Hoogleraar Machine Learning Medical Imaging

Onderzoek & onderwijs

Je functie

In het LUMC is een nieuwe leerstoel ingesteld bij de afdeling Radiologie, binnen het lab Klinische en Experimentele Beeldverwerking. De hoogleraar die wij zoeken gaat zich richten op de ontwikkeling van algoritmen op basis van kunstmatige intelligentie, om de mogelijkheden van medische afbeeldingstechnieken maximaal te benutten. Sta je bekend als bruggenbouwer tussen medisch specialisten en technische wetenschappers en heb je daarnaast een scherp oog voor de klinische toepassingen van de technologie? Dan is dit wellicht de positie voor jou.

In het kort

• Als hoogleraar ‘Machine Learning for Medical Imaging’ is het lab Klinische en Experimentele Beeldverwerking van de afdeling Radiologie jouw thuisbasis
• Je onderzoekt de mogelijkheden die de snelle ontwikkeling van AI-technologie biedt om beeldvormende medisch specialismen te innoveren
• Je hebt aantoonbaar ervaring met C en C++, en je hebt een aantal zelfontwikkelde softwareprojecten tot grootschalige open-source distributie gebracht
• Je bent zeer ervaren met het werven van externe onderzoeksfinanciering 

Wat ga je doen?

Je bent hoogleraar ‘Machine Learning for Medical Imaging’ en buigt je over de mogelijkheden die de snelle ontwikkeling van AI-technologie biedt om beeldvormende medisch specialismen te innoveren. Als expert in het vak Medical Image Analysis en gerenommeerd machine learning-onderzoeker breng je een schat aan ervaring met je mee. Je brede nationale en internationale netwerk zet je in om het veld en onderzoekers te ontwikkelen. Verder begeleid je onderzoeksgroepen en richt je je op het verwerven van externe onderzoeksfinanciering. Tot slot fungeer je als verbinder en bruggenbouwer tussen verschillende klinische specialismen en de computerwetenschappen.

Wat vragen wij?

Je hebt pionierende bijdragen gedaan in het veld van machine learning en medische beeldanalyse, en hebt een uitstekende wetenschappelijke track-record. Je hebt veel ervaring met de ontwikkeling van technisch vernieuwende machine learning technieken om medische beelden te combineren, segmenteren en kwantificeren. Daarnaast heb je ruime ervaring met de ontwikkeling van AI-technologie om het beeldvormingsproces zelf te versnellen en te verbeteren. Je hebt ruime ervaring in het ontwikkelen en onderhouden van kwalitatief hoogwaardige software in C en C++, die open source beschikbaar is gemaakt. Wereldwijd word je gezien als expert in het veld, wat blijkt uit deelname als spreker op internationale congressen en het fungeren als editor voor leidende internationale vakbladen. Je bent actief betrokken bij internationale netwerken, zoals de Chan Zuckerberg Inititiative, de MICCAI en de MIDL society, hetgeen indicatief is voor een robuust internationaal netwerk en je betrokkenheid met het vak. Bovendien beschik je over een basiskwalificatie onderwijs (BKO) en ben je in staat om onderzoek te begeleiden en uit te voeren. Je hebt ook talent voor het innoveren van het onderwijs in dit veld. Je bent daarnaast ook bereid om waar nodig managementtaken binnen de afdeling Radiologie en het LKEB op te pakken.

Meer informatie

Het geven van een presentatie, en een code review kunnen deel uitmaken van de procedure. Ook zullen er referenties worden opgevraagd.

Meer informatie over het lab Klinische en Experimentele Beeldverwerking vind je op http://www.lkeb.nl.

Baoxu Pang

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

De afdeling Radiologie van het LUMC herbergt een breed scala aan researchgroepen met zeer uiteenlopende expertises, waaronder het Lab Klinische en Experimentele Beeldverwerking (LKEB). Het onderzoek bij het LKEB combineert technisch innovatief informaticaonderzoek met toepassing in de afbeeldende medisch specialismen. De nadruk ligt op machine learning en de toepassingen daarvan in medische afbeeldingstechnologie. Daarnaast wordt er onderwijs gegeven, onder meer binnen de studie Technische Geneeskunde.

Carrière in het LUMC

Het LUMC biedt een dynamische werkplek waar leren en ontwikkelen centraal staat.

Contact: Boudewijn Lelieveldt, hoogleraar Biomedical Imaging, afdeling Radiologie
06 20201629

Solliciteren