidsplan
• Je faciliteert de patiëntenstroom over een aantal poliklinieken, dit doe je vanuit het perspectief van de patiënt, ondersteunende medewerker en behandelaar
• Je vertaalt het meerjarenbeleidsplan naar mensen en middelen, productie en geld
• Je bent verantwoordelijk voor de operationele bedrijfsvoering, denk hierbij aan het bewaken van budgetten en productieplanning 

Wat ga je doen?

Als manager verpleging bestaan je kerntaken uit het leidinggeven, de beleidsontwikkeling en de operationele bedrijfsvoering van de poliklinieken binnen divisie 1. Je hoofddoel is het realiseren van een optimale zorgorganisatie en bedrijfsvoering ter ondersteuning van de kerntaken van het LUMC. De patiëntenstroom binnen de poliklinieken is uniek; de patiënt staat centraal en heeft zijn eigen zorgpad Jij faciliteert de patiëntenstroom over een aantal poliklinieken en zorgt er voor dat de coördinatie en afstemming met diverse teamleiders en planners goed verloopt.  Je bekijkt dit logistieke proces vanuit de patiënt, de ondersteunende medewerker en de behandelaar die op de polikliniek werkt. Verder geef je leiding aan de teamleiders op de poliklinieken, voer je jaar- en beoordelingsgesprekken met hen en schep je voorwaarden voor een kwalitatief en kwantitatief verantwoorde personeelsbezetting. Daarnaast richt je je op de beleidsontwikkeling. Zo ontwikkel je een meerjarenbeleidsplan op het gebied van zorgorganisatie en de bedrijfsvoering. Je vertaalt het beleid naar doelstellingen op gebied van kwaliteit en veiligheid, mensen en middelen, productie en geld en formuleert begrotingsvoorstellen. Dit houdt ook in dat je, aan de hand van managementinformatie, advies geeft over deze zaken, waarbij je rekening houdt met de financiële consequenties op de korte en lange termijn. Het logistieke, dienstverlenings- en automatiseringsbeleid vallen ook onder jouw verantwoordelijkheid, waarbij je nauw samenwerkt met andere poliklieken en afdelingen binnen het LUMC. Tot slot ben je verantwoordelijk voor de operationele bedrijfsvoering. Je bewaakt de voortgang op de bovengenoemde doelstellingen voor de poliklinieken. Hierbij is het belangrijk dat je tijdig signaleert en bijstuurt. Kortom: jij focust je op de organisatie, communicatie en samenwerkingsverbanden van de op de poliklinieken werkende disciplines, waarbij jij altijd vooruit kijkt vanuit een verbeterperspectief.

Wat vragen wij?

Jij bent een zelfstandige, flexibele en daadkrachtige collega die beschikt over academisch werk- en denkniveau. Daarnaast ben je een communicatief sterke leidinggevende met een duidelijke bedrijfskundige visie. Aantoonbare ervaring in leidinggeven is een voorwaarde, net als bedrijfsmatig inzicht in de gezondheidszorg en ervaring in het aansturen van verander- en verbeterprocessen. Kennis van een poliklinische organisatie en verpleegkundige ervaring is een pre. Bovendien ben je innovatief ingesteld en denk je in kansen. Je bent in staat om keuzes te maken, je hebt de capaciteit om doelen te realiseren en weet je collega’s te enthousiasmeren en mee te nemen in verandertrajecten. Ook begrijp je het belang van ‘een leven lang leren’ en stimuleer je dit actief bij de teamleiders en medewerkers. Gedreven door je visie ben je continu op zoek naar het verbeteren van zowel je medewerkers als de processen en de organisatie. Je bent organisatiesensitief en daarmee weet je een balans te creëren, dan wel te waarborgen tussen verschillende krachtvelden.

Meer informatie

Voor deze vacature kunnen er referenties worden opgevraagd.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Ellen Paauw

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

In onze poliklinieken werken circa 100 medewerkers verdeeld over 50 FTE. Jij geeft leiding aan teamleiders op de verschillende poliklinische units, dit zijn de polikliniek Heelkunde met de gipskamer en de wondpoli, Orthopedie & Traumachirurgie, Plastische Chirurgie, Urologie, Revalidatie, Fysiotherapie, Stomapolikliniek, Pre operatieve screening (POS) en het Pijn Behandel Centrum (PBC). Je bent als manager verpleging onderdeel van het Management Zorg Divisie 1, waarbij je verantwoording aflegt aan het divisiebestuur en de manager zorg je eerste aanspreekpunt is. Je hebt veel contact met de afdelingshoofden van de medische afdelingen die gebruikmaken van de poliklinieken. Dit tactisch en strategisch overleg gaat bijvoorbeeld over productieafspraken. Operationeel heb je veel overleg met je eigen teamleiders om er o.a. voor te zorgen dat deze afspraken behaald worden. Qua werkindeling heb jij de regie. Natuurlijk ben je het gezicht van de afdeling, maar deels vanuit huis werken behoort tot de mogelijkheden. Verder is de ligging van het LUMC als werkplek erg gunstig. Binnen een paar minuten sta je in het historisch centrum van Leiden, daarnaast is het Centraal Station op een steenworp te vinden. Het LUMC vindt het belangrijk dat medewerkers zo lang mogelijk fit en vitaal blijven, dit is ook terug te zien in de vele gezonde opties die het bedrijfsrestaurant te bieden heeft.

Carrière in het LUMC

Grensverleggend beter worden; dat is onze missie. Dit geldt niet alleen voor de zorg, maar ook voor onze medewerkers. Om te kunnen blijven leren en ontwikkelen bieden wij interne opleidingen en bijscholing aan. Daarnaast heb je recht op een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantiegeld, fietsregeling en sportbudget. Ook kun je gebruikmaken van onze pensioenregeling bij het ABP, waarbij het LUMC maar liefst 70% van je pensioenpremie betaalt en je netto meer salaris over houdt.

Contact: Esther Zijp, interim manager polikliniek, afdeling Poliklinieken Divisie 1
071 529 8914
e-mail: e.e.j.zijp@lumc.nl

Solliciteren