Dierverzorger/Biotechnicus Proefdiercentrum

Facilitair & ondersteunend

Je functie

Bekommer je je graag om de gezondheid en het welzijn van (proef)dieren en wil je ervaren hoe het is om te werken bij een universitair medisch centrum? Dan is dit je kans! Voor ons Proefdiercentrum (PDC) zijn wij per direct op zoek naar een dierverzorger/biotechnicus die ons team komt versterken.

In het kort

• Je bent verantwoordelijk voor de dagelijkse verzorging van de proefdieren
• Je helpt bij het fokken van genetisch gemodificeerde muizen
• Je beoordeelt het welzijn van de proefdieren
• Je hebt aantoonbare ervaring in een dienstverlenende functie
• Je bent flexibel, accuraat en goed in staat om volgens protocol te werken
• Je bent bereid om tijdens het weekeinde te werken 

Wat ga je doen?

Wij zijn per direct op zoek naar een dierverzorger / biotechnicus die het team van het Proefdiercentrum (PDC) van het LUMC komt versterken. In een universitair medisch centrum is werken met proefdieren een onmisbaar onderdeel van wetenschappelijk onderzoek. We vinden het bij het LUMC van groot belang dat er professioneel en met de grootste zorg wordt omgegaan met proefdieren. Jouw werkzaamheden bestaan uit de dagelijkse verzorging van deze dieren en het fokken van transgene muizen. Afhankelijk van je opleidingsniveau en ervaring is het mogelijk biotechnische handelingen uit te voeren als ondersteuning van het wetenschappelijk onderzoek. Je beoordeelt het welzijn van de proefdieren en verricht werkzaamheden in het kader van het fokprogramma van kleine knaagdieren en de bijbehorende administratieve taken.

Wat vragen wij?

Je beschikt over een mbo werk- en denkniveau en bent in het bezit van een certificaat proefdierverzorging en bij voorkeur van biotechnicus (mbo niveau 4). Verder heb je aantoonbare ervaring in een dienstverlenende functie. Gezien je functie en de rol van onze afdeling binnen het LUMC, heb je een dier- én klantvriendelijke instelling en ben je betrokken bij het werk en de organisatie. Daarnaast ben je flexibel, accuraat en goed in staat om volgens protocol te werken. Je beschikt over spreek- en schrijfvaardigheid in de Engelse taal op mbo niveau.

Meer informatie

Mogelijkheid tot verlenging na één jaar.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Eoin Hennekam, webredacteur

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan hier de verhalen van onze LUMC-collega's

Je werkplek

Het Proefdiercentrum (PDC) is aangewezen als de enige plaats binnen het LUMC waar onderzoek met proefdieren mag plaatsvinden. Binnen deze proefdierfaciliteit zijn gediplomeerde dierverzorgers, biotechnici en dierenartsen alle dagen van het jaar verantwoordelijk voor de dagelijkse verzorging van de dieren. Het PDC is een moderne faciliteit die voldoet aan de Europese en Nederlandse wettelijke eisen voor de huisvesting van (knaag)dieren voor wetenschappelijk onderzoek en onderwijs. Het is een centrum van expertise voor de huisvesting en zorg voor proefdieren, voor hulp bij de uitvoering van dierexperimenten en voor educatie en training in het vakgebied. Het PDC heeft o.a. een transgenese- en een proefdierpathologie afdeling.

Carrière in het LUMC

Grensverleggend beter worden; dat is onze missie. Dit geldt niet alleen voor de zorg, maar ook voor onze medewerkers. Om te kunnen blijven leren en ontwikkelen bieden wij interne opleidingen en bijscholing aan. Daarnaast heb je recht op een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantiegeld, fietsregeling en sportbudget. Ook kun je gebruikmaken van onze pensioenregeling bij het ABP, waarbij het LUMC maar liefst 70% van je pensioenpremie betaalt en je netto meer salaris over houdt.

Contact: de heer J.van der Kaa, manager, afdeling Proefdiercentrum
071 526 96 84
E-mail: PDC-Bedrijfsbureau@lumc.nl

Solliciteren