Hoofdlaborant Radiotherapie

Management & bedrijfsvoering

Je functie

Voor de afdeling Radiotherapie LUMC-Reinier de Graaf zijn wij op zoek naar een hoofdlaborant met als hoofdlocatie het LUMC. Wil jij medeverantwoordelijk zijn voor de dagelijkse organisatie, coördinatie en kwaliteitsbewaking van de radiotherapeutische zorg op beide locaties? Dan is de functie als hoofdlaborant wat voor jou!

In het kort

• Als hoofdlaborant werk je voor zowel het LUMC als het Reinier de Graaf ziekenhuis
• Je werkt op een afdeling die echt een voortrekkersrol heeft, bijvoorbeeld op het gebied van brachytherapie
• Je stuurt het team aan en bent de schakel tussen het management en collega’s op de vloer
• De afdeling werkt nauw samen met HollandPTC en in de regio met HMC, het Haga ziekenhuis, het Alrijne en het Groene Hart ziekenhuis
• Je werkt in een bruisende internationale, multidisciplinaire organisatie die constant innoveert

Wat ga je doen?

Je werkt met een team van radiotherapeutisch laboranten, senior laboranten en advanced practitioners. De laborantenteams zijn georganiseerd rond een aantal aandachtsgebieden (pre treatment imaging, treatmentplanning, treatment en specialistische teams). Als hoofdlaborant stuur je het team aan, begeleid je de individuele teamleden, ben je gesprekspartner van het management en voer je samen met het management het beleid uit. Als hoofdlaborant van de dag heb je de dagelijkse leiding over het hele team en ben je aanspreekpunt voor de hele afdeling.

Wat vragen wij?

Om ons team te versterken zoeken we een enthousiaste en proactieve collega die graag wil bijdragen aan de afdeling Radiotherapie. Als hoofdlaborant ben je in staat om samen met je collega’s een brug te slaan tussen beide locaties. Je hebt hbo-werk- en denkniveau, bent in bezit van een diploma MBRT of het getuigschrift voor radiotherapeutisch laborant. Wanneer je een managementopleiding hebt gevolgd dan is dat een pre. Je hebt ervaring als (radiotherapeutisch) laborant en bij voorkeur enige ervaring opgedaan in een leidinggevende rol. Kennis van de hele keten van het radiotherapie proces (voorbereiding tot en met uitvoering) is een mooi meegenomen. Verder heb je ervaring met projectmatig werken en ben je in staat om met een grote mate van zelfstandigheid om te gaan. Communicatie met alle disciplines, zowel binnen als buiten de afdeling gaat je gemakkelijk af. Hierbij weet je de balans tussen de wensen van het team en de visie van de afdeling te maken en hier de wederzijdse (conflicterende) belangen af te wegen.

Meer informatie

Voor deze vacature kunnen wij referenties opvragen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Willianne Sijtema

"Door het werk dat we doen, hebben we een heel hecht team."

Je werkplek

De afdelingen Radiotherapie van het LUMC en het Reinier de Graaf (RdG) zijn sinds 2015 samengevoegd tot één geïntegreerde afdeling. Op onze gezamenlijke afdeling zijn radiotherapeuten, klinisch fysici, laboranten, verpleegkundigen en administratief personeel werkzaam, waarbij gerouleerd wordt over beide locaties. Op locatie LUMC beschikken wij over vijf versnellers en op locatie RdG over twee. De afdeling speelt een voortrekkersrol op het gebied van brachytherapie. Daarnaast werken we nauw samen met het HollandPTC, het samenwerkingsverband op het gebied van protonentherapie met het ErasmusMC en de TU Delft. Ook werken we in de regio samen met het HMC, Haga ziekenhuis, Alrijne en Groene Hart ziekenhuis.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: Myra Behrendt, hoofd Bedrijfsvoering, afdeling Radiotherapie
071 526 55 39

Solliciteren