Arts-onderzoeker Cardiologie & Reumatologie

Medisch & klinisch

Je functie

Heb jij de ambitie om de zorg voor patiënten met een complexe auto-immuunsysteemziekten te verbeteren? En heb je interesse in het vakgebied cardiologie? Dan ben jij misschien wel de arts-onderzoeker die wij zoeken.

In het kort

• Je werkt aan een internationaal, klinisch onderzoek naar het vroeg opsporen van pulmonale hypertensie bij patiënten met systemische sclerose middels ECG en echo
• Je bent als onderzoeker lid van het Pulmonale Hypertensie Team van het LUMC samen met cardiologen, longartsen, vasculair internist en reumatoloog
• Je gaat van een groot cohort patiënten met systemische sclerose gegevens verzamelen, analyseren en interpreteren
• Je rapporteert en presenteert de bevindingen in wetenschappelijke tijdschriften en op congressen 

Wat ga je doen?

Pulmonale hypertensie (PH) is een zeldzame maar potentieel dodelijke complicatie van systemische sclerose (SSc). De laatste jaren zijn er verschillende medicijnen op de markt gekomen waarmee PH goed behandeld kan worden. De diagnose PH wordt gesteld middels een rechter hartkatheterisatie. Het is echter niet wenselijk om bij alle SSc-patiënten een katheterisatie te doen. Daarom hebben we goede biomarkers nodig om patiënten te identificeren die een katheterisatie moeten ondergaan. En hier hebben we jou voor nodig! In dit project ga je onderzoeken of ECG-parameters kunnen voorspellen wie er PH heeft en wie er in de nabije toekomst PH zal ontwikkelen. Hiervoor zullen ECG’s van een groot aantal SSc patiënten uit expertisecentra in Europa gebruikt worden. Als arts-onderzoeker heb je een coördinerende rol in het opzetten van de logistiek voor dit project, de patiënten erbij betrekken, en het verzamelen van de klinische patiëntgegevens uit alle deelnemende centra. Je bent verantwoordelijk voor het analyseren van de gegevens en interpreteert de bevindingen samen met je begeleiders van zowel de reumatologie als de cardiologie. Op basis van je bevindingen schrijf je een aantal manuscripten voor wetenschappelijke (inter)nationale publicaties. Ook het deelnemen aan (internationale) congressen, het liefst om je eigen onderzoeksresultaten te presenteren, staat op het programma. Het streven is dat je na drie jaar je PhD-graad behaalt.

Wat vragen wij?

Je bent een afgestudeerde arts met affiniteit voor de reumatologie en cardiologie. Je hebt ambitie op het gebied van klinisch wetenschappelijk onderzoek met het doel directe patiëntenzorg te verbeteren. Voor het huidige project zoeken we een teamspeler met goede communicatieve vaardigheden. Je kunt je vlot uitdrukken in het Nederlands en het Engels, zowel mondeling als op schrift. Voor de functie is het nodig om het BROK-diploma te halen.

Meer informatie

Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor de duur van het project met een maximum van drie jaar.

Voor deze vacature worden referenties opgevraagd.

Een onderdeel van onze sollicitatieprocedure is het lezen van een medisch-wetenschappelijk artikel en de inhoud te presenteren en te becommentariëren. Hier krijg je nog meer informatie over.

De startdatum van de functie is 15 mei 2021.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.  

Franca Witjas, PhD-kandidaat

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan hier de verhalen van onze LUMC-collega's

Je werkplek

De afdeling Reumatologie is nationaal en internationaal erkend als expertisecentrum op gebied van systemische sclerose. Door de Europese Reumatologievereniging (EULAR) is de afdeling als ‘center of excellence’ aangewezen, en het Center for World University Rankings plaatste de afdeling op nummer één. Het is een dynamische en ambitieuze afdeling met veel aandacht voor ontwikkeling van medewerkers. Je werkt samen met assistenten in opleiding tot reumatoloog en met een team van promovendi die (klinisch) wetenschappelijk onderzoek uitvoeren. Daarnaast werk je nauw samen met cardiologen, longartsen en klinisch promovendi van het HartLongcentrum LUMC.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Je krijgt de gelegenheid om cursussen te volgen op gebied van reumatologie, cardiologie en statistiek. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: dr. Jeska de Vries-Bouwstra, reumatoloog, afdeling Reumatologie
071 526 34 23
j.k.de_Vries-Bouwstra@lumc.nl

Solliciteren