Laboratoriumspecialist Klinische Chemie

Medisch & klinisch

Je functie

De afdeling Klinische Chemie en Laboratoriumgeneeskunde (KCL) is op zoek naar een ervaren laboratoriumspecialist klinische chemie. Ben je ambitieus, en heb je ruime ervaring met diagnostisch stewardship binnen de immunodiagnostiek? Solliciteer dan direct!

In het kort

• We zoeken een laboratoriumspecialist met het aandachtsgebied immunologische diagnostiek
• Je geeft richting aan topklinische laboratoriumdiagnostiek, in het bijzonder de serologische immunodiagnostiek
• Je bent medeverantwoordelijk voor het aandeel serologische diagnostiek in de opleiding tot Medisch Immunoloog, en je draagt bij aan onderwijsactiviteiten van de afdeling
• Je bent een geregistreerd laboratoriumspecialist klinische chemie 

Wat ga je doen?

Binnen de afdeling Klinische Chemie en Laboratoriumgeneeskunde (KCL) zijn we op zoek naar een staflid met aandachtsgebied immunologische diagnostiek. Als laboratoriumspecialist heb je binnen het team van laboratoriumspecialisten specifieke aandachtsgebieden en verantwoordelijkheden. Je geeft binnen de gestelde kaders richting aan routine en topklinische laboratoriumdiagnostiek, met name op het terrein van de immunologische diagnostiek, in het bijzonder de serologische immunodiagnostiek. Je bent binnen het aandachtsgebied immunologie verantwoordelijk voor een state of the art medisch-diagnostisch testpakket passend bij een tertiair verwijzingscentrum, en ook voor ontwikkeling en innovatie van de serologische immunodiagnostiek, bij voorkeur met subsidiewerving. Je bent met de collega’s van het laboratorium Medische Immunologie en het HLA-transplantatielaboratorium, verantwoordelijk voor het aandeel serologische diagnostiek in de opleiding tot Medisch Immunoloog. Verder verricht je binnen de afdeling  24-uurs bereikbaarheidsdiensten en draag je vanuit het eigen aandachtsgebied bij aan de opleiding van laboratoriumspecialisten in opleiding. Je werkt actief mee aan het ontwikkelen van het laboratoriumbeleid in het algemeen en specifiek binnen je aandachtsgebied. Je neemt namens de afdeling KCL deel in relevante commissies van de LUMC-organisatie. Daarnaast draag je bij aan onderwijsactiviteiten van de afdeling waaronder nascholing van laboratoriumspecialisten, klinisch chemische medewerkers en andere doelgroepen (incl. geneeskundestudenten), zoals in de minor Clinical Immunology.  

Wat vragen wij?

Je bent een geregistreerd laboratoriumspecialist klinische chemie, bij voorkeur met ruime ervaring in de immunologische diagnostiek in een klinisch chemisch en hematologisch laboratorium. Onze voorkeur gaat uit naar iemand die gepromoveerd is op een immunologisch onderwerp. Je hebt ambities om nieuwe ontwikkelingen op het gebied van immunologie te vertalen naar bruikbare medische laboratoriumtesten, ten behoeve van precisiegeneeskunde en behandeling op maat. Je hebt ruime ervaring met diagnostisch stewardship binnen de immunodiagnostiek, of bent bereid dit te leren. Je hebt een aantoonbaar sterke wetenschappelijke interesse en ambitie, wat blijkt uit publicaties en/of een sterk wervend vermogen. Hands-on kennis van en affiniteit met massaspectrometrie zijn een pré. Je bent een bezielende teamspeler die de visie van de afdeling uitdraagt en oog heeft voor het collectieve belang van de afdeling en organisatie. Binnen het aandachtsgebied treed je proactief consultatief op door aanvragers te adviseren over diagnostische vragen en de interpretatie van uitslagen. Je beschikt over uitstekende communicatieve en didactische vaardigheden.

Meer informatie

Voor deze vacature worden referenties opgevraagd. Een assessment behoort tot de sollicitatieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.  

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

De afdeling Klinische Chemie en Laboratoriumgeneeskunde (KCL) bestaat uit een centrale bloedafname, een gecentraliseerd 24-uurs laboratorium en een aantal speciële units, waaronder de unit speciële immunologie. De afdeling KCL voert een uitgebreid spectrum van diagnostische bepalingen uit en omvat, naast de routine chemie en hematologie, de deelgebieden endocrinologie, immunologie, allergie, metabole ziekten, therapeutische drug monitoring, algemene en bijzondere hemostase en transfusieserologie. Binnen de unit speciële immunologie vindt de serologische immunodiagnostiek plaats. Er is een strategische alliantie gesloten met de afdeling Medische Immunologie en tien klinische afdelingen t.b.v. de verdere ontwikkeling van de medische en klinische immunologie in het LUMC en in de regio. De professionele laboratoriumstaf bestaat uit zeven laboratoriumspecialisten (waaronder het afdelingshoofd) en twee laboratoriumspecialisten klinische chemie in opleiding. De afdeling KCL is ISO 15189 geaccrediteerd en telt ca. 130 fte.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: Prof. Dr. Christa Cobbaert, hoofd afdeling Klinische Chemie en Laboratoriumgeneeskunde
071-526 2278
c.m.cobbaert@lumc.nl

Solliciteren