Datamanager Hematologie

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Ben je secuur en nauwkeurig en beschik je over de nodige medische kennis? Heb je daarnaast ervaring met het verzamelen van medische gegevens en vastleggen ervan in complexe registratiesystemen? Dan ben jij de datamanager waar wij naar op zoek zijn!

In het kort

• Je gaat aan de slag als datamanager binnen het team klinisch onderzoek van de afdeling Hematologie
• Je verzamelt patiëntengegevens uit medische dossiers en ontwikkelt CRF’s
• Je voert kwaliteitscontroles uit op ingevoerde data
• Je hebt ervaring met complexe IT-systemen
• Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken

Wat ga je doen?

Als datamanager werk je mee aan diverse onderzoeken binnen het team klinisch onderzoek van de afdeling Hematologie. Je verzamelt patiëntengegevens uit medische dossiers ten behoeve van de verschillende onderzoeksprojecten. Je ontwikkelt CRF’s (Case Report Forms) en past deze zo nodig aan. Verder voer je kwaliteitscontroles uit op ingevoerde data in het databestand en maak je eenvoudige analyses en overzichten uit het databestand voor medisch onderzoekers. Het team klinisch onderzoek bestaat uit: een stafarts verantwoordelijk voor klinisch onderzoek, een coördinator klinisch onderzoek, researchverpleegkundigen, datamanagers en een secretaresse.

Wat vragen wij?

Je hebt een (para)medische hbo- opleiding afgerond en bij voorkeur heb je ervaring opgedaan in een vergelijkbare functie. Kennis van medische terminologie en kennis van principes van wetenschappelijk onderzoek zijn vereist. Ervaring met Excel, Access, HIX of een ander EPD (Elektronisch Patiënten Dossier), ProMISe, CASTOR en/of andere databestanden is gewenst. Voor deze functie is het van belang dat je zowel zelfstandig als in teamverband kunt werken. Verder ben je nauwkeurig en heb je een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid van de Nederlandse en Engelse taal.

Meer informatie

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Lars Meijer

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Het onderzoek van de afdeling Hematologie is divers, waardoor alle aspecten van klinisch onderzoek aan de orde komen. Enerzijds wordt getracht wetenschappelijke vindingen in het laboratorium te vertalen naar klinische toepassingen. De sterke relatie tussen basaal en klinisch toegepast onderzoek is kenmerkend voor de afdeling Hematologie. Met name op het gebied van immunotherapie en allogene stamceltransplantatie worden gespecialiseerde fase 1 en 2 studies met niet-klassieke eindpunten in relatief kleine patiëntgroepen ontwikkeld, uitgevoerd en geanalyseerd. Anderzijds wordt geparticipeerd in grote, deels internationale, multicenter trials. Door deze verschillende activiteiten, heeft een datamanager bij de afdeling Hematologie afwisselend werk waarin de verschillende aspecten van datamanagement aan de orde komen.

Carrière in het LUMC

Grensverleggend beter worden; dat is onze missie. Dit geldt niet alleen voor de zorg, maar ook voor onze medewerkers. Om te kunnen blijven leren en ontwikkelen bieden wij interne opleidingen en bijscholing aan. Daarnaast heb je recht op een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantiegeld, fietsregeling en sportbudget. Ook kun je gebruikmaken van onze pensioenregeling bij het ABP, waarbij het LUMC maar liefst 70% van je pensioenpremie betaalt en je netto meer salaris over houdt.

Contact: Susan Collins, hoofd onderzoeksondersteuning, afdeling Hematologie
071 526 37 16
E-mail: s.collins@lumc.nl

Solliciteren