GZ-Psycholoog Curium

Medisch & klinisch

Je functie

Word jij enthousiast van het uitzetten van de juiste behandeling van jongeren in een crisissuatie en denk jij daarbij graag buiten de kaders? Wil jij daarnaast werken in een multidisciplinair crisisteam en samen wezenlijk het verschil maken in iemands leven? Dan ben jij misschien de GZ-psycholoog die wij zoeken!

In het kort

• Je bent GZ psycholoog en BIG geregistreerd
• Je komt te werken in een dynamisch team waarin geen dag hetzelfde is
• Je bent, samen met de kinder- en jeugdpsychiater, verantwoordelijk voor het uitzetten van de juiste behandeling en het beoordelen van acute en complexe hulpvragen
• Je hebt ervaring met systeemgerichte behandeling en complexe casuïstiek en durft buiten de kaders te denken om jongeren in een crisissituatie te behandelen en te begeleiden
• Arbeidsovereenkomst voor een jaar, met uitzicht op vast

Wat ga je doen?

Als GZ psycholoog binnen het Intensive Home Treatment team (IHT team) ben je samen met de kinder- en jeugdpsychiater verantwoordelijk voor het uitzetten van de juiste behandeling. Je beoordeelt acute en complexe hulpvragen en je verwijst door waar nodig. Je denkt mee over behandelzaken en bevordert daarmee de optimale kwaliteit van de zorg. Het IHT team heeft als doel om klinische opname te voorkomen. Indien een opname niet te voorkomen is zorgt het IHT team ervoor dat de opname zo kort als mogelijk wordt ingezet. Dit maakt het werk afwisselend en uitdagend. Je werkt in een multidisciplinair crisisteam dat korte lijnen heeft met andere teams binnen en buiten het LUMC Curium. Samen met collega’s werk je aan de verdere ontwikkeling van het IHT team. Daarbij willen we graag buiten de kaders denken met betrekking tot onze inzet en mogelijkheden. We denken dat een combinatiefunctie met de polikliniek heel goed kan werken!

Wat vragen wij?

De GZ psycholoog die wij zoeken heeft de GZ opleiding afgerond en is BIG geregistreerd. Je hebt ervaring met systeemgerichte behandeling en complexe casuïstiek en durft buiten de kaders te denken om jongeren in een crisissituatie te behandelen en te begeleiden. Een grote mate van zelfstandigheid, flexibiliteit en stressbestendigheid is essentieel. Je bent doelgericht en gestructureerd, ook bij onverwachte situaties. Relativeringsvermogen en humor zijn noodzakelijke eigenschappen. Daarnaast heb je uitstekende communicatieve vaardigheden en contactuele eigenschappen. Je neemt graag het voortouw en beschikt over de kwaliteiten om je collega’s te inspireren en te coachen. Verder ben je in het bezit van een rijbewijs B en eigen vervoer om je cliënten te kunnen bezoeken.

Meer informatie

In eerste instantie krijg je een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar, met uitzicht op een vast dienstverband. Het salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring, en bedraagt maximaal € 5.584,-bruto per maand bij een fulltime dienstverband (schaal 11, CAO UMC).

Voor meer informatie over de vacature kun je ook contact opnemen met Yt de Jonge, kinder- en jeugdpsychiater, e-mail: Y.A.de_Jonge@lumc.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Ellen Paauw

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

LUMC Curium is een academisch centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie dat zorg biedt aan kinderen die door psychische klachten ernstig disfunctioneren. Het Intensive Home Treatment jeugd biedt crisisinterventie aan kinderen en jongeren tot 18 jaar die door ernstige psychiatrische problematiek zijn vastgelopen of dreigen vast te lopen. Intensive Home Treatment staat voor intensieve zorg, waarbij het doel is om in de eigen vertrouwde omgeving weer grip te krijgen op het dagelijks leven. De zorg is kortdurend maar intensief en vindt plaats in samenwerking met de eigen behandelaar. Het IHT team kan snel op- en afschalen en inspelen op de behoeftes van zowel de jongere als het systeem. Met deze zorg op maat in eigen omgeving kan een opname worden voorkomen of een opnameduur worden verkort. Binnen het team is veel ruimte voor ontwikkeling, maar ook voor humor. Er is veel zorg en aandacht ook voor elkaar.

Carrière in het LUMC

Grensverleggend beter worden; dat is onze missie. Dit geldt niet alleen voor de zorg, maar ook voor onze medewerkers. Om te kunnen blijven leren en ontwikkelen bieden wij interne opleidingen en bijscholing aan. Daarnaast heb je recht op een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantiegeld, fietsregeling en sportbudget. Ook kun je gebruikmaken van onze pensioenregeling bij het ABP, waarbij het LUMC maar liefst 70% van je pensioenpremie betaalt en je netto meer salaris over houdt.

Contact: mw. Antoinette de Jong, Zorgmanager, afdeling Zorglijn Complexe en gezinsproblematiek
06-18309310
e-mail: a.j.de_jong@lumc.nl

Solliciteren