Kwaliteitsadviseur

Management & bedrijfsvoering

Je functie

Wil jij een centrale rol spelen in het waarborgen en verbeteren van de kwaliteit van de afdeling Klinische Genetica van het LUMC? Ben jij de adviseur die collega’s, systemen en beleid op elkaar weet af te stemmen? Dan ben jij de kwaliteitsadviseur die we zoeken!

In het kort

• Je draagt verantwoordelijkheid voor kwaliteitssystemen
• Je organiseert en begeleidt collega’s en initieert en adviseert over kwaliteitsbeleid
• Je neemt audits af en beheert documenten gerelateerd aan kwaliteitsbeleid

Wat ga je doen?

Als kwaliteitsadviseur ben je verantwoordelijk voor het opzetten, onderhouden en verbeteren van de kwaliteitssystemen RvA (ISO 15189) en NIAZ. Je organiseert en begeleidt de kwaliteitswerkgroepen van twee secties, en initieert en adviseert over verbeteringen en wijzigingen in het kwaliteitsbeleid van de afdeling Klinische Genetica. Hierbij hoort ook het organiseren en houden van interne en externe audits en het adviseren over de te nemen corrigerende maatregelen. Verder beheer je het Kwaliteitshandboek en de bijbehorende documenten. Je rapporteert rechtstreeks aan het afdelingshoofd en communiceert met de medewerkers over kwaliteitsbeleid zowel binnen de laboratoriumsectie als de sectie Erfelijkheidsadvisering (polikliniek Klinische Genetica) van de afdeling. Daarnaast neem je deel aan landelijk overleg.

Wat vragen wij?

De kwaliteitsadviseur die wij zoeken heeft een opleiding Kwaliteitszorg in het Laboratorium afgerond en beschikt over hbo-werk- en denkniveau. Je hebt praktische ervaring met en theoretische kennis van ISO 15189.  Het is een pre als je bekend bent met en ervaring hebt in de genetica en het kwaliteitsregistratiesysteem iProva. Verder kun je je goed mondeling en schriftelijk uitdrukken en beschik je over goede contactuele eigenschappen.

Meer informatie

Voor deze functie kunnen wij referenties opvragen.

Inge Briaire

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Je gaat werken op de afdeling Klinische Genetica. Deze afdeling is opgebouwd uit twee secties: de sectie Erfelijkheidsadvisering en de sectie Laboratorium voor Diagnostische Genoom Analyse (LDGA). De taken van de afdeling Klinische Genetica zijn: het geven van erfelijkheidsadvisering en voorlichting aan patiënten en hun familieleden over een groot aantal verschillende aandoeningen. Ook verzorgt de afdeling diagnostische genoomanalyse, zowel pre- als postnataal. Tevens wordt door de medewerkers een bijdrage geleverd aan de andere kerntaken van het LUMC: onderwijs, onderzoek, opleiding en nascholing.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: Christi van Asperen, afdelingshoofd Klinische Genetica
071 526 60 90

Solliciteren