Arts-onderzoeker Reumatologie

Medisch & klinisch

Je functie

Sinds enkele jaren kunnen patiënten met reumatoïde artritis behandeld worden met janus kinase inhibitoren. De afdeling Reumatologie is op zoek naar een arts-onderzoeker om samen met verschillende Nederlandse ziekenhuizen de werking van deze janus kinase inhibitoren bij patiënten met reumatoïde artritis te onderzoeken.

In het kort

• Je bent basisarts en hebt interesse in klinisch wetenschappelijk onderzoek
• Je draagt bij aan verschillende onderzoeken naar de behandeling van reumatoïde artritis
• Je begeleidt de patiënten die aan de onderzoeken deelnemen

Wat ga je doen?

Er zijn verschillende gerandomiseerde studies uitgevoerd naar de effectiviteit van janus kinase inhibitoren bij reumatoïde artritis, maar over de werking in de dagelijkse praktijk, onder andere bij patiëntgroepen die minder vaak deelnemen aan gerandomiseerde studies, is veel minder bekend. Hier hebben we jou voor nodig! Als arts-onderzoeker op de afdeling Reumatologie ben je verantwoordelijk voor de opzet en voortgang van klinisch wetenschappelijk onderzoek. Je draagt bij aan verschillende lopende onderzoeken naar de behandeling van reumatoïde artritis. Je informeert artsen en patiënten over de achtergrond en inhoud van het onderzoek. Ook begeleid je patiënten die aan het onderzoek deelnemen, met aandacht voor eventuele bijwerkingen en ziekteactiviteit. Je analyseert de onderzoeksgegevens en rapporteert de uitslagen in wetenschappelijke tijdschriften en op congressen.

Wat vragen wij?

Je bent basisarts en je hebt affiniteit met klinisch wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast heb je kennis van statistiek. Niet alleen ben je teamspeler met goede contactuele eigenschappen, maar ook kun je uitstekend zelfstandig werken. Je kunt je vlot uitdrukken in het Nederlands en het Engels, zowel in woord als geschrift.

Meer informatie

Als arts-onderzoeker bedraagt je salaris minimaal € 2.911,- en maximaal € 4.615,- (schaal 10, CAO UMC). Je wordt in eerste instantie aangesteld voor een jaar, met uitzicht op een promotietraject van drie jaar.

Voor deze vacature kunnen referenties worden opgevraagd. Ook het geven van een presentatie kan tot de procedure behoren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Franca Witjas, PhD-kandidaat

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan hier de verhalen van onze LUMC-collega's

Je werkplek

De afdeling Reumatologie is een topreferentiecentrum voor patiënten met acute en chronische gewrichtsziekten, en auto-immuunziekten. Door de Europese Reumatologievereniging (EULAR) is de afdeling als ‘center of excellence’ aangewezen, en het Center for World University Rankings plaatste de afdeling op nummer één. Het is een dynamische en ambitieuze afdeling met veel aandacht voor ontwikkeling van medewerkers. Je werkt samen met assistenten in opleiding tot reumatoloog en PhD-kandidaten die (klinisch) wetenschappelijk onderzoek uitvoeren. De afdeling Reumatologie bestaat uit verschillende subafdelingen waaronder een grote polikliniek, de afdeling Reumatologie Ambulante Zorg, voor uitgebreidere diagnostiek en zorg(paden) voor patiënten met diverse reumatologische aandoeningen, de Clinical Research Unit en het wetenschappelijk laboratorium.  Het wetenschappelijk onderzoek wordt begeleid door dr. S.A. Bergstra.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: dr. Sytske Anne Bergstra, researcher, afdeling Reumatologie
071 526 14 25

Solliciteren