Kwaliteitsmedewerker HLA Laboratorium

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Werk jij nauwkeurig en kun je processen goed doorzien? Houd jij van een risico gestuurde aanpak? Ben jij een ondersteunende duizendpoot op het gebied van kwaliteitssystemen in laboratoria? Dan zijn wij op zoek naar jou!

In het kort

• Je ondersteunt de kwaliteitscoördinator en het hoofd van het laboratorium

• Je bent (mede)verantwoordelijk voor het kwaliteitsmanagementsysteem

• Je krijgt de kans om door te groeien naar de functie van kwaliteitscoördinator

Wat ga je doen?

Als kwaliteitsmedewerker werk je nauw samen met de kwaliteitscoördinator en het hoofd van het Humane Leukocyte Antigenen (HLA) laboratorium. Je ondersteunt bij het uitvoeren van de werkzaamheden m.b.t. kwaliteit. Dit betekent dat je (mede)verantwoordelijk bent voor het kwaliteitsmanagementsysteem, zoals het ondersteunen bij interne en externe audits, documentenbeheer en de rapportage van afwijkingen. Tevens houd je je bezig met het verzamelen en analyseren van informatie ten behoeve van de managementbeoordeling en het opstellen van het jaarplan van het HLA laboratorium. Kortom, je bent een onmisbare speler die ervoor zorgt dat het laboratorium zich blijft verbeteren.

Wat vragen wij?

Je bent een enthousiaste collega met hbo-werk- en denkniveau in een laboratoriumrichting, afgeronde cursussen op het gebied van kwaliteitsgebied zijn een pre. Bij voorkeur heb je ervaring met kwaliteitssystemen, die binnen laboratoria worden toegepast. Verder is het van belang dat je gevoel voor kwaliteit hebt en dat het werken met een risico gestuurde aanpak jou aanspreekt. Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift is een vereiste. Je beschikt over een groot verantwoordelijkheidsgevoel en je draagt graag zorg voor het sluiten van de cirkel plan-do-check-act. Nauwkeurig werken en het doorzien van processen zijn jou op het lijf geschreven. Ook bied je graag ondersteuning op het gebied van kwaliteit en het toepassen en onderhouden van het kwaliteitssysteem.

Meer informatie

Voor meer informatie over ons laboratorium kun je een kijkje nemen op  Immunology (lumc.nl)

Voor aanvullende vragen over de vacature kun je ook contact opnemen met mevrouw J.C.F.M. Vrolijk, kwaliteitscoördinator HLA Laboratorium, afdeling Immunologie, telefoon 071 529 74 52, e-mail j.c.f.m.vrolijk@lumc.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Aroena Badal

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Het HLA laboratorium bestaat uit 33 medewerkers en biedt diagnostiek aan het LUMC en het Erasmus MC in het kader van orgaan- en stamceltransplantaties. Het is een hecht en gemotiveerd team, dat zich toelegt op het typeren van patiënten, die in aanmerking komen voor een transplantatie. Donoren worden getypeerd om de match met de patiënt te bepalen. Daarnaast worden de patiënten zowel vóór als na een transplantatie immunologisch in kaart gebracht. Onze patiëntdiagnostiek vereist dat we kwaliteit op een zo’n hoog mogelijk niveau leveren, volgens internationale kwaliteitsstandaarden van zowel EFI als ISO15189:2012.

Carrière in het LUMC

Grensverleggend beter worden; dat is onze missie. Dit geldt niet alleen voor de zorg, maar ook voor onze medewerkers. Om te kunnen blijven leren en ontwikkelen bieden wij interne opleidingen en bijscholing aan. Daarnaast heb je recht op een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantiegeld, fietsregeling en sportbudget. Ook kun je gebruikmaken van onze pensioenregeling bij het ABP, waarbij het LUMC maar liefst 70% van je pensioenpremie betaalt en je netto meer salaris over houdt.

Contact: de heer dr. D.L. Roelen, hoofd HLA laboratorium, afdeling Immunologie
071 526 67 05
e-mail d.l.roelen@lumc.nl

Solliciteren