Business Controller

Management & bedrijfsvoering

Je functie

Wil jij je (financiële) kennis inzetten voor het verbeteren van de zorg? Weet jij cijfers om te zetten in een helder advies? Vind je het leuk om samen te werken met (medisch) specialisten? En beschikt jij over uitstekende communicatieve vaardigheden? Dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren!

In het kort

• Je adviseert (medische) afdelingen binnen het ziekenhuis op financieel gebied
• Dit betekent dat je analyses doet, rapportages maakt en begrotingen opstelt
• Je geeft (financieel) advies ter bevordering van de bedrijfsvoering
• Je maakt deel uit van een leuk team, bestaande uit adviseurs en een coördinator 

Wat ga je doen?

Als business controller ondersteun je, als partner in business, het divisiebestuur en afdelingsmanagement. Je bent goed op de hoogte van het reilen en zeilen van de afdelingen binnen jouw aandachtsgebied. Je adviseert en begeleidt het management van deze afdelingen. Je onderzoekt daarnaast in multidisciplinair verband de ontwikkelingen en knelpunten in de bedrijfsvoering van afdelingen en levert een belangrijke bijdrage aan de begrotingscyclus. Specifiek ten aanzien van control interpreteer en analyseer je de kern- en stuurgetallen. Je signaleert afwijkingen, treedt proactief op, doet voorstellen voor interventies en ondersteunt leidinggevenden bij het uitvoeren van deze interventies.

Wat vragen wij?

Je hebt een achtergrond in bedrijfseconomie op academisch of hbo-niveau. Je beschikt over enkele jaren ervaring in het vakgebied, zo mogelijk binnen een instelling voor gezondheidszorg. Je hebt een scherpe analytische blik met oog voor de context. Je bent een enthousiaste teamspeler met een flexibele en proactieve instelling die bovendien beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden. Mogelijk ook voor DBC- adviseurs een leuke volgende stap. Word jij onze nieuwe collega?

Meer informatie

Voor deze vacature kunnen wij referenties opvragen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Lars Meijer

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Je gaat aan de slag voor divisie 1: een uitdagende divisie met een omvang van circa 1500 fte. Divisie 1 bestaat uit de afdelingen: Heelkunde, Anesthesiologie, Cardiologie, Thoraxchirurgie, Orthopedie, Revalidatie, Fysiotherapie, Urologie, OK-Centrum, Intensive Care, Spoedeisende Hulp, Poliklinieken, Transferbureau, Verpleegafdelingen en de Centrale Sterilisatie Dienst. De functie valt binnen Bureau Bedrijfsvoering divisie 1. Het Bureau Bedrijfsvoering is een leuk team en ondersteunt en adviseert het management op afdelings- en divisieniveau op het gebied van planning & control, hrm, informatie & automatisering, facilitaire zaken, inkoop en kwaliteit. Het bureau staat onder leiding van een manager bedrijfsvoering. Samen met een medisch afdelingshoofd, ook voorzitter van het divisiebestuur, en de manager zorg vormt deze het bestuur van divisie 1.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Hiske Eggink

Contact: Hiske Eggink, coördinator Planning & Control, Bureau Bedrijfsvoering divisie 1

Email: h.e.a.eggink@lumc.nl

Solliciteren