GZ-psycholoog in opleiding tot Klinisch Psycholoog

Medisch & klinisch

Je functie

Ben jij een gezondheidspsycholoog met actieve BIG-registratie en wil je je specialiseren tot klinisch psycholoog? LUMC Curium biedt je deze kans!

In het kort

• Van intake tot psychodiagnostisch onderzoek: jij regelt het hele zorgproces rondom de patiënt
• Je fungeert als regisseur in het multidisciplinaire team met interne en externe collega’s
• Je staat onder supervisie van zeer ervaren behandelaren
• De standplaats voor deze opleiding is LUMC Curium in Oegstgeest

Wat ga je doen?

Als GZ-psycholoog in opleiding tot specialist bij LUMC Curium regel je het hele zorgproces rondom de patiënt. Je doet de intake en het psychodiagnostisch onderzoek. Vervolgens fungeer je, in nauwe samenwerking met een kinder- en jeugdpsychiater of klinisch psycholoog, als coördinerend behandelaar. In de opleiding tot klinisch psycholoog breid je deze taken uit. Je krijgt een periode de leiding over een (dag-)klinische afdeling. Daarbij krijg je begeleiding en supervisie van zeer ervaren behandelaren, die met jou hun ervaring op specifieke terreinen delen. Maar je zet ook lijnen uit naar andere behandelaars. Zo zorg je ervoor dat de patiënt precies die specifieke behandeling en aandacht krijgt die hij of zij nodig heeft. En in dit geheel blijf jij het stabiele centrum. Zo ben je de regisseur in het multidisciplinaire team met interne en externe collega’s. Daarnaast lever je een bijdrage aan de ontwikkeling van onze psychodiagnostiek, loop je mee in zorgcontracteringsprocessen en krijg je de gelegenheid je opdrachten vanuit de opleiding op het gebied van management en onderzoek uit te voeren.

Wat vragen wij?

Je bent een gezondheidspsycholoog met actieve BIG-registratie. Daarbij voldoe je aan de wettelijk gestelde vooropleidingseisen voor de opleiding tot klinisch psycholoog. Bij voorkeur beschik je over enige jaren ervaring in de kinder- en jeugdpsychiatrie. Verder ben je analytisch sterk, kun je goed reflecteren op eigen functioneren en wil je graag leren. Je bent nieuwgierig en bereid je te verdiepen in verschillende, wellicht nu nog voor jou onbekende terreinen. Je staat open voor feedback en bent communicatief vaardig. De GGZ-wereld is voor jou bekend terrein en je weet dat in deze dynamische omgeving flexibiliteit, en een oplossingsgerichte en proactieve houding absoluut nodig zijn. Ook ben je integer in de contacten met patiënten en hun ouders of verzorgers, en uiteraard met persoonlijke en vertrouwelijke gegevens. In het kader van je opleiding zet je eigen wetenschappelijk onderzoek op en voer je dit uit.

Meer informatie

Binnen de opleiding krijg je een vergoeding voor de RINO-kosten en je lestijd valt binnen werktijd.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Per 1 januari 2021 is Curium onderdeel van het LUMC. Integratie met de afdeling Psychiatrie van het LUMC is een logische stap in onze samenwerking. De afdeling Curium blijft op de locaties in Gouda en Oegstgeest. Jouw standplaats wordt in Oegstgeest. LUMC Curium is een academisch centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie dat zorg biedt aan patiënten met complexe problematiek. De inhoud van onze individuele behandeltrajecten staat altijd voorop. We kijken goed naar wat nodig is en ook naar wat níét nodig is.

Carrière in het LUMC

LUMC Curium biedt een inspirerende werkomgeving. We leren van elkaar, we delen kennis en ervaringen met collega's en we houden elkaar scherp om de kwaliteit van onze zorgverlening constant te verbeteren. Bij ons werken dan ook bevlogen mensen, die zich met hart en hoofd inzetten voor de patiënt. Daarnaast is er genoeg ruimte voor relativering, humor en creativiteit. Want ook voor onze eigen medewerkers willen we een gezonde en stimulerende omgeving creëren. We bieden een groot aantal opleidingsplaatsen en we moedigen alle collega's aan zich te ontwikkelen en door te groeien.

Contact: Bart Siebelink, klinisch psycholoog/praktijkopleider KJP
06-18591740
b.m.siebelink@lumc.nl

Solliciteren