Junior Researchanalist ‘Cancer Immunology and Therapy’

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Heb jij een hbo-opleiding Biologie, Medisch Laboratoriumonderzoek of een vergelijkbare studie afgerond en de ambitie om bij te dragen aan onderzoek naar afweermechanismen bij kanker? Wij zoeken drie junior researchanalisten die ons team komen versterken.

In het kort

• Je maakt onderdeel uit van de groep Cancer Immunology and Therapy
• Je draagt verantwoordelijkheid voor het organiseren en uitvoeren van experimenten
• Je verwerkt en presenteert de uitkomsten en rapporteert over je bevindingen
• Je werkt multidisciplinair samen in een academische setting
• Wij zoeken naar drie researchanalisten: een analist met interesse in moleculair biologisch werk, een analist met interesse in cellulair werk en een analist met interesse in immunologische technieken. 

Wat ga je doen?

Als researchanalist maak je onderdeel uit van de researchgroep Cancer Immunology and Therapy van de afdeling Medische Oncologie. Deze researchgroep bestudeert de interacties tussen het afweersysteem en tumoren in dierexperimentele modellen en in de patiënt. Het doel is deze kennis in te zetten voor het ontwerpen en testen van nieuwe vormen van immuuntherapie in de kliniek. Je wordt verantwoordelijk voor het organiseren en uitvoeren van experimenten in het onderzoekslaboratorium en het verwerken en presenteren van de uitkomsten. Je rapporteert over je bevindingen aan de projectleider en directe medewerkers. Je werkt intensief samen met andere analisten en onderzoekers.

Wat vragen wij?

Wij zoeken drie kandidaten met een afgeronde hbo-opleiding Biologie of Medisch Laboratoriumonderzoek of een soortgelijke opleiding. Veel van de uitvoerende werkzaamheden hebben te maken met tumoren en afweercellen waarmee moleculair biologische en immunologische testen gedaan worden. De focus van het onderzoek verschilt enigszins per researchanalist. Daarom zoeken we een analist met interesse in moleculair biologisch werk, een analist met interesse in cellulair werk en een analist met interesse in immunologische technieken. Je kunt uitstekend zelfstandig werken maar ook in een team. Je bent geïnteresseerd in immuuntherapie en immunologisch onderzoek en gemotiveerd en creatief in het oplossen van problemen. Bovendien heb je een flexibele instelling ten aanzien van het werk en de werktijden. Herken jij jezelf in dit profiel en spreekt een van de drie rollen jou aan? Dan zien we graag je sollicitatie tegemoet.

Meer informatie

Voor deze functie kunnen wij referenties opvragen.
Vermeld in je sollicitatie naar welke rol jouw voorkeur uit gaat.  

Inge Briaire

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

De researchgroep Cancer Immunology and Therapy is een ambitieuze onderzoeksgroep van de afdeling Medische Oncologie, bestaande uit ongeveer 25 mensen, en maakt deel uit van het Oncode Instituut. Centrale thema’s die bestudeerd worden zijn ontsnappingsmechanismen van kanker, T-cel herkenning van tumorcellen en de rol van de verschillende afweercellen in het lokale tumormilieu. De uitkomsten van deze studies worden vertaald naar klinische trials binnen en buiten onze afdeling waarin verschillende vormen van immuuntherapie (T-cel therapie, vaccinatie, checkpointblokkers en oncolytische virussen) in de praktijk getest worden. Het onderzoek vindt plaats onder leiding van dr. Thorbald van Hall en prof. dr. Sjoerd van der Burg.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: Lien van der Minne, labmanager laboratorium Medische Oncologie
071 526 47 25

Solliciteren