Kinderneuroloog – Neuromusculaire ziekten

Medisch & klinisch

Je functie

Heb je onlangs de opleiding tot kinderneuroloog afgerond en wil je je verder ontwikkelen in zowel spierziekten  bij kinderen  als algemene kinderneurologie? Dan zijn we op zoek naar jou!

In het kort

• Je wisselt je eigen spreekuren af met de supervisie van arts-assistenten in de zorg voor kinderen met een neurologische aandoening
• Je wordt opgeleid in de diagnostiek en behandeling van kinderen met een neuromusculaire ziekte
• Je werkt mee aan wetenschappelijk onderzoek
• Je bent betrokken bij het (geven van) onderwijs

Wat ga je doen?

Als kinderneuroloog ben je werkzaam op de polikliniek kinderneurologie, de verpleegafdelingen van het Willem-Alexander kinderziekenhuis, de kinder IC en op de SEH. Dit betekent dat je een deel eigen spreekuur doet en dit afwisselt met de supervisie van de arts-assistenten neurologie en kindergeneeskunde. Binnen het expertisecentrum neuromusculaire ziekten zie je kinderen met de verdenking op een neuromusculaire aandoeningen en werk je mee aan de diverse multidisciplinaire spreekuren. Je werkt mee aan wetenschappelijk onderzoek dat binnen de afdeling kinderneurologie wordt verricht. Voor neuroloog-kinderneurologen is het mogelijk deel te nemen aan de achterwachten algemene neurologie.

Wat vragen wij?

Je bent kinderneuroloog met interesse in zowel de klinische als wetenschappelijke aspecten van de neurologische zorg. Je hebt daarnaast een bewezen affiniteit met academische patiëntenzorg. Je hebt kennis van neurologische ziektebeelden, protocollen, standaarden, procedures en voorschriften.

Meer informatie

Het LUMC faciliteert bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken. Tijdens je aanstelling neem je deel aan de Biemond cursus en een neuromusculair symposium of congres ter bevordering van je klinische en wetenschappelijke kennis.

De duur van de overeenkomst kan in overleg 1 of 2 jaar zijn.

Heb je recent de opleiding tot kinderneuroloog afgerond of doe je dit binnenkort? Dan nodigen we je uit om te solliciteren.

Bij deelname aan de dienstachterwachten wordt een toelage geboden conform CAO artikel 15.4.2.

Voor deze vacature kunnen wij referenties opvragen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Julia Mangione en Johan Stienstra

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Je komt te werken binnen de staf Neurologie. Je werkt samen in een team van drie kinderneurologen, arts-assistenten neurologie en kindergeneeskunde en een verpleegkundig zorg coördinator voor de multidisciplinaire spreekuren. Je wordt begeleid door de stafleden kinderneurologie. Je primaire aanspreekpunt is de  kinderneuroloog die leiding geeft aan het expertisecentrum voor neuromusculaire aandoeningen bij kinderen.

Carrière in het LUMC

Grensverleggend beter worden; dat is onze missie. Dit geldt niet alleen voor de zorg, maar ook voor onze medewerkers. Om te kunnen blijven leren en ontwikkelen bieden wij interne opleidingen en bijscholing aan. Daarnaast heb je recht op een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantiegeld, fietsregeling en sportbudget. Ook kun je gebruikmaken van onze pensioenregeling bij het ABP, waarbij het LUMC maar liefst 70% van je pensioenpremie betaalt en je netto meer salaris over houdt.

Contact: Saskia Strijk, stafsecretaresse, afdeling Neurologie
071 526 2197

Solliciteren