Hbo-verpleegkundige in Opleiding

Verpleegkundig & assisterend

Je functie

Volg jij momenteel de hbo-opleiding Verpleegkunde aan Hogeschool Leiden en start jij in september 2022 met het derde jaar van je opleiding? Ben jij op zoek naar een duale opleidingsplek en wil je ons ziekenhuis nu vast wat beter leren kennen? Dan hebben wij een mooie kans voor jou! Het LUMC leidt je namelijk graag in de praktijk op!

In het kort

• In het derde jaar van je opleiding volg jij bij het LUMC het duale traject
• Je volgt het theoretische gedeelte bij Hogeschool Leiden
• Je komt te werken op verschillende verpleegafdelingen binnen het LUMC
• Zo kun jij ontdekken wat jou aanspreekt en enthousiast maakt binnen een ziekenhuisomgeving

Wat ga je doen?

Zodra jij in het derde jaar van je hbo-opleiding Verpleegkunde zit, kun je bij het LUMC een duaal traject volgen. Je volgt het leerwerktraject, waarbij je zowel onderwijs volgt als in de praktijk werkt. Dit betekent dat je gemiddeld drie dagen in de week bij ons komt werken als student verpleegkunde en één dag in de week onderwijs volgt op Hogeschool Leiden. Wij begrijpen dat je alle theoretische kennis niet in een keer zelfstandig kan toepassen in de praktijk, daarom begeleiden wij je hierbij. Onze werkbegeleiders, die daarnaast ook verpleegkundigen zijn, leren jou graag de kneepjes van het vak. En bij ons krijg je ook de mogelijkheid om op verschillende verpleegafdelingen mee te werken, waarbij verschillende specialismes aan bod komen, waaronder specialismes binnen de chirurgie en interne geneeskunde. Zo kun jij mooi ontdekken waar je interesses liggen.

Wat vragen wij?

We verwachten van jou een actieve rol in je eigen leerproces. Je stuurt je eigen proces aan, bewaakt dit en je evalueert hoe het gaat. Je analyseert problemen en situaties. Je bent bereid je handelen te verantwoorden en te verbeteren. Omdat de ontwikkelingen in de zorg snel gaan, sta je er open voor om ‘je leven lang te leren’. Om toegelaten te worden tot de opleidingsplaats is het belangrijk dat je de hbo-opleiding Verpleegkunde aan Hogeschool Leiden volgt. In september 2022 start je met het derde jaar van de opleiding. Je hebt je propedeuse behaald en je zorgt ervoor dat je het tweede jaar met een voldoende afrondt, net zoals je laatste stage. Ben je geïnteresseerd in een opleidingsplaats hbo-verpleegkunde en voldoe je aan het profiel? Dan nodigen wij je uit om te solliciteren.

Meer informatie

Je ontvangt dan een leerlingensalaris volgens de CAO voor Universitair Medische Centra. Bij aanvang bedraagt dit €1.925- bruto per maand. Als je 22 jaar of ouder bent, word je leerlingensalaris aangevuld tot het minimumloon. Verder krijg je een leerarbeidsovereenkomst voor 32 uur per week voor de duur van de opleiding.

Een assessment behoort tot de procedure.

Wil je vast inspirerende verhalen lezen van collega verpleegkundigen in het LUMC? Kijk dan  hier .

Kevin Mensink 

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Je komt niet alleen te werken bij een van de grootste werkgevers in de regio, maar als verpleegkundige in opleiding bij het LUMC mag je ook werken met patiënten uit het hele land. Het LUMC is namelijk een academisch ziekenhuis welke topreferentie zorg levert. Hiervoor komen patiënten met complexe ziektebeelden uit het hele land naar ons toe. Daarnaast krijg jij ook de kans om met het nieuwste apparatuur te werken.

Carrière in het LUMC

Je volgt bij Hogeschool Leiden de hbo-opleiding Verpleegkunde. Vanaf het derde studiejaar kun je als student verpleegkunde in het LUMC komen werken. Tijdens het praktijkonderwijs in het LUMC word je begeleid door werkbegeleiders. Dit zijn de verpleegkundigen op de verschillende verpleegafdeling waar je komt te werken. Daarnaast word je ook begeleid door praktijkopleiders. Zij zijn gespecialiseerd in het praktijkleren en helpen je de brug te slaan tussen theorie en praktijk. We zullen er daarnaast alles aan doen om samen met jou te kijken naar een mooie werkplek na het afronden van dit duale traject. Wie weet wel in het LUMC?

Contact: Organisatoren praktijkopleiding, Educatie Zorgsector

praktijkopleiding@lumc.nl

Solliciteren