Datasteward Klinisch Onderzoek (R Specialist)

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Weet jij als geen ander hoe belangrijk een goed opgebouwde database, FAIR-data en Open Science zijn voor klinisch wetenschappelijk onderzoek? Zet je graag jouw kennis van R in om een toegankelijke research data infrastructuur op te zetten? Dan maken we graag kennis met jou!

In het kort

• Je werkt mee aan het ontwikkelen en opzetten van een toegankelijke research data infrastructuur met behulp van Opal
• Je koppelt data uit verschillende bronnen en overlegt hierover met de afdeling IT&DI en onderzoekers
• Je kunt conceptuele ideeën overbrengen en omzetten naar een praktische uitwerking
• Je faciliteert data-uitgiftes
• Je voelt je thuis in een omgeving waarin continue ontwikkeling centraal staat en je de ruimte krijgt jezelf verder te ontwikkelen

Wat ga je doen?

Je gaat als datasteward / R specialist de uitdaging aan om een toegankelijke research data infrastructuur voor medische onderzoeksdata te realiseren. Je gebruikt daarbij het Opal datawarehouse en zet koppelingen op met andere systemen zoals Castor EDC en het dataplatform van het LUMC. Je zet hierbij je uitgebreide kennis van R en SQL in. Daarnaast ben je geïnteresseerd in de FAIR-principes en pas je deze toe in je werk bij het gebruik van ontologieën en het opstellen van datamodellen. Tevens ondersteun je de onderzoekers bij hun data aanvraag en faciliteer je de data-uitgiftes. Je werkt zelfstandig en stemt ontwerpen en implementaties af met de opdrachtgevers en gebruikers. In deze functie doe je zelf geen statistische analyses.

Wat vragen wij?

We zoeken een kandidaat met bij voorkeur een master Data Sciences, Medische informatica, Biomedische Wetenschappen, (Medische) Biologie of vergelijkbaar. Je hebt minimaal twee jaar ervaring als datasteward of in een soortgelijke functie waarbij je aantoonbare kennis hebt van R en SQL. Je bent in staat om in goed overleg met zowel ICT-ers als datamanagers en onderzoekers een research data infrastructuur in te richten en data-uitgiftes te faciliteren. Bij het zoeken naar oplossingen ga je pragmatisch te werk. Je kunt je gelijktijdig in verschillende onderwerpen verdiepen en je bent in staat onder druk te werken en prioriteiten te stellen. Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden en bent in staat zowel goed samen te werken in teamverband als ook zelfstandig te werken. Je bent iemand die de balans kan vinden tussen de wensen van verschillende partijen zoals gebruikers, onderzoekers, artsen en ICT-ers, gebruikmakend van je kennis van ICT, zorg, onderzoek en datamanagement.

Meer informatie

Lees hier meer over FAIR data.

Voor deze vacature vragen we referenties op.

Het salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring en bedraagt als ervaren datasteward maximaal € 4.707,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (schaal 10, cao UMC).

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Arzu Yazul

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Je komt te werken bij de sectie Advanced Data Management (ADM), onderdeel van de afdeling Biomedical Data Sciences. ADM is het kenniscentrum voor datastewardship voor klinisch wetenschappelijk onderzoek voor het LUMC. ADM ondersteunt onderzoekers bij alle facetten van datamanagement en datastewardship, via consultaties en trainingen, en verzorgt tevens het functioneel beheer van Castor EDC. Daarnaast is ADM partner van (inter)nationale projecten waarbij met andere systemen wordt gewerkt voor datamanagement zoals het Opal datawarehouse. De rol van ADM binnen deze projecten is divers: van het opzetten van een database, implementeren van FAIR-data, tot het verzorgen van data-uitgiftes. De ontwikkelingen binnen datastewardship volgen elkaar snel op. Hier spelen we flexibel op in, wat betekent dat we een lerend en dynamisch team zijn.

Carrière in het LUMC

Grensverleggend beter worden; dat is onze missie. Dit geldt niet alleen voor de zorg, maar ook voor onze medewerkers. Om te kunnen blijven leren en ontwikkelen bieden wij interne opleidingen en bijscholing aan. Daarnaast heb je recht op een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantiegeld, fietsregeling en sportbudget. Ook kun je gebruikmaken van onze pensioenregeling bij het ABP, waarbij het LUMC maar liefst 70% van je pensioenpremie betaalt en je netto meer salaris over houdt.

Judith Manniën, coördinator Datastewardship, ADM, afdeling Biomedical Data
071 526 95 72

Solliciteren