Klinisch Chemisch Analist

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Het LUMC verricht veel onderzoeken en daarin faciliteert het Klinisch Chemisch Laboratorium (KCL). Voor de activiteiten binnen de unit LRS (Laboratory Research Support) van de afdeling KCL zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij van oorsprong analist (medisch-biologisch of klinisch-chemisch) en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Ben je kwaliteitsbewust en wil je een expert worden op het gebied van het ondersteunen van clinical trials en biobanking? Dan ben jij wellicht de collega waar wij naar op zoek zijn!

In het kort

• Je gaat als analist aan de slag binnen de unit Laboratory Research Support (LRS)
• Je richt je onder meer op het analyseren en verwerken van analyseresultaten
• Je komt te werken in ons moderne laboratorium
• Voor deze functie is het van belang dat je zowel de Nederlandse als de Engelse taal goed beheerst

Wat ga je doen?

Als analist bij de LRS van afdeling KCL werk je in een team. De werkzaamheden zijn divers van aard en omvatten het geprotocolleerd voorbewerken en opslaan van lichaamsmaterialen afkomstig van patiënten en deelnemers van (clinical) trials, het analyseren en verwerken van analyseresultaten in het kader van (clinical) trials en het verzorgen van de bijbehorende postanalyse. Een groot gedeelte van dit materiaal wordt bewaard voor Biobanking doeleinden. In de nabije toekomst zal een deel van dit proces worden geautomatiseerd en uitgebreid door middel van een maatwerk flexibele pre-analytische robot. Dit vindt plaats binnen ons moderne laboratorium en hier werk je als analist ook aan mee. Kortom, we bieden jou een functie met veel afwisseling, verantwoordelijkheid en impact voor de research in onze academische setting.

Wat vragen wij?

Je hebt het HLO afgerond of bent een ervaren analist met een medisch-biologische of klinisch chemische achtergrond. Je bent nauwgezet en hebt aantoonbare ervaring met het werken binnen een kwaliteitssysteem. Daarbij beschik je over kennis van ISO 15189, en kennis van ISO 20387 is een pre. Het klinisch chemisch laboratorium is voor jou bekend terrein en je hebt de ambitie om je kennis en ervaring binnen de klinische chemie en biobanking te verdiepen. Je levert prestaties onder wisselende werkdruk, past je snel aan snel veranderende werkomstandigheden aan en zorgt voor korte doorlooptijden. Daarom zijn eigenschappen zoals zelfstandigheid, probleemoplossend vermogen en goed kunnen samenwerken typerend voor jou. Bovendien ben je uiterst accuraat, stressbestendig en flexibel. Je bent bedreven in het schriftelijk en mondeling rapporteren, specifiek op het terrein van de beroepsuitoefening. Het is dan ook van belang dat je je zowel in het Nederlands als in het Engels goed in zowel woord als geschrift kunt uitdrukken. Tot slot heb je affiniteit met softwaretools en automatisering.

Meer informatie

Indien je naar aanleiding van deze vacature nog vragen hebt, dan kun je ook contact opnemen met:

Mw. Carla Oolbekkink, hoofdanalist unit LRS (tel. 071-5296573)
Dhr. Robin van Wissen, coördinator unit LRS (tel. 071-5298299)

Je werkt volgens rooster met vaste begin en eindtijden. In principe wordt er binnen kantoortijden gewerkt, maar uitzonderingen hierop kunnen voorkomen. 

Wil je meer weten over ons lab? Bekijk dan de video via deze link.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Bart Peters, analist

Bart Peters, analist

“Je krijgt hier de mogelijkheid om als analist mee te groeien met een modern lab.”

Je werkplek

Als analist binnen de LRS werk je voor de afdeling Klinische Chemie en Laboratoriumgeneeskunde. De afdeling is een kennisservicecentrum met toegevoegde waarde voor aanvragend specialist en patiënt, en met inzet voor opleiding, innovatie en onderzoek. Op de LRS wordt vooralsnog overwegend in dagdienst gewerkt. Het LRS lab heeft vier vaste medewerkers en wordt door analisten van het 24/7 lab ondersteund. De dagelijkse aansturing is in handen van een hoofdanalist en functioneel door een coördinator.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Pascal Schippers KCL

Contact: Pascal Schippers, organisatorisch manager KCL
071 529 78 61

Solliciteren