Assistant/Associate Professor in Cellulaire Immunotherapie

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Als lid van een enthousiaste groep van toegewijde onderzoekers en clinici draag je significant bij aan het onderzoeksprogramma en de klinische studies van de afdeling Hematologie van het LUMC. Het team richt zich voornamelijk op het ontwikkelen van efficiënte en specifieke cellulaire immunotherapeutische strategieën, voor de behandeling van kwaadaardige hematologische aandoeningen en kwaadaardige ziekten in het algemeen.

In het kort

• Je leidt het translationele laboratorium voor de preklinische ontwikkeling van cellulaire producten (ATMPs) aan de hand van Good Manufacturing Practice (GMP)
• Je leidt de daadwerkelijke productie van ATMPs voor patiënten die deelnemen aan verschillende klinische trials
• Je neemt actief deel aan door de afdeling geïnitieerde klinische studies waarin nieuwe cellulaire interventies worden onderzocht
• Je wordt gefaciliteerd om je eigen onderzoekgroep op te zetten, te ontwikkelen en te leiden
• Je werft actief onderzoeksubsidies
• Je werkt samen met bedrijven en andere instellingen (nationaal en internationaal) om nieuwe cellulaire therapieën te ontwikkelen

Wat ga je doen?

Lees de volledige functiebeschrijving in de Engelse vacature.

Wat vragen wij?

Je beschikt over een PhD-graad en hebt een bewezen track record in immunologie, hematologie of immunotherapie en hebt de ambitie om experimentele bevindingen te vertalen naar klinische therapieën.

Meer informatie

Voor deze vacature kunnen we referenties opvragen.

Meer informatie kunt u lezen in de Engelse vacaturetekst.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

De startdatum van de functie is 1 november, 2020.

Je kunt ook contact opnemen met Mirjam Heemskerk, associate professor afdeling Hematologie, telefoon 071 526 32 07 / 526 22 71.

Manuel Goncalves

Manuel Gonçalves

“Een virus ombuigen van ziekteverwekker tot een bron van genezing heb ik altijd fascinerend gevonden.”

Je werkplek

De afdeling Hematologie biedt een stimulerende omgeving waar basale- en translationele onderzoekers continu de verbinding zoeken met wetenschappelijk georiënteerde clinici. De afdeling is ingebed in het oncologiecentrum van het LUMC met uitstekende faciliteiten. De afdeling heeft jaren ervaring met onderzoek gericht op cellulaire interventies na allogene stamceltransplantaties, met als doel het anti-tumoreffect van deze behandelingen te vergroten en complicaties te verminderen. Door deze ervaring is de afdeling officieel erkend als Nederlands expertisecentrum voor allogene stamceltransplantaties en cellulaire immunotherapie. Het programma Cellulaire Immunotherapie benut de interdisciplinaire GMP-faciliteit van het LUMC, die volledig uitgerust is en vergunningen heeft voor de daadwerkelijke productie van ATMPs voor individuele patiënten, zoals TCR/CAR-bewerkte cellen.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.  

Contact: Hendrik Veelken, afdelingshoofd Hematologie
071 526 22 67

Solliciteren