GZ-psycholoog WAKZ

Medisch & klinisch

Je functie

Voel jij goed aan waaraan kinderen en hun gezin het meeste behoefte hebben in een crisissituatie? Ben jij een GZ-psycholoog die analytisch sterk is, zich snel een beeld kan vormen en van daaruit juist weet te handelen? Dan zijn we op zoek naar jou!

In het kort

• Als GZ-psycholoog voor het Willem-Alexander Kinderziekenhuis werk je zowel in de kliniek als de polikliniek
• Je levert psychosociale zorg aan kinderen, jongeren en hun gezin
• Je bent betrokken in de zorg van A tot Z, van consultatie en behandeling tot nazorg
• Je voert psychodiagnostische onderzoeken uit en behandelt
• Je werkt multidisciplinair

Wat ga je doen?

We zijn op zoek naar een GZ-psycholoog voor het Willem-Alexander Kinderziekenhuis. Als GZ-psycholoog binnen het WAKZ ben je werkzaam voor de kliniek, de kinderIC en de polikliniek. We richten ons voornamelijk op de speerpunten van het WAKZ: stamceltransplantatie, kindercardiologie en neonatologie. Je diagnosticeert, indiceert en past psychologische interventies toe bij kinderen, jongeren en hun gezin, die psychologische zorg nodig hebben. Je consulteert, behandelt en/of begeleidt eventuele nazorg en schakelt met kennis van de ketenzorg de juiste externe hulpverlening in. Je maakt en evalueert behandelplannen en werkt multidisciplinair samen met interne en externe collega’s. Je neemt deel aan geplande overleggen, maar je bent ook beschikbaar voor ad-hoc vragen van artsen, verpleging, medisch pedagogische zorg, maatschappelijk werk of de educatieve voorziening.

Wat vragen wij?

Wij zijn op zoek naar een kandidaat die is opgenomen in het BIG-register als gezondheidszorgpsycholoog. Ervaren psychologen worden ook uitgenodigd om te solliciteren. Je hebt ruime ervaring met het toepassen van meerdere psychologische onderzoeksmethoden en –technieken en psychologische behandelmethoden, zoals CGT, gevolgenmodel, EMDR en (medische) hypnose. Je hebt veel kennis van de kinder- en jeugdpsychiatrie en ervaring in een medische setting. Daarnaast heb je een flexibele instelling en kun je snel schakelen in een zeer dynamische omgeving waarbij een oplossingsgerichte en proactieve houding van belang is. Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden. Tot slot kun je je goed inleven in anderen en heb je overtuigingskracht.

Meer informatie

Voor vragen of meer informatie over deze vacature, kun je contact opnemen met mevrouw N. Vreeken of mevrouw S. Olminkhof, beiden GZ-psycholoog in het WAKZ en bereikbaar via telefoonnummer 071 529 76 49.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Irene Pronk

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Het LUMC is een centrum van medische vernieuwing, dat de patiëntenzorg wil verbeteren door internationaal vooraanstaand onderzoek. We werken daarbij patiëntveilig en gastvrij. Om dit te realiseren zijn artsen, gespecialiseerde zorgverleners, ondersteunend personeel en wetenschappelijke onderzoekers nodig. In het Willem-Alexander Kinderziekenhuis (LUMC) worden na verwijzing van de kinderarts kinderen en jongeren (tot 18 jaar) onderzocht en behandeld door medewerkers van het Team Psychosociale Zorg. Dit team bestaat uit GZ-psychologen, maatschappelijk werkers, psychologen, psychiaters, medisch pedagogisch zorgverleners en de educatieve voorziening. Het team richt zich hierbij voornamelijk op medisch gerelateerde angsten of traumatische klachten en omgang met ziekte. Daarnaast is er aandacht voor ontwikkelingsproblemen en lichamelijke klachten. Verder worden kinderen die tot een hoge risicogroep behoren, zoals prematuren en kinderen met een aangeboren hartafwijking, gescreend op neurocognitieve tekorten, gedragsproblemen en sociaal-emotionele problemen.

Carrière in het LUMC

Grensverleggend beter worden; dat is onze missie. Dit geldt niet alleen voor de zorg, maar ook voor onze medewerkers. Om te kunnen blijven leren en ontwikkelen bieden wij interne opleidingen en bijscholing aan. Daarnaast heb je recht op een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantiegeld, fietsregeling en sportbudget. Ook kun je gebruikmaken van onze pensioenregeling bij het ABP, waarbij het LUMC maar liefst 70% van je pensioenpremie betaalt en je netto meer salaris over houdt.

Contact: Nienke Vreeken, GZ-psycholoog i.o. klinisch psycholoog , afdeling WAKZ
071 529 76 49
E-mail: n.vreeken@lumc.nl

Solliciteren