Business Controller

Management & bedrijfsvoering

Je functie

Ben jij analytisch ijzersterk en weet jij cijfers om te zetten in een helder advies? Wil je naast je passie voor finance ook maatschappelijk iets bijdragen? Krijg je energie van een organisatie in beweging en ga je een uitdaging niet uit de weg? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren!

In het kort

• Je bent de financieel adviseur voor de directeuren van ondersteunende afdelingen zoals het Facilitair bedrijf, IT, HRM en Kwaliteit.
• Je vertaalt cijfers in heldere managementinformatie en zet dit om in integrale adviezen
• Je voert bedrijfseconomische analyses uit waarbij je financiële kansen en besparingsmogelijkheden signaleert.
• In deze functie kun je je carrière verder ontwikkelen 

Wat ga je doen?

Als business controller ondersteun je een aantal van onze directoraten op financieel gebied. Daarnaast ben je een gewaardeerde en vertrouwde gesprekspartner op het gebied van bedrijfsvoering. Je voert bedrijfseconomische analyses uit waarbij je financiële kansen en besparingsmogelijkheden signaleert. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het opstellen van managementrapportages, het analyseren van financiële- en bedrijfsprocessen, het opstellen van (meerjaren) begrotingen en prognoses en het geven van (on)gevraagde (financiële) adviezen ter verbetering van de bedrijfsvoering. Je draagt bij aan het onderhouden en het verbeteren van integrale managementinformatie en de administratieve organisatie. Daarnaast adviseer je op ad-hoc basis over een afdeling, directoraat of LUMC brede (financiële) vraagstukken zoals bijvoorbeeld business cases. Deze functie biedt ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden voor iemand in de beginfase van zijn/haar carrière als business controller.

Wat vragen wij?

Je hebt een academische- of hbo-achtergrond op het gebied van bedrijfseconomie of een soortgelijke achtergrond. Bij voorkeur heb je minimaal twee jaar werkervaring in het vakgebied, zo mogelijk binnen een instelling voor gezondheidszorg. Je bent een enthousiaste, zelfstandige en betrokken teamspeler met een flexibele en proactieve instelling. Ook beschik je over uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden en een scherpe analytische blik waarbij je de context niet uit het oog verliest. Daarnaast analyseer je adequaat en ben je in staat cijfers te vertalen in heldere managementinformatie en kunt dit vertalen naar integrale adviezen aan bestuur en afdelingen. Ten slotte kun je uitstekend overweg met Microsoft Excel.

Meer informatie

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Lars Meijer

Lars Meijer

“Hier voel ik me van toegevoegde waarde voor de samenleving.”

Je werkplek

Je gaat deel uitmaken van het Business Control team onder het directoraat Financiën. Dit team bestaat uit een hoofd en circa zes business controllers. Het team kenmerkt zich door een plezierige en open werksfeer waar volop ruimte is om van elkaar te leren. Vanuit een professionele, maar ook pragmatische blik, wordt steeds de juiste aansluiting gezocht met de business. Het team Business Control werkt voor verschillende divisies en directoraten, welke zich kenmerken door een grote diversiteit aan afdelingen die actief zijn op het gebied van patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs of hier ondersteunend aan zijn.

Carrière in het LUMC

Grensverleggend beter worden; dat is onze missie. Dit geldt niet alleen voor de zorg, maar ook voor onze medewerkers. Om te kunnen blijven leren en ontwikkelen bieden wij interne opleidingen en bijscholing aan. Daarnaast heb je recht op een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantiegeld, fietsregeling en sportbudget. Ook kun je gebruikmaken van onze pensioenregeling bij het ABP, waarbij het LUMC maar liefst 70% van je pensioenpremie betaalt en je netto meer salaris over houdt.

Contact: Hiske Eggink, hoofd Business Control, afdeling Business Control divisie 1 & 3

E-mail: h.e.a.eggink@lumc.nl

Solliciteren