Datasteward Klinisch Onderzoek

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Weet jij als geen ander hoe belangrijk FAIR-data, een goed opgebouwde database en Open Science zijn voor klinisch wetenschappelijk onderzoek? Ga je graag de uitdaging aan om onderzoekers te begeleiden bij alle facetten van datastewardship, zoals het opstellen van een datamanagementplan? Dan maken we graag kennis met jou!

In het kort

• Je gaat mee in de ontwikkelingen in het dynamische veld van datastewardship en vertaalt die naar de praktijk
• Je adviseert onderzoekers en/of artsen over de implementatie van research datastewardship door onder andere het geven van consultatie en het schrijven van beleids- en ondersteunende stukken
• Je krijgt energie van het inrichten van research datainfrastructuren en het schakelen tussen verschillende werkzaamheden
• Je voelt je thuis in een omgeving waarin continue ontwikkeling centraal staat 

Wat ga je doen?

Je gaat graag de uitdaging aan om jouw kennis over datastewardship te vertalen naar de praktijk. Je ondersteunt onderzoekers en/of artsen binnen het LUMC bij het integreren van alle facetten van datastewardship in hun wetenschappelijk onderzoek door het geven van consultatie en het inrichten van research datainfrastructuren. Daarnaast geef je trainingen en genereer je richtlijnen en procedures over alle aspecten van datastewardship gedurende de gehele data life cycle. Dit is inclusief begeleiding bij het schrijven van datamanagementplannen en -paragrafen, en het toepassen van de principes van FAIR-data en Open Science. Tenslotte blijf je als datasteward op de hoogte van zowel lokale als (inter)nationale ontwikkelingen binnen het dynamische veld van datastewardship en kun je deze vertalen naar de situatie binnen het LUMC.

Wat vragen wij?

We zoeken een kandidaat met bij voorkeur een promotie in de (bio)medische wetenschappen of ander relevant vakgebied. Je hebt minimaal drie jaar ervaring als data steward of in een soortgelijke functie waarbij je ervaring hebt met de vele facetten van datastewardship en het inrichten van research datainfrastructuren.. Je hebt kennis van de verschillende methoden van klinisch wetenschappelijk onderzoek, data-infrastructuren, de data life cycle, kwaliteitsbewaking, datamanagementplannen, de principes van FAIR-data en Open Science, en relevante wet- en regelgeving (GRP, AVG). Je hebt een enthousiaste en proactieve houding, hebt goede communicatieve vaardigheden en bent flexibel. Je kunt zowel goed zelfstandig als in teamverband werken. Je bent sterk in het plannen en organiseren, je bezit een flinke dosis overtuigingskracht en een visie op ontwikkelen. Daarnaast ben je competent in het opbouwen en onderhouden van een relevant netwerk en ben je kwaliteitsgericht. Het strekt tot de aanbeveling als je ervaring hebt met Castor, SPSS, R en SQL.

Meer informatie

Je krijgt in eerste instantie een contract aangeboden voor een jaar, bij gebleken geschiktheid is er de mogelijkheid tot verlenging.

Voor deze vacature vragen we referenties op.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.  

Lars Meijer

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Je komt te werken bij de sectie Advanced Data Management (ADM), onderdeel van de afdeling Biomedical Data Sciences. ADM is het kenniscentrum voor datastewardship voor klinisch wetenschappelijk onderzoek van het LUMC. ADM ondersteunt onderzoekers bij alle facetten van datastewardship, via consultaties en trainingen, en verzorgt het functioneel beheer van Castor EDC. Daarnaast is ADM partner van (inter)nationale projecten waarbij met andere systemen wordt gewerkt voor datastewardship. De rol van ADM binnen deze projecten is divers: van het opzetten van een database en implementeren van FAIR-data, tot het verzorgen van data-uitgiftes. De ontwikkelingen binnen datastewardship volgen elkaar snel op. Hier spelen we flexibel op in, wat betekent dat we een lerend en dynamisch team zijn.

Carrière in het LUMC

Grensverleggend beter worden; dat is onze missie. Dit geldt niet alleen voor de zorg, maar ook voor onze medewerkers. Om te kunnen blijven leren en ontwikkelen bieden wij interne opleidingen en bijscholing aan. Daarnaast heb je recht op een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantiegeld, fietsregeling en sportbudget. Ook kun je gebruikmaken van onze pensioenregeling bij het ABP, waarbij het LUMC maar liefst 70% van je pensioenpremie betaalt en je netto meer salaris over houdt.

Karin van der Pal

Contact: Judith Manniën, coördinator Datastewardship, ADM, afdeling Biomedical Data Sciences
071 526 95 72

Solliciteren