GZ-psycholoog Willem-Alexander Kinderziekenhuis (WAKZ)

Medisch & klinisch

Je functie

Voel jij goed aan waar kinderen en hun familieleden het meeste behoefte aan hebben in een crisissituatie? Ben jij een GZ-psycholoog die analytisch sterk is, zich snel een beeld kan vormen en van daaruit goed weet te handelen? Dan zijn we op zoek naar jou! Wij zijn momenteel op zoek naar twee GZ-psychologen met ieder een eigen aandachtsgebied.

In het kort

• Je bent opgenomen in het BIG-register als gezondheidszorgpsycholoog
• Je gaat aan de slag als GZ-psycholoog in het WAKZ of als GZ-psycholoog bij de NICU (Neonatale Intensive Care Unit)
• In beide functies ben je verantwoordelijk voor indicatiestelling, diagnostiek en behandeling bij patiënten en hun systeem.
• Ook geef je supervisie aan basispsychologen en psychodiagnostisch medewerkers en werk je multidisciplinair samen met collega’s.
• In de rol bij de NICU ben je ook gekoppeld aan een project voor de optimalisatie van de leer-werkomgeving van verpleegkundigen.

Wat ga je doen?

Eén GZ-psycholoog is binnen het Willem-Alexander Kinderziekenhuis (WAKZ) werkzaam voor de kliniek, de kinder-IC en de polikliniek. We richten ons voornamelijk op de speerpunten van het WAKZ: stamceltransplantatie en kindercardiologie. Je past psychologische interventies, diagnostiek en indicatiestelling toe bij kinderen, jongeren en hun familieleden die extra psychologische zorg nodig hebben in een (crisis)situatie. Je werkt zowel op de kliniek als op de polikliniek. Je consulteert en behandelt, begeleidt eventuele nazorg en schakelt met kennis van de ketenzorg de juiste externe hulpverlening in. Verder draag je verantwoordelijkheid voor psychodiagnostische onderzoeken die de basispsycholoog of psychologisch assistent uitvoeren en begeleid je hen. Je maakt en evalueert behandelplannen en werkt multidisciplinair samen met interne en externe collega’s. Je neemt deel aan geplande overleggen, maar je bent ook beschikbaar voor ad hoc vragen van bijvoorbeeld artsen of verpleegkundigen. De tweede GZ-psycholoog werkt op de NICU en heeft een vergelijkbare rol als de GZ-psycholoog binnen het WAKZ, maar is daarnaast ook gekoppeld aan een project waarbij het doel is om de leer-werkomgeving van de verpleegkundigen te optimaliseren. In deze rol ben je betrokken bij het ontwikkelen en uitvoeren van interventies, zowel voor de verpleegkundigen (denk hierbij aan het leiden van intervisiegroepen) als voor directe patiëntenzorg aan ouders en kind. Affiniteit en ervaring met Infant Mental Health is hierbij een vereiste.

Wat vragen wij?

Wij zijn op zoek naar twee kandidaten die zijn opgenomen in het BIG-register als gezondheidszorgpsycholoog. Je hebt ruime ervaring met het toepassen van meerdere psychologische onderzoeksmethoden en –technieken en psychologische behandelmethoden, zoals CGT, gevolgenmodel en EMDR. Je hebt veel kennis van de kinder- en jeugdpsychiatrie en ervaring in een medische setting. Daarnaast heb je een flexibele instelling en kun je snel schakelen in een zeer dynamische omgeving waarbij een oplossingsgerichte en proactieve houding van belang is. Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden. Tot slot kun je je goed inleven in anderen en heb je overtuigingskracht.

Meer informatie

Voor deze vacature kunnen referenties worden opgevraagd.

Vermeld in je motivatiebrief duidelijk voor welke functie als GZ-psycholoog je solliciteert.

Reijer Staats

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Eén GZ-psycholoog zal werkzaam zijn in de volle breedte van het WAKZ, met uitzondering van de NICU. De andere GZ-psycholoog zal zich juist richten op de zorg binnen de NICU. In het WAKZ worden na verwijzing van de kinderarts kinderen en jongeren (tot 18 jaar) onderzocht en behandeld door medewerkers van het team Psychosociale Zorg. Dit team bestaat uit GZ-psychologen, maatschappelijk werkers, psychologen, psychiaters, pedagogisch medewerkers en medewerkers van de educatieve voorziening. Het team richt zich voornamelijk op ontwikkelingsproblemen, omgang met ziekte of lichamelijke klachten en medische gerelateerde angsten of traumatische klachten. Daarnaast worden kinderen die tot een hoge risicogroep behoren, zoals prematuren en kinderen met een aangeboren hartafwijking, gescreend op neurocognitieve tekorten, gedragsproblemen en sociaal-emotionele problemen.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Nienke Vreeken, GZ-psycholoog WAKZ
071 529 76 49

Solliciteren