Bestuursadviseur Raad van Bestuur

Management & bedrijfsvoering

De functie

Bent u in staat om complexe dossiers in korte tijd eigen te maken? Bent u een goede sparringpartner? Voelt u zich thuis in een dynamisch speelveld? De decaan van de Raad van Bestuur (RvB), prof. dr. Pancras Hogendoorn, zoekt een bestuursadviseur. Binnen deze functie staat u volop in de dagelijkse dynamiek, op een unieke plek in de organisatie!

In het kort

• U werkt voor de decaan, tevens vicevoorzitter, van de Raad van Bestuur
• Vanuit uw portefeuille richt u zich met name op onderzoek, onderwijs, valorisatie en externe (internationale) samenwerkingen
• U verkent organisatievraagstukken, geeft adviezen en bereidt besluitvorming voor
• Organisatie-, bestuurlijke- en persoonlijke belangen kunt u uitstekend tegen elkaar afwegen

Wat zijn de werkzaamheden?

Als bestuursadviseur RvB werkt u voor de decaan. Waar nodig en mogelijk bent u inzetbaar voor de gehele RvB op bestuurlijke en beleidsmatige aspecten van onze kerntaken: onderzoek, onderwijs en patiëntenzorg. De portefeuille en agenda richten zich met name op onderzoek, onderwijs, valorisatie en externe samenwerkingen. De decaan geeft leiding aan de directoraten Onderzoek, Onderwijs en Opleidingen, LURIS en Communicatie, en heeft onder andere contacten met de Universiteit Leiden, het Leiden Bioscience Park, LUMC-Campus Den Haag, de NFU, LERU en Topsector LSH. Als beleidsadviseur weet u ongevraagd wat er moet gebeuren, draagt u bij aan integraliteit en bent u in staat strategie te ontwikkelen. In de dagelijkse werkzaamheden verkent u organisatievraagstukken, geeft u adviezen en bereidt u besluitvorming voor. U maakt presentaties, bereidt vergaderingen en bijeenkomsten voor en kunt organisatie-, bestuurlijke- en persoonlijke belangen goed tegen elkaar afwegen. U begeleidt en ondersteunt strategische projecten en coördineert bestuurlijke trajecten. U bent inventief en biedt oplossingen voor vraagstukken met veel onzekerheden. Daarbij vindt u het ook niet vervelend om de bestuurder bij praktische zaken te ondersteunen. Tot slot bent u bekend met stakeholdermanagement en relatiebeheer en zoekt u graag de buitenwereld op.

Wat vragen wij?

We zoeken bovenal een sociaalvaardige, betrokken en nieuwsgierige collega. Daarbij bent u in het bezit van een afgeronde universitaire opleiding, bij voorkeur op het gebied van bestuurskunde, organisatiewetenschappen, gezondheidswetenschappen, of een aanverwante studie. Ook kandidaten met een (bio)medische achtergrond, in combinatie met de juiste aanvullende ervaring, nodigen we van harte uit te solliciteren. Om deze functie goed uit te kunnen voeren is het belangrijk dat u meerdere jaren ervaring hebt in een vergelijkbare functie in de (semi-)publieke sector, een universitaire organisatie of bij een overheidsinstelling. Verder beschikt u over actuele kennis op het gebied van maatschappelijke ontwikkelingen die relevant zijn voor een universitair medisch centrum. U kunt goed overweg met de huidige digitale mogelijkheden, werkt het best onder druk en ‘thinking on your feet’ is vanzelfsprekend. Tenslotte herkent u zich in de volgende competenties: analytisch, innovatief, ondernemend, flexibel, sensitief en probleemoplossend.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de strategische koers van het LUMC voor de komende jaren? Lees hier meer over ons strategieplan: ‘ Grensverleggend beter worden’

Voor deze vacature kunnen we referenties opvragen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Pancras Hogendoorn 

Pancras Hogendoorn

"Het is onze taak nieuwsgierigheid te faciliteren."

De werkplek

De Raad van Bestuur (RvB) is het bestuursorgaan van het LUMC, verantwoordelijk voor de strategie, en regelt en bestuurt de zaken die het LUMC als geheel aangaan. De taken van de RvB staan beschreven in de Wet op het Hoger Onderwijs en Wetenschappelijk Onderzoek, de UMC Governance-code en het Bestuursreglement LUMC.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert bij het onderhouden en ontwikkelen van uw kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.  

Contact: Hidde Onstein, bestuursadviseur RvB

H.B.M.Onstein@lumc.nl

Solliciteren